Vaihda treenien kemikaalipommi lasiseen juomapulloon

Urheillessa keho tarvitsee runsaasti nestettä, sillä hikoilu vaikuttaa voimakkaasti nestetasapainoon. Kovassa treenissä tai lenkillä ihminen hikoilee keskimäärin litran tunnissa. Sillä mistä neste juodaan on yllättävän paljon merkitystä.

Kuntosalilla, tanssitunnilla, core-treenissä tai missä tahansa fyysisessä harjoituksessa olisi siis hyvä olla mukana runsaasti nestettä. Juoda kannattaa reilusti ennen treeniä, hieman treenin aikana suun kostutukseksi sekä runsaasti taas treenin jälkeen, jotta nestetasapaino pysyy normaalina.

Nesteeksi sopii parhaiten lähdevesi tai puhdistettu hanavesi. Hanaveden klooripitoisuutta voi vähentää keittämällä vettä noin viisi minuuttia.

Ei enää muovisia juomapulloja!

Usein urheiluun juomapulloiksi tarkoitetut pullot on valmistettu pehmeähköstä muovista. Kuitenkin tiedetään, että muovipulloista liukenee muovikemikaaleja veteen. Muovikemikaalien epäillään vaikuttavan esimerkiksi ihmisen hormonitoimintaan ja vaikuttavan monin tavoin terveyteen. Cincinnatin yliopiston farmakologian professori Scott Belcher suosittelee, että muovipullojen sijaan käytettäisiin lasisia tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuja juomapulloja.

Kemikaalien lisäksi muovisten juomapullojen ongelmana ovat bakteerit. Muovipulloon voi tulla tiskiharjalla harjatessa mikroskooppisia naarmuja, jotka toimivat bakteerien kasvualustana.

Lifefactoryn juomapullo – parasta treeneihin!

Safkanet-verkkokaupan uusimpana tuoteryhmänä ovat laadukkaat Lifefactory-juomapullot. Juomapullot on valmistettu lasista ja niissä on laadukas silikonisuojus suojanaan. Silikoni antaa myös hyvän tartuntapinnan, tämä pullo ei lipsu hikisestäkään kädestä!

Lasinen juomapullo treeneihin – valitse näistä:

  • Classic Cap, jonka korkki pitää juomat tiiviisti pullon sisällä kovimmissakin tyrskyissä. Tämä pullo ei siis taatusti vuoda kassiin!
  • Straw Cap, on varustettu pillillä, josta saa juomaa nopeasti helposti avaamatta koko korkkia. Tämä pullo ei siis taatusti vuoda kassiin!

Lifefactory-lasipullot voidaan pestä suojaa poistamatta joko käsin tai astianpesukoneessa. Korkki on polypropeenia. Pullo on pakattu ainoastaan kapeaa paperipantaa, joten pakkausjätettä tästä ei synny.

Nämä laadukkaat lasipullot kestävät pitkään.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top