Antijoulu

IMG_0111Vihreä joulu on puolellani. Minusta on kuoriutunut antijouluihminen. Ei riitä, että joulukuusi aiheuttaa homeoireita ja kynttilät tuottavat haitallisia pienhiukkasia. Melkein kaikki muukin jouluun liittyvä on alkanut tökkiä. Tämä on muuten ensimmäinen jouluni Instagramissa, ehkä tämä ahdistus johtuu siitä? Tuntuu että kaikki tykittävät alekoodeja ja joululahjavinkkejä. Yököttää!
Tänä vuonna lapsilla on ollut vain tavalliset, tai siis vanhanaikaiset, paperikalenterit tyhmine luukkuineen, joissa on tylsiä kuvia. Joulusukkaan on ilmestynyt vain yhdet sukat ja kirja.
Sain Kaksplussalta joululahjaksi lahjakortin kirjakauppaan (kiitos siitä!) Taistelin viisitoista minuuttia kaupan tuulikaapissa. Luontoni ei vaan antanut periksi. En pystynyt menemään liukuovia pidemmälle. Vihaan kaupoissa käyntiä! Etenkin silloin kun siellä on tungos. Käytän lahjakorttini sitten tammikuussa, tai ehkä annan sen eteenpäin jollekin, joka nauttii ostamisesta.
Meillä on ollut joka vuosi kalkkuna. Joulukalkkuna luumu-konjakki-kastikkeella on oikeastaan ainoa jouluperinne, joka on pysynyt samana joka joulu koko elämäni ajan. Kalkkunat loppuivat lähikaupastamme, joten olen tilannut täksi jouluksi hanhen. No, kunhan on jokin lintu.
Olen tänä vuonna ostanut lapsille vain muutaman lahjan. Nekin olen yrittänyt ostaa pienistä kivijalkakaupoista, joista pääsee heti pakoon, jos alkaa ahdistaa. Lapsille on nyt säkissä ompelutehtävät, robotti-luuttu, rummut, eväsrasiat sekä nukkekodin valot.
Muille en ole ostanut lahjoja. Meinasin pillahtaa itkuun, kun puoliso kysyi, mitä haluaisin joululahjaksi: vähemmän tavaraa, ja että hän ostaisi itse oman lahjansa. Leuanvetotanko on nyt asennettu. (Minun piti ostaa se lahjaksi hänelle jo toissajouluna…)
”Joulu” voi tulla.

7 Comments

 1. Nimetön
  21.12.2015

  Sääli. Joulu on kuitenkin mukava juhla keskellä talvea.
  Itse hankin lapsille lahjaksi kirjat ja yöpuvut. Sellaista hyvin perinteistä, mutta eteenkin yöpukujen hankinta kaikille hyvin tarpeellista.
  Aikuisille hankin lahjaksi tänä vuonna kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä juttuja. Samoin lahjoiksi valmistin kakkuja ja manteleita.
  Ystäväperheitä lahjotaan perhepeleillä, kummilapsille varattuna tarvelahjoja, kuten täkkejä ja tyynyjä, yöpukuja heillekin, sekä ”yökylälahjakortteja”.
  Taskulamput ja makuupussit ovat aina lasten mieleen ja useassa taloudessa ihan tarpeeseen tulevaa tavaraa.
  Lahjojen, kuusten ja kynttilöiden lisäksi joulussa on niin paljon muutakin. Itse nautin joululauluista jahämärästä valaistuksesta. Lomalla aina myös pelataan perheen kesken paljon lauta- ja korttipelejä, luetaan kirjoja ja katsotaan yhdssä elokuvia. Joulusiivouksista en niin välitä ja ruokahankinnatkin yritetään pitää maltillisina: runsautta jaetaan yhdessä lähisuvun kanssa, jotta kaikkien ei tarvitse tehdä ja hankkia kaikkea itse.
  Oma toiveeni on, että lapsille jäisi lapsuuden jouluista erityisen lämpimät muistot. Sellaiset kiireettömät, yhdessä tehdyt.

  Vastaa
 2. Terhi
  22.12.2015

  Minulla on ihan samoja tuntemuksia liittyen kauppoihin, ahdistaa se ihmispaljous. Tekee mieli nopeasti kerätä tarvittavat ja sitten kotia. Joulunrauha, perheen yhdessä olo ja ennen kaikkea kiireetön tunnelma on se, mitä kaipaan eniten. Ja uskon että lapsetkin sitä kaipaavat, vaikka pieniä lahjoja odottavatkin ?

  Vastaa
 3. ultsi
  22.12.2015

  Voi että mä rakastan sun blogia ja tuota tietoutta mitä jaat meille (ja mikä monia voi ehkä ärsyttää) mutta itse olen myös kaikesta tarkka ja täältä saan ”siunauksen” monelle asialle mitä epäilen 🙂
  Ihanaa Joulua sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
 4. Nimetön
  23.12.2015

  Toivon, että elämässäsi on kuitenkin jotain, mikä ei ahdista, stressaa tai allergisoi.

  Vastaa
 5. mia
  24.12.2015

  Osittain samaa mieltä.vähempikin joulu on hyvä asia.eikä myöskään kaikkea kaunista tarvitse kotiin kantaa,oli sitten kyse kukista,lahjoista tai kuusesta.Mutta että lapsille kaikille muutamia lahjoja ja muille ei mitään.vilpittömän joulutoivotukseni olisi muistaa pienesti ja käytännöllisesti kaikkia läheisiä.herkun ja käsintehdyin terveisin.lasten ei myös tarvitse pitää monia lahjoja itsestäänselvyytenä.omasta perheestä 1-2 Riittäisi

  Vastaa
 6. Marsu
  26.12.2015

  Muista antaa lapselle joulumieli, ettei äidin hermoilu tartu noin pieniin…

  Vastaa
 7. […] Joulu on ohi. Kuten uhkailinkin, meillä oli ankea joulu. Paitsi että, mitään ei puuttunut, vaikka kaikkea oli vähän. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top