Always asentaa alapäähäsi teknologiaa

DSCF0296
Minun piti kirjoittaa tästä aiheesta jo #RikoTabu -haasteen aikaan. Kuukautisjutuista kirjoittaminen tai puhuminen on minulle epämukavaa. Nyt vihdoin sain sysäyksen, kun Ruotsissakin on herätty asiaan. Palautetta uudistetuista kuukautissiteistä Ruotsissa tullut valtavasti, eikä se ole ollut ruusuntuoksuista.
Always-siteissä otettu käyttöön ”uusi teknologia” eli erittäin voimakas tuoksu sekä kemikaalikocktail, joka valmistajan mukaan ”neutralisoi häiritseviä tuoksuja sen sijaan että vain peittäisi ne”. Moni tuttavani on välittänyt minulle risuja ja pyytänyt kirjoittamaan aiheesta blogiin. Tuttavani ovat kertoneet saaneensa tuotteista erittäin voimakasta pahoinvointia.
En voinut ihan uskoa asiaa, kunnes itsekin koin uuden teknologian. Jonkin aikaa sitten lähikaupan intiimihygienia-hyllyllä tamponeita ostaessani ihmettelin, mistä omituinen läpitunkeva haju tuli. Paikansin hajulähteeksi hyllyllä olevat sidepaketit. Always-siteiden tuoksu oli niin voimakas, että haju jäi nenääni kuin kummittelemaan ja sai yökkäilemään loppupäivän. Tuoksu oli myös tarttunut ostamieni tamponien pakkaukseen.
Tässä palaute, jonka eräs altistunut sai Alwaysilta:

Hei, On ikävä kuulla, että sinä et pidä uusista Always-terveyssiteistä niiden tuoksun vuoksi ja että olet saanut oireita käyttäessäsi tuotettamme. Pahoittelen tapahtunutta ja toivon, että oireet ovat jo helpottaneet. Jos tarvitset oireisiisi lääketieteellistä apua, otathan yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. Meidän tavoitteemme on tarjota laaja valikoima erilaisia tuotteita, joista jokainen nainen voi löytää itsellensä sopivan vaihtoehdon. Uusissa terveyssiteissämme käytetty teknologia sisältää miedon tuoksun, joka neutralisoi kuukautisvuodon mahdollisesti aiheuttamia tuoksuja. Tämä on kuluttajiemme mukaan toiseksi tärkein ominaisuus heille hyvän ja luotettavan imukyvyn jälkeen.

Jos haluat ostaa Always-terveyssiteitä ilman tätä uutta teknologiaa, voit ostaa Ultra Normal-terveyssiteitä siivekkeillä DUO pack tuplapakkauksessa. Nämä ovat ainoat terveyssiteemme, jotka valikoimassamme eivät ole muuttuneet. Luonnollisesti tarkoituksenamme ei ole vihjata, että naiset haisisivat kuukautisten aikana tai, että se olisi jotenkin luonnotonta tai hävettävää. Me olemme kuitenkin keskustellessamme kuluttajiemme kanssa saaneet selville, että kuukautisten aiheuttamat tuoksut ovat huolen aihe monille naisille. Tästä syystä me olemme kehittäneet tämän tuoksuja neutralisoivan teknologian. Tuotteitamme käyttävien naisten turvallisuus on meille aina ensiarvoisen tärkeää. Terveysiteemme on tutkittu perinpohjaisesti varmistaaksemme niiden turvallisuuden ja ollaksemme varmoja, että ne eivät aiheuta allergisia reaktioita, Tämä lisäksi terveyssiteidemme turvallisuus on tarkoin tutkittu puolueettoman ja kansainvälisen organisaation Skin Health Alliance toimesta. Heidän logonsa löytyy myös pakkauksistamme. Heidän puolueeton takuunsa tarkoittaa sitä, että terveyssiteemme täyttävät ihotautilääkäreiden ja tutkijoiden asettamat turvallisuus määräykset. Skin Health Alliance (SHA) on puolueeton yleishyödyllinen yhteisö, joka toimii kansainvälisten ihotautilääkäreiden, tutkijoiden, tiedemiesten ja yleisesti tervettä ihoa edistävän teollisuuden kanssa. He suovat ammatillista akkreditointia riippumattomien asiantuntijoiden dermatologista merkintää hakeville yrityksille, palveluille ja tuotemerkeille.

 
Itselleni kuukautisten haju ei ole ikinä ollut ongelma. Hyvällä hygienialla hajua ei pahemmin pitäisi olla. Enkä ole koskaan kuullut kuukautisten hajun aiheuttavan kenellekään allergiaa, pahoinvointia tai muita oireita. Tuntuu täysin ylimitoitetulta hyökätä harmitonta asiaa vastaan parfyymein ja kemikaalein. Harmillista, että intiimituotteisiin ei päde kosmetiikkaa koskevat kemikaalimääräykset. Siteissä voi siis olla aineita, jotka vaikuttavat käyttäjien terveyteen. Näin onkin. Löysin erään Always-siteen tuoteselosteen.
HUOM: tämä ei ole hajustetun, ”uutta teknologiaa” sisältävän siteen tuoteseloste.

Side sisältää: 
Petrolatum, Behenyl Alcohol, Zinc Oxide, Silica Dimethicone Silylate, Isononyl Isononanoate, Serica, Glycine Soja Oil, Polyhydroxystearic Acid, BHT, Tocopherol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Parfum, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone
Silmääni (ja pimppiini varmaan myös) pistävät:

 
Jokainen voi klikata ja nähdä, mitä näistä aineista kerrotaan. Yhteistä kaikille on, että ne ovat hyvin allergisoivia ja niiden käyttöä ei suositella tai käyttöä suositellaan rajoitettavaksi. Lisäksi tuotteen hajusteet ovat selkeästi vahvoja, vaikka parfyymin laadusta ei kerrota enempää. Hajusteet sisältävät usein muun muassa ftalaatteja. Ftalaatit saavat tuoksun (lemun) säilymään pidempään.
Koska siteisiin eivät tosiaan päde kosmetiikan säännöt, ei myöskään tuotteen sisältämiä nanomateriaaleja tarvitse merkitä. Epäilen, että Alwaysin mainitsema ”uusi teknologia” tarkoittaakin nanoteknologiaa. Tuoteselosteessa mainittua zinc oxidea käytetään nanomuodossa hajunpoistoon ja anti-odour -tuotteisiin. Nanoteknologialla voidaan sinkkiokdisista myös valmistaa antibakteerisia tuotteita, eli biosidejä. Biosidejä taas ei pitäisi olla kotikäytössä lainkaan.
Itse olen nyt siirtynyt taas käyttämään kuukuppia, joka lojui pari kuukautta laatikon pohjalla. Toivottavasti Always saisi tarpeeksi palautetta ja tekisi jatkossa ihan tavallisia siteitä, jotka eivät aiheuta oireita ohikulkijoillekin.
Oletteko te huomanneet uusien siteiden vahvan hajun nenässänne, tai jossain muualla…? Mitä mieltä olette, voitteko käyttää niin vahvan hajuisia tuotteita?

Lisäys 26.6.2015
Tukesilta sain tällaisen viestin:
”Kemikaalilainsäädäntö koskee tietyiltä osin myös esineitä, kuten terveyssiteitä, vaikka nimenomaan näihin kohdistettuja rajoituksia ei olekaan. Ihoa ärsyttävien kemikaalien käyttöä ei kuitenkaan yleisesti ole kielletty. Tuotteiden valmistajat ja maahantuojat vastaavat siitä, että tuotteet ovat lainsäädännön mukaisia.
Ohjeistamme kuluttajia vastaavissa tapauksissa olemaan yhteydessä tuotteen myyneeseen liikkeeseen tai valmistajan asiakaspalveluun, jotta yritys saa tiedon asiakkaiden mahdollisista ongelmista tuotteen kanssa.
Jos samasta tuotteesta tulee meille useita kuluttajien tekemiä ilmoituksia, voimme valvonnassamme tarvittessa reagoida.”
Te oireita saaneet, laittakaa myös viestiä Tukesiin!
http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/

LISÄYS 27.6.
Iltalehden uutiset aiheesta:
Oireita terveyssiteistä – uudistus sai kuluttajat raivostumaan
Allergialiitto tyrmää haisevat terveyssiteet

223 Comments

 1. Krista | Ihmemutsi
  25.6.2015

  Jakoon. nyt on tärkeetä.

  Vastaa
 2. Helena
  25.6.2015

  Käsittämätöntä, että edelleenkin intiimialueen tuotteisiin lisätään hajusteita, oli sitten kyse kuukautissiteistä tai vauvojen vaipoista. Lähes yhtä käsittämätöntä on se, ettei tuotekehityspaukkuja laiteta ekologisempien tuotteisiin, esim.biohajoaviin materiaaleihin Alwayksen tapauksessa. Onneksi on kuukuppi sekä kotimaiset Vuokkoset!

  Vastaa
 3. Amalia
  25.6.2015

  Ostin alwaysin pikkuhoususuojia, mitä olen käyttänyt monta vuotta.(pysyvät hyvin kiinni pikkareissa)
  Kotona haistelin että mikä haju vessassa on?? No sehän oli lähtöisin pikkuhoususuojista!! Jotka olin ostanut hajusteettomina!!
  En tosin ole saanut alapäähäni niistä mitään oireita. Onneksi! Mutta se haju on aivan valtava, pää kipeäksi tulee. Merkki menee kyllä vaihtoon. Hyvä asia että tällaisista asioista tulee keskustelua!

  Vastaa
 4. maria
  25.6.2015

  Haluaisiko joku kertoa, mitä siinä Always-mainoksessa tapahtuu?

  Vastaa
 5. Sari
  25.6.2015

  Alwaysia en ole käyttänyt pitkään, koska ne olivat jotenkin ’hiostavia’ alapäässä ja niitä käytettyä tuntui, että alapää on jotenkin ihmeellisessä lämpöhauteessa.? Samoin monta päivää kuukautisten loppumisenkin jälkeen alapäässä kauhea kutina ja punoitusta. Ikävä kyllä olen huomannut, että saan samoja oireita myös Libressesrä, vaikkakin huomattavasti mielyttävämpi pinta ja olotila niissä.
  Varmaan allergisina ja aroopikkona vuosien kemikaaleista saanut jonkinlaisen kestoherkkyyden? Mutta en tajua, miten joka paikkaan pitää tunkea hajusteita ja kemikaaleja !?

  Vastaa
  1. Nimetön
   26.6.2015

   Suosittelen kokeilemaan kestositeitä! Niissä alapää ei ole päivätolkulla kiedottu hautovaa muoviin.

   Vastaa
  2. maria
   26.6.2015

   Joku täällä aiemmin sanoikin, että myös joissain Libresseissä on hajustetta.

   Vastaa
   1. Enni
    1.7.2015

    Tiedätkö onko Libressen tuoksullisista siteistä samanlaisia kokemuksia kuin Alwaysin vastaavanlaisissa. Vahingossa ostin tuoksullisia kun en tiennyt semmoisia varoakkaan aikaisemmin, muutaman päivän jälkeen takapuolivakoon tullut joku iso paise, (sattuu istuminenkin) ja nyt jotain nokkosihottuman tapaista pakaraan. Liittyneeköhän just siteeseen, en tiedä, muttei aikaisemmin tuollaisia vaivoja ole ollut…

 6. Vihikoira
  25.6.2015

  Täytyypä kommentoida siinä toivossa, että palaute menee perille kuukautissidefirmoille! Alwayssia en ole käyttänyt, mutta haju iskee naamalle jo kun kävelee sen hyllyn ohi kaupassa. Kuvottavaa, täytyy kiirehtiä ohi henkeä pidättäen.
  Libresseen olen ollut tyytyväinen, mutta niistäkin oli ilmestynyt hajustettu versio, jossa oli merkintä hajusta hyvin pienellä. Mies vahingossa osti niitä hajusiteitä, mutta eipä niitä uskaltanut käyttöön ottaa, kun haisivat myrkyltä jo pakkauksen läpi (vaikkei niin pahalta kuin alwayssit).
  Käyttäisin niin mielelläni kk-kuppia, mutta saan siitä kipuja… 🙁
  Jos tämä hajusidetrendi yleistyy, niin sitten täytyy siirtyä kestositeisiin, ja ehkä kannattais muutenkin tehdä se, ympäristösyistä!

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   Olen yllättynyt, kuinka moni on täällä kehunut kestositeitä. Ehkä tosiaan pitäisi ainakin kokeilla.

   Vastaa
 7. Tuula
  25.6.2015

  Kroatiassa lomaillessa törmäsin myös hajustettuun wc-paperiin. Huh sitä lemua wc:ssä!

  Vastaa
 8. HL
  25.6.2015

  Huh, en ole ainoa! Olen käyttänyt Alwayseja viimeiset 16 vuotta, mutta tämän kamalan hajustemuutoksen jälkeen on ollut pakko vaihtaa merkkiä. Harmi, mutta lemu ja kemikaalit yhdessä on mulle ehdoton ei.

  Vastaa
  1. Reetta L
   26.6.2015

   Mulla kävi juuri näin. Koko ”naisen”ikäni käyttänyt alwaysia. Nyt sitten keväällä huhti tai toukokuussa ostin kaupasta uutta varastoa kaappiin ja kun tuli käyttöön niin voin pahoin pitkään ja se haju tarttui kaikkialle! Tuntui ettei siitä hajusta pääse eroon. Ja tuo alwaysin vastaus minulle tuntui tosi väheksyvältä. Piti kehittää uusi ratkaisu. Itse siirryin kestokangassiteisiin. Heidän häviönsä!

   Vastaa
   1. maria
    26.6.2015

    No ilmeisesti minunkin on nyt sitten kokeiltava näitä kestositeitä kun niitä kaikki nii kehuu. 😀

  2. maria
   26.6.2015

   No, uskon, että jos Always on fiksu, se lanseeraa isosti sellaisen ”vanhanajan Alwaysin” jossa on vanha tuttu hajuton haju eikä turhia kemikaaleja. Toivotaan…

   Vastaa
 9. Minna
  25.6.2015

  Mulla tuli ihan älyttömän pahat oireet tälläisestä tuoksu pikkuhousunsuojasta. Siis lääkäriin piti mennä. Alapäähän tuli aivan kauhea allerginen ihottuma ja voit vaan kuvitella miten noloa se oli mennä lääkäriin ja kuinka ikävältä se tuntui. Never again

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   No onpa ärsyttävää! Ja jos gynekologille menit niin ei varmasti edullistakaan.

   Vastaa
 10. deina
  26.6.2015

  Olen käyttänyt jo vuosia Alwaysin tuoksullisia siteitä, ja pidän niistä kovasti. En nyt ole varma onko tässä kyseessä jokin uusi tuoksu, tuo vanha on mieto ja peittää mukavasti kuukautisvuodon hajun. Minulla kun sitä vuotoa tulee, ja reilusti.

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   Kiva saada tänne yksi positiivinenkin kommentti. Oletko kokeillut näitä uusia tuotteita?

   Vastaa
 11. Minä vaan
  26.6.2015

  Mä tykästyin uusiin tuoksuviin siteisiin. Taidan olla outolintu, mutta ei iho ärsyynny ollenkaan ja olo on raikkaampi 🙂

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   Hyvä jos tuote sopii sinulle. Itsekään en saa kuin vähän huonoa oloa, mutta en silti uskaltaisi käyttää tällaista tuotetta, joka aiheuttaa suurelle osalle ihmisiä haittaa. Kemikaalit imeytyvät ja allergia tai yliherkkyys voi syntyä käytön myötä.
   Lisäksi osa haittavaikutuksista voi ilmetä vasta vuosien päästä.

   Vastaa
 12. Nimetön
  26.6.2015

  Kiitos kirjoituksestasi! Se selvitti kertaheitolla saamieni oireiden lähteen. Sain koko vartalon kattavan nokkosihottumaa muistuttavan allergisen reaktion. Mainitsin heti oireiden alettua perheenjäsenelleni, että ihan kuin oireet johtuisivat siteestä. Puna alkoi alueelta ja levittyi jalkoihin ja nopeasti koko vartaloon. Unohdin kuitenkin siteen pohtiessani allergian syytä, koska se tuntui niin hassulta. Olin punainen ja kutiseva kolme päivää siteen käytön lopettamisen jälkeen. Lääkäri määräsi kortisonia, joka tehosi vasta tuon kolmen päivän jälkeen. Punainen olomuotoni aiheutti töissä ja kanssaeläjissä kovasti ihmetystä, joten pienestä reaktiosta ei ollut kyse. Kiitos kovasti vielä! Teen ilmoituksen Alwaysille ja Tukesille.

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   Hyvä että teet ilmoitukset! Ilmoita myös haitasta aiheutuneet kulut: ansionmenetys ja lääkäri- ja lääkekulut.
   Hurja kokemus!

   Vastaa
 13. Punanen
  26.6.2015

  Kiitos kirjoituksestasi! Se selvitti kertaheitolla saamieni oireiden lähteen. Sain koko vartalon kattavan nokkosihottumaa muistuttavan allergisen reaktion. Mainitsin heti oireiden alettua perheenjäsenelleni, että ihan kuin oireet johtuisivat siteestä. Puna alkoi alueelta ja levittyi jalkoihin ja nopeasti koko vartaloon. Unohdin kuitenkin siteen pohtiessani allergian syytä, koska se tuntui niin hassulta. Olin punainen ja kutiseva kolme päivää siteen käytön lopettamisen jälkeen. Lääkäri määräsi kortisonia, joka tehosi vasta tuon kolmen päivän jälkeen. Punainen olomuotoni aiheutti töissä ja kanssaeläjissä kovasti ihmetystä, joten pienestä reaktiosta ei ollut kyse. Kiitos kovasti vielä! Teen ilmoituksen Alwaysille ja Tukesille.

  Vastaa
 14. Sari
  26.6.2015

  Ei voi muuta sanoa kuin että tämän uudistuksen myötä loppuu Alwaysin osto minullakin. Vaikka en kovin kauheasti kiinnitä huomiota kemikaaleihin ja olen ollut ihan tyytyväinen Alwaysiin tähän saakka, niin tuo haju on niin järkyttävä, että ei kiitos!

  Vastaa
  1. maria
   26.6.2015

   Hyvä. Tavallaan olen minäkin sitä mieltä, että kuluttajien ei tarvitse kiinnittää huomiota kemikaaleihin. Todellisuus on kuitenkin aika karu. Hyvä apu on esimerkiksi Joutsenmerkki, joka valvoo että tuotteissa ei ole ainakaan niitä pahimpia kemikaaleja.

   Vastaa
 15. Terhi
  26.6.2015

  Hei! Always siteistä mulla ei ole kokemusta, mutta Pampers vaipoista vähän. Sain esikoiseni 8 vuotta sitten ja synnytyslaitokselta lähtiessä sain lahjuskassin jossa oli Pampers vaippoja sekä lastenkirja. Laukun sisältö tuoksui todella voimakkaasti ja heitin vaipat pois, koska käytimme kestoja. Kirjan pistin talteen ja se on meillä edelleen, mutta se tuoksuu yhä samalta kuin 8 vuotta sitten. Siis vaipoista irronnut voimakas tuoksu on 8 vuoden jälkeenkin kirjassa.. ja tällaisia tuotteita saa käyttää vauvojen ohuella iholla.

  Vastaa
 16. xxx
  26.6.2015
  Vastaa
 17. Hei
  26.6.2015

  Mistä noita kestositeitä saa ostaa Suomessa?

  Vastaa
  1. Nimetön
   28.6.2015

   Omani olen tehnyt itse niistä jämäpaloista, joita jäi yli ommellessani lapsilleni aikanaan kestovaippoja.
   Mutta saa näitä ihan ostettuakin valmiina. Yleensä myydään samoissa nettikaupoissa, joissa kestovaippojakin, sekä osassa apteekkejavarmasti myös. Googlaamalla löytyy..

   Vastaa
 18. hanna
  26.6.2015

  Hei! Laitoin palautetta pampers-vaipoista. Kun ne todellakin haisevat, vaikka niiden pitäisi olla hajusteettomia. Tällaisen vastauksen sain:
  Kiitos viestistäsi. On ikävä kuulla että olet ollut pettynyt Pampers- vaippoihin ja koet niiden tuoksun voimakkaaksi. Kuluttajapalaute on meille ensiarvoisen tärkeää, olen laittanut kommenttisi eteenpäin asiaankuuluvien tahojen tiedoksi. Pampers- vaippojen raaka-aineet ovat tarkkaan testattuja ja täyttävät näiden tuotteiden tiukat turvallisuuskriteerit. Vaippoihin ei lisätä lainkaan hajusteita. Vaippojen kierto tehtaalta kaupan hyllyyn on usein hyvin nopeaa, toisinaan etenkin hyvin uusissa vaipoissa saattaa vielä tuntua jäämähajua. 

  Vastaa
  1. Tinttara
   27.6.2015

   Jotain sellaista lähes kaikissa kertakäyttövaipoissa on, joka *haisee*, etenkin kastuttuaan. Meillä käytettiin molemmilla lapsilla kestovaippoja, eikä niissä vauvan (tuore) pissa tuoksahtanut millekään, mutta voi sitä kertiksen lemua heti ensimmäisen pissan jälkeen! Olin niin tottunut kestojen hajuttomuuteen, että joskus oli tosi vaikea ottaa syliin jonkun toisen vauva, jolla oli pissainen kertisvaippa, haisi niin hirveälle. Ja Pampers oli silloin 10 vuotta sitten se kamalin löyhkääjä.

   Vastaa
   1. maria
    28.6.2015

    Totta, tiedän mitä hajua tarkoitat. Me käytettiin kyllä kertakäyttövaippoja, mutta hyvin vähän kun harrastettiin VVV:tä

 19. R
  26.6.2015

  Hei!
  Osaisitkohan sanoa Chlas Ohlsonilla myytävistä maaleista, että ovatko sisäilman kannalta turvallisia? Meillä hyvä sisäilma, en sitä haluaisi mennä millään pilaamaan. Tai vastaavasti osaatko suositella jotakin turvallista seinämaalia kodin sisäpinnoille? Kiitos jo etukäteen mikäli ehdit vastaamaan! 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   27.6.2015

   Älä missään nimessä osta niitä maaleja!

   Vastaa
 20. Siiri
  26.6.2015

  Hyvä Maria! Kiitos tästä ja seuraavasta samanaiheisesta kirjoituksesta, vaikka en Alwaysia ole enää vuosiin käyttänytkään. Kierrän sen ja Libressen siteet (ja nyt puhutaan ihan niistä tavallisista, ei hajustetuista) kaukaa nimenomaan siksi, että ne SAAVAT minut haisemaan ihan hirveälle. Normaalisti kuukautisvuotoni ei haise (muuta kuin lievästi raudalle kuten veri aina), mutta noiden muoviläpysköiden kanssa ei mene kuin hetki, niin kammottava haju on muodostunut, samoin kuin ihon aristus :-/ Onneksi Vuokkosten siteitä ei ole vielä muutettu noin hirveiksi, vaikka nekin ovat vuosien varrella menneet kyllä huonompaan suuntaan. Olen liian mukavuudenhaluinen ollakseni vielä siirtynyt kestositeisiin tai kuukuppiin, mutta olen melko varma että Vuokkosetkin vielä pilataan. Nimittäin joskus kauan sitten Alwayskin oli ok – kunnes materiaali muutettiin Libressen kaltaiseksi. Vuokkos-option poistuttua joudun turvautumaan kestositeisiin. Noita muovihirvityksiä en suostu missään tapauksessa käyttämään.

  Vastaa
 21. […] Esikoisen syntymän jälkeen siirryin käyttämään kuukuppia. Mutta mökkireissulle pakkaan mukaan tamponeja. Sain viime vuonna kokeiltavaksi yhden paketin tamponeita, joissa on mukana maitohappobakteereita. Ihmettelen, että näiden yhdistämistä ei ole keksitty jo aiemmin! Sen sijaan tamponeihin tungetaan kemikaaleja ja teknologiaa… […]

  Vastaa
 22. […] Always-juttu jatkuu. Procter & Gamble on vastannut kohteliaaseen sävyynsä viestiini, jossa kysyin sisältävätkö tuotteet ftalaatteja tai nanoteknologiaa. Vastaus molempiin on ei. Se on hyvä asia. Ja huono. Sillä kuluttajat eivät vieläkään tiedä, mitä tuotteet sisältävät. […]

  Vastaa
 23. entinen asiakas
  1.7.2015

  Tällä hetkellä 1.7. P&G asiakaspalvelun mukaan ainoat tuotteet jossa ei ole uutta teknologiaa on Always Ultra Silk Normal tai Always Ultra Silk Normal Plus- terveyssiteitä siivekkeillä.
  Teknologia siteissä, näemmekö vielä ajan, että terveyssiteissä on mikroprosessorit ja ne tviittaavat kännykkääsi, että vaihda minut. Sen jälkeen niistä sitten tulisikin sähköjätettä/ongelmajätettä kuten elektronisista/digitaalisista raskaustesteistä nykyään.

  Vastaa
 24. Hei
  9.7.2015

  En ole kyllä tasan ikinä tiennyt onko jollain naisella menkat vai ei. Joten normi hygienia on Aivan riittävä keino!!!

  Vastaa
 25. Hupu
  28.7.2015

  Hei, kiitos! Ystävä linkkasi Ilta-Sanomien uutisen, jota kautta päädyin tänne.
  Olen itse saanut vuosi sitten juuri Alwaysin siteestä allergisen reaktion, ja se olikin ensimmäinen kosketukseni (pun intended) hajusteallergiaan. Sisäreidet olivat niin rikki, että ainoastaan maatessa oli jotenkuten hyvä olla. Suun kautta nautittu kortisoni yhdistettynä kortisonivoiteeseen auttoi tilanteeseen, samoin kuin takaisin kuukuppiin vaihtaminen. Mutta se tärkein! Eipä olisi tullut pieneen mieleenkään tehdä Tukesille ilmoitusta moisesta, mutta nyt on sekin rustailtu, kiitos sinun!
  (Ja siitä hajusta – olen teini-ikäisestä asti haistanut tietynmerkkisiä siteitä käyttävät naiset. Sopii arvata, onko ko. merkki Always 😉 )

  Vastaa
  1. maria
   29.7.2015

   Oho! Kuulostaapa aika rajulta reaktiolta! Hyvä että Iltasanomatkin kirjoitti aiheesta. Iltalehti tosiaan jo kirjoitti aiemmin. Yllättävää, että Tukesille ilmoituksen on tehnyt vain kymmenisen ihmistä, täällä kommenttikentässä on varmaan monta kymmentä, jotka kertovat saaneensa oireita. On todella tärkeää, että niitä ilmoituksia tehdään sinne Tukesille.

   Vastaa
 26. ei enää ikinä
  28.7.2015

  Kiitos paljon tästä jutusta! Sain selityksen yllättäviin iho-ongelmiini. En enää ikinä käytä Alwaystä. Siirryn Vuokkosiin ja kestosidettäkin voisin kokeilla, kun sitä on täällä kehuttu.

  Vastaa
  1. maria
   29.7.2015

   Kiitos! Tavallaan kiva juttu, vaikka iho-oireet ei kuulosta hyvältä. Olen tämän kirjoituksen jälkeen myös kokeillut Vuokkosia, mukavia ovat!

   Vastaa
 27. Sanni
  4.8.2015

  Kiitos tästä jutusta! Lähetin juuri sähköpostia Alwaysille ja kysyin, mihin osoitteeseen voin palauttaa ostamani siteet. Haisevat todella voimakkaasti kemikaalille ja epäilen saaneeni niistä iho-oireita.

  Vastaa
  1. maria
   6.8.2015

   Hyvä! 😀 Minulle ei vieläkään olla vastattu Alwaysiltä kysymykseen, sisältääkö tuote aineita, jotka ovat ECHAn erityistä huolta aiheuttavien aineiden listalla. Outoa.
   Jos sait oireita, tee myös ilmoitus Tukesille!

   Vastaa
 28. Reklamaatio
  7.9.2015

  Tein reklamaation, tämä oli tehty todella hankalaksi ja aika kauan piti etsiä, miten löydän sähköposti osoitteen.
  Sain tuotteista vakavia allergia oireita ja lääkärin kustannukset sekä lääkitys tulivat melko kalliiksi. Saa nähdä mitä vastaavat. Jos eivät, otan yhteyden kuluttaja-asiamieheen. Sen verran tuskaiset oltavat, että asia ei jää tähän.

  Vastaa
   1. sairas
    15.9.2015

    Haluaisin kuulla onko asia mennyt millään tavoin eteenpäin?
    Ja saanko kysyä millaisia oireita sait, sillä itselläni on todella järkyttävät oireet.

   2. Sairas
    16.9.2015

    Tukesilta erittäin nopeaa toimintaa.
    Sieltä tuli samantien soitto ja kertoivat, että ilmoituksia on tulluttämän kesän aikana toista kymmentä ja oireet ovat olleet rajuja.
    Joku näissä siteissä on pahasti pielessä.

   3. maria
    16.9.2015

    Jesss!!! Niin siistiä. Siis ei oireet, mutta se että asialle tehdään jotain!!!
    Kiitos kaikille lukijoille ja ”valittajille”!

 29. sairas
  15.9.2015

  Tein valituksen Tukesille sekä P&G:lle.
  Sain noin viikon jatkuneesta käytöstä todella rajun allergisen reaktion, joka alkoi epämukavalla kirvelyllä ja polttamisen tunteena. Alapäähäni ilmestyi patti, jota luulin karvatupen tulehdukseksi. Ymmärsin pian lopettaa hajustettujen pikkuhousunsuojien käytön, mutta se ei poistanut oireita. Nyt kolme päivää siteiden käytön lopettamisen jälkeen alapäässä on useita kirveleviä ja verestäviä patteja ja iho on rikki. Virtsaaminen kirvelee ja olo on tukala. Olen varannut itselleni ajan gynegologille huomenna. Onko muillakin ollut näin rajuja oireita.
  Kauheaa elää pelossa olenko saanut herpeksen, vai voiko pikkuhousunsuojat todellakin aiheuttaa näin vakavia oireita.
  Kaipailisin muilta allergisia oireita saaneilta kommentteja? Jostain luin, että joku oli joutunut ihan kortisonikuurille hajustettujen siteiden käytön seurauksena.

  Vastaa
 30. […] Always-tapauksen. Juttu on vieläkin auki. Kysyin keväällä Procter & Gamblelta, sisältääkö tuote noita […]

  Vastaa
 31. Allergikko
  16.10.2015

  Havahduin Always-terveyssideongelmaan kuunnellessani radio-ohjelmaa tänään 16.10.Iltapäivällä. Vanha sidevarastomme tyhjeni ja ostin viikko sitten pahaa-aavistamatta Always-sidepaketin. Onneksi vain yhden, sillä kärsin koko siteiden käyttöajan karmeasta päänsärystä, johon ei auttanut edes särkylääkkeet. Osasin yhdistää oireeni suhteisiin vasta tuon radio-ohjelman myötä.
  Olen hajusteallergiikko ja lisäksi kärsin myös luonnonhartsiallergiasta, jolloin siteiden kuitukangas jo yksinään saattaa ärsyttää pahasti. Olenkin ollut hyvin merkkiuskollinen kaikissa käyttämissämme tuotteissa. En todellakaan haluaa ostaa hajustettuja tuotteita tietämättäni. Vaikka kuinka tutkin tuota Always-sidepakkausta en löytänyt mainintaa hajusteita tai edes tuoteselostetta. Törkeää!
  Nyt nuo hajupussit neutraloivat roskiksen tuoksuja ja minä vaihdan tuotemerkkejä. Alapään iho-ongelmista siteiden ja pikkuhousunsuojien käytön yhteydessä kärsiviä suosittelen tutustumaan tuohon luonnonhartsiallergiaan. Itselleni ko. Asia oli täysin tuntematon, kunnes ihotautilääkäri otti asian puheeksi vastaanotolla. Lyhyehkön tiedonhaun jälkeen huomasin todellakin kärsiväni myös siitä
  Mutta tuosta päänsärystä en kyllä halua enää todellakaan kärsiä!
  Kiitos, kun olet ottanut asiaa voimakkaasti esille.

  Vastaa
  1. maria
   16.10.2015

   No niin! Teepä ehdottomasti ilmoitus Tukesille:
   https://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/
   Tämä Always-tapaus on ollut aivan uskomaton, alkaen tuosta että paketissa ei ole merkintää hajusteesta. Ja siis edes Tukes ei ole saanut valmistajalta vielä selvitystä tuotteen kemikaaleista.
   Otan selvää luonnonhartsiallergiasta, monilla asiakkaillani on tosiaan se sekä monikemikaaliyliherkkyys.

   Vastaa
 32. […] Kukkahattutädin kanssa kosmetiikan sekä kodin kemikaaleista. Ruodittiin myös täysin uskomatonta Always-tapausta. Päänsärkyä ja kokovartalon allergiareaktioita aiheuttavat terveyssiteet ovat vieläkin […]

  Vastaa
 33. Asiaa! En ole koskaan tykännyt hajustetuista siteistä. Niitä on jo aiemmin ollut markkinoilla. En käsitä, miksi alapään pitäisi tuoksua ruusuilta. Kuten sanoit, hyvän hygienian pitäisi pitää pahat tuoksut loitolla. En ole koskaan ikinä haistanut kenenkään kuukautisia (tapana ei ole pitää nenää toisen jalkovälissä kiinni), ja minä olen tarkkanenäinen.
  En käsitä tätä kemikaalien määrää joka paikassa. :/

  Vastaa
  1. maria
   5.11.2015

   No niinpä!

   Vastaa
 34. Jenni/MeidänKoti
  13.11.2015

  Kirjoitin myös asiakaspalveluun ensimmäisten tuoksullisten pakkausten saavuttua kauppaan ja sain aikalailla samanlaisen vastauksen kuin postauksessasi. Minä olin ostanut kaksi sidepakettia mutta kaupassa en tuoksua vielä huomannut (näitä uusia oli ilmeisesti niin muutama vasta hyllyssä). Kotona ihmettelin valtavaa lemua vessassa joka aiheutti päänsärkyä itselleni (hyperallergikko) sekä siskolleni joka ei ole allerginen. Samaan aikaan meillä oli vieras yökyläilemässä ja ensin laitoin tuoksun hänen käyttämäkseen esim. hajuvesi tms. kunnes tajusin että se tulee kaapista oven takaa. Olen ollut siitä lähtien vankka alwaysin käyttäjä kun ensimmäiset menkat on alkaneet ja nyt on hätä kädessä.

  Vastaa
  1. Maria
   15.11.2015

   Uhh. Todella moni on sanonut saavansa päänsärkyä. Olisi niin kiinnostava saada selville, mikä sen aiheuttaa. Oletko muuten tehnyt ilmoituksen Tuksesille? Olisi tosi tärkeä saada viesti myös sinne.

   Vastaa
 35. Moi
  23.11.2015

  Olisi kiva saada päivityspostaus missä mennään näiden terveyssiteiden kanssa? Onko Tukes ottanut käsiteltäväksi tms.?

  Vastaa
  1. Maria
   24.11.2015

   Totta, se pitäisi tehdä pian. Nyt mulla on just kamala kiire kaikkien töiden kanssa. Mutta teen!

   Vastaa
 36. Heidi
  31.12.2015

  Mieheni osti näitä minulle vahingossa. Vaikka tiesin jo pakkausta avatessa että tästä ei hyvä seuraa, kokeilin silti ja seurauksena oli migreeni, hengenahdistusta ja ihon kutinaa. Haju näissä siteissä on uskomattoman voimakas. En voisi päästää edes ketään kotiini jolla on näitä päällä… Ja enpä ole kuukautisia keltään koskaan haistanut… Minusta tämä tuote kokonaisuudessaan on ihmisarvoa alentava…

  Vastaa
  1. Maria
   3.1.2016

   Kyllä. Hyvin kuvailtu. ”Ihmisarvoa alentava”. Teithän ilmoituksen Tukesille?

   Vastaa
 37. […] Lue lisää: Valmistaja ei tiedä sisältävätkö oireita aiheuttaneet terveyssiteet haitallisia aineita Terveyssiteiden turvallisuutta selvitetään Procter & Gamblen valmistamat vaipat sisältävät pikkuriikkisen haitallisia aineita Always tunkee alapäähäsi teknologiaa […]

  Vastaa
 38. 12-v tyttönen
  30.3.2016

  Hei! Kiitos tästä mitä kirjoitit. Olen vasta 12-vuotias, ja luulin että se inhottava haju on ”normaalia” siteissä… Mutta nyt kyllä merkki vaihtuu hyvin äkkiä kun sain tietää tästä törkeydestä… Käsitinkö nyt miten tämän, onko kyse vain ”always”- tuotteista, että koskeeko tämä hirvitys myös esim. libresseä? Kiitos vielä<3

  Vastaa
  1. Maria
   31.3.2016

   Always on nyt poistanut hajustetut siteet, mutta nyt muilla merkeillä on myös hajustettuja. Kannattaa olla siis tarkkana ostoksilla! Itse suosittelen kuukuppia, voi kun niitä olisi ollut kun minä olin teini!

   Vastaa
 39. Selailija
  1.8.2016

  Vähän vanhempi teksti mutta jos nyt kuitenkin tän kommentin huomaat 😀
  Eli siis itse käytän tällä hetkellä vuokkosten 100% bio siteitä mutta olen miettinyt vaihtavani kuukuppiin jossain kohtaa. Olen myös törmännyt ”kestositeisiin” jotka on siis käsintehtyjä kankaisia (eri kangasyhdistelmiä löytyy oman maun mukaan paljon) pestäviä siteitä. Näitä olen innostunut testaamaan myös, täytyy kuitenkin tilata jostain sillä omat ompelutaidot ei ole luotettavat. Tuolta > http://www.preciousstars.net sivulta meinasin tilata, sillä kyseisellä tekijällä on youtube kanava ja koen että näistä on hyvä aloittaa. Kyllähän suomestakin varmasti löytyy. Haluaisin siis tietää oletko kuullut kestositeistä ja mikä on mielipiteesi niistä. Parempiahan ne varmaan on kun normaalit siteet ja hyvä vaihtoehto ihmiselle joka ei uskalla heti kokeilla kuukuppia.

  Vastaa
  1. Maria
   2.8.2016

   Kiitti viestistä!
   Kestositeet on varmaan hyvä vaihtoehto myös. Itse olen nyt ihan vannoutunut kuukupin käyttäjä, joten ei ole ollut tarvetta kokeilla.

   Vastaa
 40. Maria
  13.9.2016

  Hei!
  Ostin hiljattain Always pikkuhousunsuojapaketin ja kotona huomasin että ne haisevat järkylle parfyymille. Koko kylpyhuoneen kaapisto jossa niitä säilytän haisee. Olen erittäin hajusteyliherkkä, enkä siedä minkäänlaisia hajustettuja tuottteita. Otin yhteyttä kuluttajapalveluun ( alwaystuotteet) ja sain vastaukseksi että tuotteet eivät ole ”hajustettuja” vaan että niissä on käytetty uutta teknologiaa ja että haju haihtuu.. Ei haihdu ja hajustettu on! Kuulemma ainoat ”hajustamattomat” pikkuhousunsuojat on twist&flex. Eivät voineet lähettää tuotenäytettä ”hajustamattomasta” tuotteesta. Sääli, sillä en uskalla enää ostaa Alwaysin tuotteita kun niistä ei pakkauksesta selviä ovatko hajustettuja vaiko ei. Myöntävät kyllä että on huonosti merkitty pakkauksissa, eli ei merkitty ollenkaan mikäli hajustettu..

  Vastaa
  1. Maria
   14.9.2016

   Olen huomannut saman. Haisevat aivan samalle, kuin ne hajustetut siteet. Tästä pitäisi tehdä ilmoitus Tukesiin.

   Vastaa
 41. Susanna
  23.11.2016

  Alwaysit olleet aina oudon kemikaalisen hajuisia ja muovisen ja hengittämättömän tuntuisia. Pirkka ja Vuokkoset ovat hyviä.

  Vastaa
 42. […] sekä kuukautissuojat sisältävät enemmän tai vähemmän ärsyttäviä kemikaaleja. Jotkut siteet ovat jopa aiheuttaneet todella vakavia reaktioita käyttäjilleen. Luomupuuvillaiset kestokuukautissuojat eivät silti koskaan ole tuntuneet minun […]

  Vastaa
 43. […] kiellettyä kemikaalia, eikä Tukes tehnyt mitään tuotteiden poistamiseksi markkinoilta… Voit lukea Always-kohusta tästä blogikirjoituksestani. Olenkin usein esittänyt mielipiteeni, ettei Tukes valvo tarpeeksi voimallisesti […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top