Vappuleija

DSCF0662
Oman vappukukan pitää olla ihan sängyn vieressä

Huhhhuhhhuh. Otsikosta voisi luulla, että meillä on ollut käytössä joko pierutyyny tai ilmavaivoja aiheuttava vappuruokavalio. Ei sentään. Jotain tästä vapusta ja viikonlopusta kertoo se, että lapset nukahtivat tänään puoli seitsemältä.
Pitkään viikonloppuun mahtui muun muassa ratsastusta, jumppaa, joogaa, parisuhdelenkkeilyä, isoisoäidin vappulounas, naapureiden vappupäivällinen, Scarbblea, futista ja leijanlennätystä. Yhtään nakkia ei syöty, eikä perunasalaattiakaan tullut maisteltua.
DSCF0608
Parsaa, kvinoaa, avokadoa ja vihanneksia

Olen kai totaalinen ilonpilaaja, mutta kaikki turha krääsä saa minut ahdistuneeksi. Vappumarkkinoille meno ei siis kuulu meidän perheen perinteisiin. Onneksi siis selvittiin pienimmällä mahdollisella määrällä vappuhärpäkkeitä. Saldo oli yksi pojalle yksi paketti paukkuserpentiiniä, tytölle yksi minikokoinen vappupallo ja -kukka. Aikuiset saivat yhden pullon viiniä. Jos joku on pärjännyt vähemmällä vappurekvisiitalla, nostan hattua.
Mutta jos leijat kuuluisivat vappuperinteisiin, ostaisin sellaisia. Hulluna. Oikeastaan en ymmärrä, miten voi olla, että leijat EIVÄT kuulu vappuperinteisiin. Leijat kuuluvat kevääseen. Hassut leijat sen sijaan sopisivat vapputeemaan. Taivaalla voisi syökysyä perinteisiä papukaijoja ja kotkia sekä niiden seurana vaikkapa Paavo Pesusieniä, jättinakkeja, lentäviä lehmiä ja hampurilaisia.DSCF0631
Minulla oli lapsena leija, mutta kukaan aikuinen ei koskaan ehtinyt tai osannut lennättää sitä kanssani. Siitä taisi jäädä trauma, sillä nyt olen hurahtanut. Onneksi on lapset, sillä kolmekymppinen nurmikolla papukaijaleijan kanssa kirmaava nainen voisi saada huolestuneita katseita.
DSCF0628
Jos jollain on vaikeuksia saada lapsensa liikkumaan, on leija väsymätön ja innostava juoksuttaja. En ole ikinä nähnyt lasten juoksevan itseään niin näännyksiin kuin leijan kanssa.
Enkä ihmettele. Lennättämisen herättämä tunne on ihan mahtava! Narun kautta voi tuntea, kuinka ilmavirtaukset kiskovat leijan ylös. Välillä puuskat riepottelevat ja leija syöksyy kierteellä. Ja yllättäen se taas nousee. Samalla unelmat karkaavat, korkealle.
DSCF0627
Meidän leija on Vilac-merkkinen ja maksoi noin 15€. Olen nähnyt näitä muutamissakin lelukaupoissa. Tämä leija on hyvin helppo saada ilmaan ja pitää taivaalla. Tuulta papukaija tarvitsee siipiensä alle vain pikkuriikkisen vireen. Jos on valmis juoksemaan, on tästä iloa tyynelläkin säällä.
Laatu ei ole ollut hintaansa parempi, sillä leijaa on kyllä jo pitänyt paikkailla ja vahvistaa saumoista. Leijan puikot tunkivat saumoista läpi.
Itseasiassa innostuin leijoista jo vuosia sitten arkkitehtiopiskelijoiden orientaatiojaksolla. Teimme viikonlopun aikana valtavia arkkitehtonisia leijoja kaisloista ja muovipusseista. Löytäisinpä ajan sellaisten väkertämiseen.
Mutta nyt on pakko mennä nukkumaan. Toivottavasti teillä oli yhtä antoisa vappuviikonloppu!
 
 
 

6 Comments

 1. tanja
  4.5.2015

  Täällä toinen kolmekymppinen hurahtanut! Meidän pöllöleija on saatu narunvedosta jostain maaseutumarkkinoilta ja on aivan kelpo kapistus. Naru vain on niin hapero, että on mennyt poikki pari kertaa. Olen haaveillut ihan ”oikeasta” leijasta, koska uskon että tuntuma olisi niissä parempi. Joskus tekisi mieli jättää lapset kotiin ja käydä yksin lennättämässä, mutten tiedä kehtaisinko. Toisaalta on sekin aika noloa, kun äiti juoksee tukka hulmuten leijan kanssa ja lapset huutaa kuorossa”äitiiii, anna munki välillä” 😀

  Vastaa
  1. maria
   4.5.2015

   HAHHHAH! 😀 Ihana!

   Vastaa
 2. Nimetön
  4.5.2015

  Meillä selvittiin vappu yhdellä foliopallolla. Muuta ei kukaan pyytänyt, joten ei ollut tarvetta hankkia (mainittakooon, että perheessä yksi päiväkoti-ikäinen ja kaksi koululaista,joten maaperää krääsänkeimyyn olisi voinut ollakin). Vappukrääsää käytiin kyllä vapputorilla ihailemassa, muttei kukaan sieltä mitään halunnut.
  Leijoja olen tänä keväänä ostanut lasten kavereille synttärilahjoiksi. Käyvät sukupuolineutraaleina niin monelle, ikä lennättäjän ikäkään ole niin justiinsa. Kunhan vaan hyvän paikan löytää, on lennätys kyllä hauskaa puuhaa!

  Vastaa
  1. maria
   4.5.2015

   Jes! Hauskaa etten ole ainoa. Totta, leija on paras lahja! Sopii monenikäiselle ja on ihanan sukupuolineutraali.

   Vastaa
 3. Hanne
  7.5.2015

  Hieno paikka teillä lennättää leijaa ja juosta. Tilaa!!
  Meillä ovat leijat olleet myös aina tosi suosittuja. Vielä nyt, kohta 12 vuotiaina jaksavat innostua asiasta.
  Jokin kumma siinä leijassa on, mikä kiehtoo.
  Tuuli ja avaruus, arvaamattomuus, onnistuminen, kauneus…

  Vastaa
 4. Jenny
  10.5.2015

  Pienenä oli ihanaa kun oli eri juhlapyhinä erilaista rekvisiittaa mutta ei se enää innosta näin aikuisena. 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top