Baby-Vac-nenäimuri taistelussa korvatulehduksia vastaan


Antibioottien liikakäytöstä on vihdoin alettu puhua. Yksi suuri ihmisryhmä, joille määrätään paljon turhiakin kuureja ovat korvatulehduskierteessä olevat lapset. Päiväkoti-ikäiset lapset altistuvat usein huonolle sisäilmalle päiväkodeissa tai kodeissa, joiden rakenteissa on kosteus- ja homevaurioita. Yksi hyvin yleinen huonon sisäilman aiheuttama oire ovat hengitystie- ja korvatulehdukset.
Itsekin olen ollut lapsena samassa korvatulehdus-antibiootti-kierteessä päiväkodin sisäilmaongelman takia, tilanne meni niin pitkälle, että sain korviin putket. Olen vihainen lääkäreille, jotka määräsivät minulle lapsena antibiootteja liukuhihnalta. Aina sama: vilkaisu ja ”korvatulehdus”, resepti äidin kouraan ja apteekkikeikka. Toisaalta, ymmärrän, että tuolloin antibioottien haitoista ei tiedetty enempää, eikä huonon sisäilman aiheuttamista oireistakaan liioin.

Toisin omien lasten kohdalla

Äitinä havahduin antibioottikuurien haittavaikutuksiin ja halusin omien lasteni kohdalla välttää jokaikisen turhan kuurin. Yhdenkin antibioottikuurin tiedetään muuntavan suoliston bakteerikantaa. Suoliston köyhtyneen tai epänormaalin bakteerikannan sen sijaan tiedetään olevan yhteydessä moniin sairauksiin. Suoliston kunnon tiedetään nykyään vaikuttavan jopa mielialaan.
Kun lapset olivat pieniä asuimme hometalossa ja muutamassa väliaikaisasunnossa, joissa oli huono sisäilma. Lapsilla oli usein lieviä ja silloin tällöin myös vähän ärhäkämpiä ja sitkeitä korvatulehduksia. Jouduin tutkimaan kaikki mahdolliset keinot, joilla voidaan parantaa korvatulehdus ilman antibiootteja.
Onni oli avarakatseinen terveyskeskuslääkäri, joka oli lukenut uusista saksalaistutkimuksista, joissa todettiin korvatulehdusten menevän ohi seurannalla. Niinpä lasten korvatulehdukset lääkittiin kerta toisensa jälkeen kipulääkkein, kotihoidoin ja muutolla parempaan sisäilmaan.

Jopa liimakorva kukistettiin

Pahin opisodi oli yhtenä talvena, kun sama terveyskeskuslääkäri totesi toisella lapsella liimakorvan. Silloin tutuksi tullut lääkäri sanoi, että nyt vaikuttaa siltä että ensimmäinen antibioottikuuri on viimein otettava. Yhdessä lääkärin kanssa päätimme kuitenkin vielä tämän kerran seurata asiaa, eli korvia.
Lääkäri oli nimittäin hyvin kiinnostunut kokeilemaan, olivatko ”saksalaisten tutkimukset oikeassa”. Sovimme että korvia seurataan viikon ajan. Kävimme joka toinen päivä tarkistuttamassa korvat lääkärillä.
Viikon ajan otin lisäksi käyttöön kaikki kotihoitokeinot ja, uskomatonta (tai sitten ei), korva taas kerran parani. Kumpikaan lapsistamme ei vielä tänäkään päivänä ole syönyt yhtään antibioottia.

Korvatulehduksen kotihoitokeinoja

  • tehostettu niistäminen
  • valkosipulia sisäisesti ja ulkoisesti (puolikkaat valkosipulit korviin)
  • höyryhengitys
  • suolavedellä kurlaus
  • kipuun kipulääkettä
  • maitotuotteiden jättäminen ruokavaliosta

Tehostettu niistäminen on ensimmäinen ja ehdottomin aseistani. Minulla on nollatoleranssi niiskutukseen. Se on raivostuttavan kuuloista, mutta lisäksi epäterveellistä. Rään poistamiselle nenästä on tieteellinen perusta. Nenässä ja nielussa oleva räkä tukkii kapeiden korviinkin yhteydessä olevien käytävien ilmastoinnin. Kun ilmastointi on huono, bakteerit ja virukset muhivat ja lisääntyvät. Sen sijaan pinnoilla, jossa käy kevyt ilmavirta, mikrobit eivät lisäänny samaa tahtia.

Baby-Vac-nenäimuri

Baby-Vac -imuri on lasten, vauvojen ja taaperoiden niistämisen apuväline. Lapset, varsinkaan alle kuusivuotiaat, eivät ole kovin hyviä niistämään, joten onneksi suomalaisinnovaatio tulee avuksi.
Baby-Vac Nenäimuria käytetään tavallisen pölynimurin avulla. Baby-Vac asennetaan pölyimurin taipuisaan putkeen. Baby-Vacin toisessa päässä oleva kynämäisen muotoinen suulake sopii lapsen nenään. Baby-Vac säännöstelee imurin tehokkaan imun lapselle sopivaksi.

Nenän niistäminen tuntuu lapsesta samalta kuin hän niistäisi voimakkaasti. Nuhainen lapsi saa avun muutamassa sekunnissa ja pystyy hengittämään, syömään ja nukkumaan paremmin. Baby-Vac Nenäimuri on kuluttajamarkkinoiden nopein ja tehokkain, mutta kuitenkin turvallinen kotikäyttöinen laite nuhaisen lapsen liman poistamiseen.
Baby-Vac Nenäimuri sopii käytettäväksi 0-6 vuotiaille lapsille, mutta myös isommat lapset saattavat hyötyä tästä. Jos Baby-Vacin käytön aloittaa pienenä, tottuu lapsi imurin ääneen ja saattaa jopa innostua, kuulleessaan äänen. Tehokas niistäminen helpottaa tukkoista oloa niin tehokkaasti.
Meillä imurin ääni ensin hieman pelotti lapsia. Parin käyttökerran jälkeen lapset kuitenkin oppivat pitämään niistämisestä Baby-Vacin avulla.
Tämän pienen ja yksinkertaisen esineen hinta on tullut moninkertaisesti takaisin. Suosittelen hankkimaan tämän jo ennen ensimmäistä flunssaa. Siksi olen ostanut näitä lahjaksi odottaville äideille. Baby-Vac on esine, joka pitää löytyä jokaisesta lapsiperheestä.
Baby-Vac -nenäimuria myydään muun muassa Safkanet.fi-nettikaupassa.

47 Comments

  1. Anis
    1.2.2014

    Kiitos tästä! Olen vasta raskaana, mutta jo ajatuskin tuosta rään imennästä nostaa oksennuksen kurkkuun. Heti lähtee hankintaan imurivehje.

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Suosittelen tätä ehdottomasti. Muistan kun esikoinen syntyi ja ensimmäinen nuha yllätti. Oli kamala tunne, kun ei saanut vauvan nenää auki. Tuli ihan vaistomainen tunne, että pitäisi jotenkin imeä se räkä… Onneksi sitten apteekista löytyikin siihen tarkoitettu väline. Mutta tämä imurilla toimiva on aivan huippu. Lapsellekin miellyttävämpi.

      Vastaa
  2. rosa
    1.2.2014

    Onko teidän lapset ihan sopuisasti tuon imurin alla? Meillä vauvan nenun saa fridalla puhtaaksi hyvin, mutta 2v juoksee karuun jos edes vihjaisee.. Tosin eipä hän kovin nuhainen ole ollutkaan aikoihin..

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      No lapset ovat aina ennen juosseet karkuun ”putkea” eli nenäfridaa. Nyt kun on kokeiltu Baby-Vacia, niin lapset ovat paljon kiltimmin antaneet imeä. Pystyn itse hallitsemaan liikkeitä paremmin, kun ei tarvitse keskittyä imemiseen ja letkun pitämiseen omassa suussa. Lisäksi imu tulee tasaisena.

      Vastaa
  3. Nimetön
    1.2.2014

    Turhake,sanon minä!
    Kolme lasta olen ”isoiksi” kasvattanut, kaksi koululaisiksi ja kuopuksenkin neljävuotiaaksi, enkä ole koskaan enkä kertaakaan tarvinnut mitään niistäjiä. Järjettömältä tuntuvat mielestäni. Kuka nuo ällöt muovisäiiöt sitten pesee. yök! Noin vuoden vanha oppii kyllä puhaltamaan räkänsä nenästä, kun vähän yhdessä opetellaan. Ja nenäliinan voi sitten van heittää roskikseen. Mukavan räkäisen tenavan voi joutua hyvänä flunssapäivänä niistämään useamman kerran tunnissa. Siinä se päivä menee imuroidessa mukavasti ja naapuritkin ihmettelevät ahkeraa emäntää, joka jaksaa yötä päivää siivota…

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Ei todellakaan ole turhake, jos tällä voi välttää yhdenkin antibioottikuurin tai estää flunssan pitkittymisen. Varmasti voi kasvattaa lapsia aikuisiksi ilmankin, mutta itselleni terveys tulee ennne kaikkea.
      Muovisäiliötä ei ole ollenkaan ällöttävä pestä. Sen avaa helposti ja huuhtaisee lämpimällä vedellä. Saippualla pesen illan päätteeksi. Kun niistää imurilla, niistoväli lyhenee. Sillä pieni lapsi ei saa nenäänsä niistettyä tyhjäksi vaikka osaisikin puhaltaa räkää nenän kautta. Ei tarvitse kuin pari kertaa päivässä ottaa imurilla. Eikä siihen mene kuin puoli minuuttia. Jos naapureita ihmetyttää, niin siitä vaan.

      Vastaa
  4. Kaspar
    1.2.2014

    Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi, niistäminen ts. rään poistaminen on se juttu. Tytär 2,5v. on ollut monta kertaa ties missä flunssassa ja räkätaudissa, mutta kertaakaan ei ole antibiootteja tarvittu. Se on Nenäfridan ansiota, uskon. Edes korvatulehdusta ei ole koskaan ollut. Ja jos tulee, aion ehdottomasti kokeilla nuo kotikonstit ensin. Kiitos tämän jakamisesta!

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Jes, niin samaa mieltä! Kun lapsi kasvaa isommaksi, niin suosittelen tätä Baby-Vacia!

      Vastaa
  5. Voi vitsi, olette kyllä sankareita – mä en ole vauva-aikojen jälkeen jaksanut tapella räkäimurin kanssa, mutta onpa sitten kaikilla muutama korvatulehdus ja antibiootitkin käyty läpi. Koululaisen voisi ehkä jo opettaa käyttämään sarvikuonokannua, se mulla itsellä toimii ainakin tosi hyvin nenän avaajana.

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Kiitti! Kyllä nyt neljävuotiaan kanssa oli jo sillä rajalla, etten enää kovin mielleläni käyttänyt Nenäfridaa. Onneksi tuli Baby-vac. Salaisuus: käytin sitä itsekin, olen niistänyt niin että pää on paineesta kipeä. Ja toimii!
      Mulla on itselläni hieman huonoja kokemuksia sarvikuonosta, nimittäin meni vesi korvaan! Siis itselläni. Siksi sitä en ehkä lapselle käyttäisi… Mutta siis korvatulehduksista, pojalla todettiin kahtena viime talvena varmaan 5-kertaa korvatulehdus ja meni joka kerta pois itsestään seurannalla. Tänä talvena ei onneksi ole mennyt. Antibioottien käyttö on lähtenyt ihan käsistä. Onneksi nyt on uusi sukupolvi lääkäreitä, joilta saa seurannan lääkekuurin sijaan.

      Vastaa
  6. pinsku
    2.2.2014

    Tyttärellä oli korvatulehdukseen viittaavia oireita ja menimme yksityiselle lääkäriin ja heti lääkäri määräsi ab-kuurin. Yritin kysyä, että onko niin paha että tarvitsee kuurin ni lääkäri oli vahvasti sitä mieltä että tarvitsee. Harmittaa, ehkä seuraavan kerran uskallan laittaa vähän vastaan. En halua turhia antibiootteja vaikka en oo fanaattinen ”luomuilija”.

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Joo, meillä myös ollut monta kertaa niin, että lääkäri sanoo että nyt olisi aloitettava lääkekuuri. Sit kuitenkin päädytty siihen seurantaan ja joka kerta lääkäri yllättynyt, kun tulehdus on pikku hiljaa hävinnyt.

      Vastaa
  7. E
    2.2.2014

    Meillä myös käytössä sama kavalkaadi flunssan hoitoon, paitsi tuota nenäfridaa enkä muitakaan vastaavia ole kokeillut. Pojalla (2-v) on ollut yksi korvatulehdus, emmekä halunneet siihen antibiootteja ja parani ilmankin. Valkosipulit ei pysyisi korvissa, joten silloin laitoimme valkosipulia murskattuna oliiviöljyyn, siivilöimme ja sitten korviin lääkeruiskulla. Myös ruokavaliolla on merkitystä tulehdusten ehkäisemisessä ja paranemisessa. Korvatlehduskierteeseen on jollain auttanut maidoton ruokavalio. Meillä ei ole kokeiltu, koska korvatulehduksia on ollut vain se yksi. Se kyllä tuottaisi vaikeuksia, koska flunssaisenakaan poika ei oikein muuta suuhunsa pistäisi kuin piimää. Ja suolahuone on kyllä kokeilematta myös 🙂

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Toi valkosipuliöljy on hyvä neuvo! Me on tehty niin, että laitettiin hiuspanta korvien päälle pitämään niitä valkosipuleita… Suosittelen kyllä täysillä tota nenäimuria. Sillä on tärkeää saada tuuletus sinne korviin… 🙂
      Maidotonta ei olla kokeiltu. Suolahuone on myös hauskaa ihan muuten vaan!

      Vastaa
  8. neito
    2.2.2014

    Apteekissa myydään painepullossa suolavettä, ja sillä saa kyllä alle 2-vuotiaiden nenät tosi hyvin puhtaaksi. Vaikutus on sama kuin nenähuuhtelulla aikuisilla ja nenän saa tosi hyvin puhtaaksi räästä, ja varmasti vaikuttaa positiivisesti korvatulehduksiinkin. Suolahan on desinfioiva luontaisesti. Auttaa myös nukkumiseen ja pitäisi helpottaa pienimmillä imetystäkin, kun henki kulkee paremmin.

    Vastaa
    1. maria
      2.2.2014

      Itseasiassa parhaan tuloksen ihan pienellä saa niin, että laittaa vähän suolatippoja ja sen jälkeen imee suolaveden liottamat räät pois. Mutta suolavettä saa tehtyä ihan itsekin, keitettyä, sopivaksi jäähtynyttä vettä ja merisuolaa sekoittamalla.

      Vastaa
  9. Kp
    2.2.2014

    Voit kokeilla myös Otovent nenäilmapalloa alipaineisen välikorvan hoidossa.

    Vastaa
  10. Baby-Vac fani
    2.2.2014

    Minä olen käyttänyt tyttärelläni (6,5kk) Baby-Vac -nenäimuria aivan vastasyntyneestä lähtien. Ajatuksena siis totuttaa häntä laitteeseen.
    Nyt, kun ensimmäinen todellinen nuhakuume käytiin läpi, kävi niistäminen kuin tanssi. Tyttö hymyilee, kun imuri hurahtaa käyntiin. Imurin ääni yhdistyy luvassa olevaan helpotukseen. Pyrkiipä hän jo itse pitämään imurista kiinni ja ohjailemaan sitä. Näin tämä imuri toimii aivan parhaimmillaan. Niistäminen on kaiken A ja O mm. korvatulehdusten ennaltaehkäisyssä. Suosittelen Baby-Vacia erittäin lämpimästi aivan kaikille!

    Vastaa
    1. Baby-Vac fani
      2.2.2014

      ”…totuttaa häntä laitteeseen” = ”totuttaa hänET laitteeseen”.
      Kenenkään häntää ei ole vielä laitteeseen imetty? 😀

      Vastaa
    2. maria
      3.2.2014

      Kuvittelen mielessäni vauvan, joka hymyilee nenäimurin nähdessään. Tänään meillä lapset myös tulivat ihan innoissaan imetyttämään nenänsä!

      Vastaa
  11. Nillittäjä
    3.2.2014

    Väitätkö Maria oikeasti, että sulla meni sarvikuonokannusta nielun kautta vettä korvaan? Siinä tapauksessa se nimittäin meni sisäkorvaan ja sen pitäisi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin veden joutuminen korvaan, josta on tärykalvo puhki.
    Toinen juttu on tuo valkosipulimurskan ja öljyn laittaminen korvaan. En todellakaan lähtisi laittamaan korvaan mitään muuta kuin lääkettä. Jos ei sinne saisi laittaa vanupuikkoakaan, niin tuskin mitään kotikeittiössä sekoiteltuja marinadejakaan… valkosipulinkynsi nyt vielä, kun se ei sinne kovin syvälle mene kuitenkaan, mutta oikeesti: onpa tosi hienoa varmaan olla valkosipulinkynsi korvassa…

    Vastaa
    1. maria
      3.2.2014

      Kyllä ihan oikeasti meni vettä korvaan. Tai siltä se tuntui, noin viikon ajan. Kallistin päätä jotenkin väärin. Onneksi vesi tuli pois.
      En todellakaan laittaisi mitään valkosipulimaridadia korvaan. Esimerkiksi tämä apteekissa myytävä korvatuote on -ihan sitä tavallista, kotikeittiöstäkin löytyvää -oliiviöljyä. http://www.vaxol.fi/index.php?strona=vaxol

      Vastaa
    2. E
      3.2.2014

      Niin kuin kirjoitin, niin se valkosipulimurska siivilöidään. Laitan ainakin ennemmin korvaan sellaisia tuotteita, jotka on syötäväksikin sopivaa kuin jotakin ties mistä koostuvia lääkkeitä. En vanupuikkoa kyllä ole lapsen korvaan ikinä työntänyt, eikä se ole millään tavalla verrattavissa oleva asia. Lääkärit nyt ei tietenkään suosittele kuin lääkkeitä, siitähän niille maksetaan. Lähestulkoon ilmaisesta valkosipulista ei tule voittoa lääkeyhtiöille.

      Vastaa
      1. Nillittäjä
        4.2.2014

        No niin, onhan ketsuppi ja kaurapuurokin syötävää – korvaan vaan! Mulla ei siis periaatteessa ole mitään luomuhoitoja vastaan ja lapsille määrätään todellakin turhia antibiootteja korvatulehduksiin. Usein syynä on vanhemmat, jotka marssivat vastaanotolle ilmoittamaan, että Jennicalla on korvatulehdus ja vain tietty hevoskuuri tehoaa siihen. Mutta se, että lääkkeissä on ”ties mitä” on ihan sun näkemyksesi. Mä taas ajattelen että niissä on erittäin tarkasti tutkitut koostumukset ja testatut tehot. Lääkäreitä syytetään jatkuvasti siitä, että toimivat lääketehtaiden edun mukaisesti. Kyllä lääkäri pyrkii toimimaan ennenkaikkea potilaan edun mukaisesti ja hyvin usein lääkettä vaatiikin potilas (esim. aikuiset antibioottia tavalliseen virusflunssaan) vaikka lääkäri koittaa selittää, että vaiva paranee myös ilman. Varsinkin noihin korvatulehdusantibiootteihin on nykyään kiinnitetty huomiota ja tutkittu esim. maitohappobakteereita ja xylitolia infektioiden estäjinä. Sen sijaan niistä taikavettä sisältäviä homeopaattisia rakeita koskevia tieteellisesti päteviä tutkimuksia en ole nähnyt.

      2. maria
        4.2.2014

        Hah! Nyt koukkaat aika pahasti. Siis oliiviöljyä on siinä apteekin pakkauksessa. Esim. En ole sanonut sanaakaan homeoppaattisista tuotteista -toivottavasti nyt joku ei loukkaannu – sillä en usko niihin. En ole kyllä kokeillutkaan. Hyvä kun mainitsit maitohapot ja xylitolin, ne voisi laittaa myös tähän listaan!
        Olen kanssasi aivan samaa mieltä, että suurin osa turhista antibiooteista johtuu vanhemmista! Mutta lääkäreillä pitäisi ammattitaidon lisäksi olla tarpeeksi rohkeutta ja itsevarmuutta. Heidän takana on jokainen resepti. Ei heidän tarvitse mielistellä potilaita, tai heidän vanhempiaan!
        Mullakin on tuttuja, jotka käy hakemassa antibioottikuureja flunssaan. Ihan hullua!

  12. Nillittäjä
    4.2.2014

    Vastasin enemmän tuolle E:lle kuin Marialle 🙂 Korvatulehduksien luomuhoitoja ja estokeinoja on taidettu tutkia aika paljon – muistan lukeneeni mm. että tuttipullosta juominen selällään sängyssä altistaisi. Kuulostaa aika järkeenkäypältä sekin.

    Vastaa
  13. elviira
    5.2.2014

    Viisi korvatuleehdyusta talvessa kuulostaa kyllä paljolta. Tulee väkisinkin mieleen että oiskohan se uusinut noin monta kertaa jos vaan suosiolla ois jo siihen ekaan syönyt ne antibiootit. Vaikka oireet helpottavat välillä itsekseen, se ei silti välttämättä tarkoita että tauti olis täysin parantunut. Minusta lääkkeitä ja rokotteita fanaattisesti vastustavat ovat julmia kun lapsen sairaus tuntuu olevan heille vain itsetunnon pönkitys tilaisuus, hoidetaan luomuna ja höpöhöpö-jutuilla, kiljutaan että lääkkeet on pahasta ja annetaan lapsen kärsiä kivuissaan kun niihin helpottavat lääkkeet nyt vaan sattuu olemaan p**kaa. Rokotuksia välttelevät luottaa sokeina siihen että kaikki muut on kyllä rokotettu, mutta kappas vaan, juuri oli sammatissa steinerkoulussa joku epidemia rokottamattomien lasten keskuudessa…
    Ymmärrän että äideilläkin on välillä tarve päteä, mutta olis kauheen kiva jos se voitas hoitaa jotenkin muuten kuin lapsen sairauden kustannuksella.

    Vastaa
    1. maria
      5.2.2014

      No, itse tiedän, millaiseen korvatulehdus(syöksy)kierteeseen itselläni lapsena antibiootit johtivat. Itse söin varmasti sen viisi antibioottikuuria talvessa.
      Tässä ei ole mitään julmaa, lapsella ei ole ollut esimerkiksi kipuja. Ja kipulääkkeitä on käytetty, jos on vähääkän ollut tarve.
      Korvatulehduksia (tai niitä punoittavia tärykalvoja) ei ole viime talven jälkeen ollut. Joten olen oikein tyytyväinen ratkaisuun, joka tehtiin lääkärin kanssa yhdessä. Antibioottiresistenttien bakteerikantojen syntyminen on todellinen uhka koko ihmiskunnalle tulevaisuudessa. Joten tästä edes päin aion myös välttää TURHIA antibioottikuureja.
      Sellaiset ”kevoskuuri toimii vain meidän Maijalle” -äidit vasta pätevätkin lapsensa kautta!
      Rokotuksista en ole vielä koskaan kirjoittanutkaan.

      Vastaa
    2. Emmanna
      16.2.2014

      Me syötettiin lääkärin määräämät antibiootit kiltisti lapselle ja tulehduksia oli edellisen talven aikana yhteensä kuusi. Koitettiin seuraamista ensimmäisen tulehduksen kohdalla, mutta lapsi tuli vain kipeämmäksi. Käytössä oli mainittuja konsteja, mutta Nenäfridan sijaan meillä oli pikkuniistäjä. Keväällä suositeltiin korvien puhkaisua mutta haluttiin odottaa syksyyn, sillä kesällä tulehdukset ovat kuitenkin aika harvinaisia. Meillä on miehen kanssa molemmilla korvien puhkaisusta huonoja kokemuksia. Tämän talven aikana tulehduksia ei ole tullut. En oikein ihastunut Nenäfridaan ajatuksena, kun pikkuniistäjälläkin oli vaikeuksia. Täytyy kyllä vakavasti harkita tuota imuria, jos sillä saisi torjuttua tulehduksia uuden tulokkaan kanssa.

      Vastaa
  14. Nimetön
    5.2.2014

    Ceridal öljyä on suositellut ihan lastenkorvalääkäri laittamaan lapsen korvaan ja on toiminut hienosti! (tosin meillä kyse oli vaikun saamisesta ulos) käytetty myös jos korva on ollut kipeä ja ei ole yhtään korvatulehdusta ollut.

    Vastaa
  15. Fannyanniina
    29.3.2014

    Propolisuutetta, mulle tutummin propolistippaa, voi laittaa myös sokeripalaan, joka lohduttaa vähän sitä makua 🙂

    Vastaa
    1. maria
      29.3.2014

      Jotenkin ihmeellisesti meidän lapset tykkää siitä! Se maistuu heistä hunajavedeltä. Menisi myös ehkä hunajalusikallisen kanssa.

      Vastaa
  16. MirkaY
    10.4.2014

    Juuri käytiin reilu 4 kk kanssa lääkärissä flunssaisuuden takia ja oli alkavaa korvatulehdusta. Antoi jo antibioottireseptin varmuuden vuoksi, MUTTA käski ensin jopa seiurata yhden päivän ajan, jos paranisi ilman. Nyt täällä toivotaan että menisi itsestään ohi, ettei tarvi antibiootteihin jo heti näin pienestä alkaen turvautua.
    Monia noista Marian kotihoitokeinoista ei oikeen voi näin pieneen soveltaa. Yöksi olen laittanut sipulia sängyn läheisyyteen, pitäisiköhän valkosipulia testata myös jotenkin…
    Kiitos Maria ihastuttavasta blogista!

    Vastaa
    1. maria
      10.4.2014

      Kiitos! Toivotaan että paranee. Kiva lääkäri, että antoi edes vähän armonaikaa. Menettekö tarkistamaan huomenna lääkäriin vai pitääkö itse arvioida onko paranemaan vai pahenemaan päin?

      Vastaa
  17. […] kirjoittanut käsidesien ja antibioottien turhan käytön huonoista puolista, mutten koskaan ole ajatellut, että sama pätee haavanhoitoon. […]

    Vastaa
    1. maria
      8.12.2014

      Näinpä. Imemeällä ei tule tätä samaa ongelmaa.

      Vastaa
  18. […] lapsen korvatulehdukseen. Onneksi olin siinä vaiheessa jo rebel enkä niitä syöttänyt. Jok’ikinen kerta korvatulehdus on mennyt ohi ilman antibioottia! Viimeisellä kerralla lääkäri itsekin hämmästyi ja sanoi, että ”pakko se nyt on […]

    Vastaa
  19. […] PPS. Kirjoitin pari vuotta sitten nenäimurista, joka on tähän vuodenaikaan hyvin ajankohtainen, v… […]

    Vastaa
  20. Tanja
    7.2.2017

    Voi oisinpa tienny tästä viisi vuotta sitten ku poika oli pieni.. Ois helpottanu monet flunssat. Nykyään onneksi niistää tosi hyvin joten ei enää tarvetta.

    Vastaa
  21. Marke
    8.2.2017

    Meillä käytettiin jo parikymmentä vuotta sitten esikoisemme sairaalakäynnillä pian syntymän jälkeen tarttuneen rs-infektion tukkoisuuden hoidossa höyryhengitystä (vauva sylissä pikkukylppärissä, kylppäri täyteen höyryä lämpimän suihkun avulla) ja apteekista ostetun nenäimurin avulla. Tuo imuri koostui kahdesta ohuesta silikoniletkusta ja 50 ml:n muovi-koeputkesta, molemmat letkut menivät tiiviisti putken kierrekorkin läpi. Toinen letku lapsen nenään ja toinen omaan suuhun ja sitten vaan imettiin nenästä erite, joka jäi siististi siihen putken pohjalle, ei siis tullut imijän suuhun.
    Ei ollut kalliskaan, ja oli helppo huuhtoa & kesti keittämisenkin. Tämä baby-vac lienee hi-tech -versio tuosta ”äiti- tai isäkäyttöisestä” mallista. ?

    Vastaa
    1. Maria
      8.2.2017

      Hah, hienolta kuulostaa. Meilläkin oli jossain vaiheessa sellainen putki, jolla voi itse imeä. Tässä hyvää on se että imu on tasainen.

      Vastaa
  22. venla
    8.2.2017

    Nyt ei kyllä liity postaukseen mitenkään, menee teknisen palautteen puolelle: ainakaan mulla ei näy tää postaus tossa reunapalkin listassa, jossa kirjoitukset on järjestyksessä kuukausittain. Pelkästään instagramin profiilissa olevan linkin takaa näyttää pääsevän lukemaan tän. Jännää.

    Vastaa
    1. Maria
      9.2.2017

      Tämä onkin vanha postaus, jonka nostin uudelleen esille!

      Vastaa
      1. venla
        9.2.2017

        Hahahahahaaaa, kappas vaan mikä vuosiluku postauksessa onkaan :”D Kumma kun ei tossa helmikuun listassa näy…

  23. […] Myöskään meidän lapset eivät ole 2-4 ikävuoden jälkeen olleet kertaakaan flunssassa. Mikä on aika ihmeellistä. Jos geenit vaikuttaisivat lapsuusiän sairasteluun, niin minun geeneillä varustettujen lasten pitäisi todennäköisesti sairastella enemmän. Mutta toki lapsilla oli pieninä usein korvatulehduksia, mutten koskaan antanut niihin antibiootteja, vaikka lääkärit niitä innokkaasti määräsivät. Olen kertonut keinoista hoitaa lasten korvatulehduksia tässä kirjoituksessa. […]

    Vastaa
  24. […] Myöskään meidän lapset eivät ole 2-4 ikävuoden jälkeen olleet kertaakaan flunssassa. Mikä on aika ihmeellistä! Jos geenit vaikuttaisivat lapsuusiän sairasteluun, niin minun geeneillä varustettujen lasten pitäisi todennäköisesti sairastella enemmän. Mutta toki lapsilla oli pieninä usein korvatulehduksia, mutten koskaan antanut niihin antibiootteja, vaikka lääkärit niitä innokkaasti määräsivät. Olen kertonut keinoista hoitaa lasten korvatulehduksia tässä kirjoituksessa. […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top