Kokemus yliherkkyyksien parantumisesta DNRS-menetelmällä

Minua haastateltiin Helsingin Sanomiin liittyen DNRS-menetelmään. Olen nyt tehnyt 6kk DNRS-treeniä ja nähnyt esimerkiksi lukuisten DNRS-treenajien palaavan töihin yliherkkyyksistä parannuttuaan.

DNRS on lyhennelmä sanoista Dynamic Neural Retraining System. Suomeksi nimeä ei vielä ole varsinaisesti käännetty. Kyse on neurologisesta kuntoutusmentelmästä. Suomessa menetelmää on käytetty menestyksekkäästi monien yliherkkyyksien sekä allergioiden hoitoon, mutta se toimii moniin muihinkin limbisen järjestelmän häiriöihin, kuten autoimmuunisairauksiin.

Yliherkkyyksien parantuminen DNRS-menetelmällä

Olen ollut yliherkkä monille asioille jo lapsesta asti, kärsin muun muassa matkapahoinvoinnista (liikeyliherkkyys) sekä liian voimakkaista ruuan, tupakan, auton, pesuaineiden ja hajuvesien hajuista (tuoksuyliherkkyys). Opiskeluaikoinani altistuin muutamassakin opiskelija-asunnossa homeelle ja sisäilman kemikaaleille, mikä olikin viimeinen tikki: minulle kehittyi kilpirauhasen autoimmuunisairaus ja gluteeniyliherkkyys. Lisäksi oli noin kahden vuoden kausi, jolloin tunsin itseni poikkeuksellisen väsyneeksi ja elin kuin sumussa (näin myöhemmin voi todeta, että kärsin jonkinasteisesta väsymysoireyhtymästä).

Kun odotin esikoistamme, satuimme muuttamaan taas hometaloon, tuolloin sisäilmayliherkyys sekä monikemikaaliyliherkkyys suorastaan räjähtivät käsiin, (sormien välinen iho olikin verillä oudosta ihottumasta ja sormien syrjät pienistä näppylöistä). Hometalosta muuton jälkeen yhdistin vuosia jatkuneet oireet homeiseen sisäilmaan ja ymmärsin, mistä kaikki oireeni olivat johtuneet.

Päätin syventää arkkitehdin tutkintoani ja aloin opiskella rakennusterveysasiantuntijaksi. Samoihin aikoihin löysimme kodin, josta saimme pienellä korjauksella myös homeettoman.

Jouduin muokkaamaan ja rajoittamaan elämääni, jotta pystyin elämään terveenä vaikkakin kärsinkin homeyliherkkyydestä sekä monikemikaaliyliherkkyydestä. Oikealla ruokavaliolla ja hallitsemalla ympäristöäni tunsinkin itseni täysin terveeksi. Flunssassa olen ollut kymmenen vuoden aikana vain kaksi kertaa. Elämä oli kuitenkin rajoittunutta sillä pienikin altistus saattoi saada minut voimaan huonosti viikon. Rakennusterveysasiantuntijan opinnotkin jouduin kertaalleen keskeyttämään, sillä luennot pidettiin silloin mikrobivaurioituneessa rakennuksessa ja sain todella rajuja oireita.

Epäuskosta aivointoilijaksi

Nyt olen tehnyt jo monta vuotta töitä sisäilma-asioiden parissa. Olen kiitollinen kaikista kiinnostavista kohteista ja asiakkaista, joiden kautta olen oppinut niin paljon. Tällä hetkellä kiitollisin olen kuitenkin eräälle erittäin rajoittavasta monikemikaaliyliherkkyydestä kärsineelle asiakkaalle, joka kertoi minulle DNRS-menetelmästä viime vuonna. Ensireaktioni oli epäusko moista ”huuhaamenetelmää” kohtaan, sillä olivathan kaikki oireeni fyysisiä ja lääkärissä todettuja. Sanoinkin tuttavalleni, etten suorastaan usko että DNRS:stä voisi olla hänelle hyötyä.

Viime talvena tapasin entisen asiakkaani ja näin muutoksen hänessä. Vielä samana päivänä tilasin paketin. Sain parin päivän päästä kotiini DVD-setin, harjoituskirjan sekä tietokirjan aivojen plastisuudesta sekä limbisen järjestelmän häiriöistä. Laitoin ensimmäisen DVD:n pyörimään ja kirjoitin blogiini tämän tekstin.

Opin pian että yliherkkyyteni (kaikki niistä) olivat johtuneet limbisen järjestelmän häiriöstä ja aivojen pyrkimyksestä suojella minua, toki oma osuutensa oli kokemillani traumoilla sekä ympäristön olosuhteilla. Myös raskauksillani ja vauva-ajoilla on ollut suuri merkitys yliherkkyyksien syntyyn, sillä silloin aivot erittävät oksitosiinia, joka edistää aivojen plastisuutta: sama aivojen muokkautuvuus, jota hyödynnetään parantumisessa, on itse asiassa aiheuttanut yliherkkyydet ja autoimmuunisairauteni.

Trauman ja stressin määrittely ja tiedostaminen

Yliherkkyyksien syntyyn vaikuttaa moni tekijä, mutta yhdistävä tekijä on stressi. Enkä nyt tarkoita työstressiä tai sitä miksi yleensä stressiksi mielletään. Täytyy myöntää, etten itsekään vielä puoli vuotta sitten ymmärtänyt, mitä stressi on. Ajattelin stressin olevan vain psykologinen ilmiö. Stressiä aiheuttaa kuitenkin mikä tahansa altiste, jonka keho tai aivot tulkitsee vaaralliseksi. Sisäilmasta aiheutuneet oireet olivat kehon stressireaktio, jonka pyrkimys oli suojata minua uhalta.

Stressiä astetta vakavampi ongelma on trauma. Trauma kuulostaa kamalalta sanalta, jota ei halua assioisisoida itseensä, mutta lupaan: kaikilla meillä on jonkinlaisia traumoja. Aivot tulkitsevat traumaksi minkä tahansa sillä hetkellä henkeä mahdollisesti uhkaavan normaalista poikkeavan altisteen, joka aiheuttaa stressiä: trauma voi syntyä kemikaalicocktaillille altistumisesta, liialliselle säteilylle altistumisesta, homealtistuksesta, virushyökkäyksestä, bakteerista, hiivatulehduksesta, rokotteesta, psyykkisestä tai emotionaalisesta stressistä ja niin edelleen.

Useimmiten kyseessä on kuitenkin näiden edellisten yhdistelmä. Yliherkkyydet saattavat lähteä kasaantumaan myös yksittäisestä tapahtumasta esimerkiksi päähän kohdistuneen iskun, borrelioosin, antibioottikuurin tai synnytyksen jälkeen. Traumasta tai stressiä aiheuttavasta altisteesta ei tarvitse olla tietoinen vaikuttaakseen terveyteen. Itsellänikin kesti kauan ennen kuin ymmärsin, mistä oli kyse. Useimmiten traumoja on useita.

Tieto ei riitä, tarvitaan toistoa 

Olisi niin helppoa katsoa DVDt tai perehtyä limbisen järjestelmän traumojen syntyyn ja niiden hoitoon ja todeta, että ”Ok, nyt tiedän tuon, homma on hoidettu.”. Menetelmän toimintamekanismin ymmärtäminen on tärkeä osa paranemisprosessia. Prosessi on neurologinen kuntoutus ja sitä voi verrata esimerkiksi aivovauriosta kuntoutumiseen. Tieto siitä, miten paraneminen tapahtuu, ei kuitenkaan riitä. Paranemista ei tapahdu pelkästään sillä, että tietää miten harjoitukset tehdään, vaan harjoituksisa pitää todella tehdä päivittän vähintään tunnin ajan. Lisäksi neurologista prosessia pitää tukea myös tietyillä periaatteilla, kuten harkitulla kielenkäytöllä. Näillä tukitoimilla tuhotaan vanhat, haitalliset radat ja hermoyhteydet aivoista.

Lohdutukseksi voin sanoa, että olen usein tehnyt uudenvuoden lupauksia tai päätöksiä että lisään jonkin pienen jutun arkeeni. Mikään lupaukseni ei kuitenkaan ole pitänyt niin kuin DNRS-harjoittelupäätös. Treeniin on ohjelmoitu nimittäin kannustin, joka saa harjoittelemaan, vaikkei aina siltä tuntuisikaan. Ja jos harjoituksista meinaa lipsua, on meillä Suomessa kehittynyt aivan poikkeuksellisen upea DNRS Finland -vertaistukiryhmä sekä Whatsapp-ryhmä, josta voi hakea treeniseuraa. Kun toinen on puhelimen päässä, tulee todellakin treenattua!

Treeniä, treeniä treeniä!

Oireiden parantuminen alkoi itselläni lähes heti. Toisena harjoitteluviikkona treenasin ystäväni kanssa. Nauroimme vedet silmissä, kun harjoituksen jälkeen haistoimme taas lasinpesunestettä, joka oli ennen aiheuttanut oireita. Sen tuoksu oli täysin muuttunut! Tai siis oikeammin, aivojemme luoma kuva hajusta oli muuttunut. Aine ei myöskään aiheuttanut mitään oireita: ei äänenlähtöä, ei pahoinvointia, ei aivosumua, ei vapinaa, ei silmien kirvelyä. Seuraavalla viikolla olin neljä tuntia ”mummonmökiltä” haisevassa rakennuksessa töissä ilman mitään oireita. Sitä pidin jo ihmeenä.

Kuukauden treenattuani aloitin harjoittelun gluteenilla, mikä olikin yllättäen astetta suurempi haaste. Aloitin harjoittelun pelkällä mielikuvalla, sitten hypistelin leipäpalaa. Kolmannella gluteeni-treenikerralla laitoin suuhuni jo pienen murusen korvapuustia. Parin viikon harjoittelun jälkeen söin jo kokonaisen pizzan! Välillä oireita meinasi tulla, ja hieman sitä pelkäsinkin, mutta sain stopattua ne harjoittelulla. Prosessi ei siis ole aina täysin oireeton, mutta oireet eivät ole kuitenkaan merkki siitä, etteikö edistystä aivoissa tapahtuisi koko ajan.

Eräs konkreettinen asia, jota treenasin kovasti olivat sinapinkeltaiset nojatuolit, jotka tilasin kaupasta heti kun aloitin DNRS-treenin. Tuolien toimitus kesti kuusi viikkoa, treenasin siis mielikuvissa ja tuolien saavuttua treenasin tietenkin niissä istuen. Ennen ei olisi tullut mieleenkään ostaa nojatuoleja, joissa on memory-foamia sisällä.

Joillain harvoilla onnekkailla parantuminen on lineaarista, jolloin jokainen päivä on edellistä parempi. Useimmilla parantuminen on lähinnä vuoristorataa. Harppauksen jälkeen oireet saattavat hetkeksi tulla takaisin. Itselläni pahin vaihe oli noin kuukauden treenin jälkeen. Olin oppinut tunnistamaan limbisen järjestelmän ylireagoinnin ja tuntui, että lähes mikä vaan ajatus tai ympäristötekijä saattoi aiheuttaa stressireaktion. Ymmärsin että tuskaa aiheutti lähinnä se, että olin tullut tietoiseksi tästä, eivät varsinaiset oireet.

Olen kuullut, että joillain parantuminen on tapahtunut yhdessä yössä useiden kuukausien harjoittelun jälkeen. Eli oireiden jatkuminen tai jopa niiden hetkellinen pahentuminen tai kuten minun tapauksessa, tunne että kaikki aiheuttaa limbisen järjestelmän stressireaktion, ei ole merkki siitä etteikö parantumista tapahtuisi. Aivot muuttuvat vaikka väkisin, kunhan harjoittelee ahkerasti ja vähintään noin puolen vuoden ajan. Useilla paraneminen kestää pidempään.

Muutamilla tuntemillani nuorilla parantuminen on ollut ilmiömäisen nopeaa. Tiedän myös monia tapauksia, joissa lapset ovat parantuneet (monenlaisista yliherkkyyksistä ja allergioista) vanhempien tai toisen vanhemman aloitettua treenit. Useat vanhemmat ovat myös muokanneet menetelmää lapsille sopivaksi. Itse treenaan usein lasten kuullen.

Nälkä kasvaa syödessä

Olen nyt treenannut vaaditun 6kk. Olen aikalailla täysin parantunut kaikista fyysisistä vaivoista, mitä minulla oli. Ainoa jäänne on yksi pieni sinnikäs elohiiri, joka yrittää vielä silloin tällöin muistuttaa minua ympäristön vaaroista silmäkulmassani, mutta aion lempeästi jatkaa treenejä ja saada limbisen järjestelmän luovuttamaan senkin osalta. Muuten olen 100% parantunut! Yksi uskomaton muutos on ollut huomata se, että kun menen illalla sänkyyn, en murehdi mitään. Ei ole päässä jauhavia ajatuksia. Se on ihan mahtavaa!

Minulla on hyvä olla kaikissa tilanteissa ja paikoissa. Olen kuitenkin tullut hieman ahneeksi, hyvällä tavalla. Treeniä voi käyttää fyysisten haasteiden lisäksi psyykkisiin ja henkisiin haasteisiin. Itse asiassa aloinkin hyvin pian treenata myös näitä osa-alueita. En halua että mikään asia, olosuhde, ihminen tai tapahtuma horjuttaa sisäistä järjestystäni. Lisäksi käytän menetelmää itseni kehittämisiseen. Aina voi olla läsnäolevampi äiti, rakastavampi ja hyväksyvämpi puoliso, järjestelmällisempi ja rennompi työntekijä, tai mitä vaan!

Kenelle?

DNRS sopii monien sairauksien ja terveyden häiriöiden hoidon tueksi:

 • lisämunuaisten uupumus
 • allergiat (siitepöly, eläinallergiat, ruoka-aineallergiat)
 • ahdistus
 • masennus
 • astma
 • keskushermoston yliherkkyys
 • krooninen väsymysoireyhtymä
 • krooninen kipu
 • aivosumu
 • sähköyliherkkyys
 • fibromyalgia
 • ruoka-aineyliherkkyydet
 • krooniset päänsäryt
 • unettomuus
 • ärtyvän suolen oireyhtymä
 • vuotavan suolen syndrooma
 • lymen tauti, borrelioosi
 • homeyliherkkyys / homesairaus
 • monikemikaaliyliherkkyys
 • paniikkikohtaukset
 • post traumaattinen stressioireyhtymä
 • iho-oiret (ekseema, ihottumat)
 • krooninen hiivatulehdus
 • valoyliherkkyys

Lisäksi oman kokemuksen kautta uskon tämän toimivan myös näihin:

 • synnytyspelko
 • raskauspahoinvointi
 • matkapahoinvointi ja liikeyliherkkyys

Lisää juttuja DNRS:stä:

Iltalehti: 15-vuotias Silja parantui DNRS:llä

Elinan Saa tuijottaa! -blogissa on useita kirjoituksia DNRS:stä

Lätkävalmentaja Arokari kertoo blogissaan DNRS-harjoituksista

115 Comments

 1. Järkyttynyt
  3.9.2017

  Tämä on järkyttävintä soopaa mitä olen ikinä kuullut! Tietysti jos mitään todellista tautia ei ole koskaan ollutkaan niin voihan sen toki parantaakin videokurssilla.Rahansahan voi vapaasti käyttää mihin haluaa.Paha vaan on jos joku jolla on todella päätösvaltaa asioihin alkaa uskoa tähän! Miksi ihmeessä rakentaa enää puhdasta koulua homekoulun tilalle! Laitetaan vaan lapsukaiset videon kanssa treenaamaan aivojaan – ja hups,ongelma onkin poistunut eikä homeet enää haittaa!
  Mutta ihan vakavasti puhuen.Saako tällaista soopaa ihan oikeasti julkaista kaksplussalla??? Kuka tästä on vastuussa?

  Vastaa
  1. Maria
   4.9.2017

   Tässä yhden homekoulussa sairastuneen parantumistarina. Parantumista videokurssin avulla suurempana ongelmana pidän sitä että lukuisat yliherkät ja sairaat lapset ja nuoret eivät saa apua parantumiseen vanhempien asenteiden tähden. http://www.hs.fi/tiede/art-2000005350373.html

   Vastaa
   1. Kajagoogoo
    4.9.2017

    Tarinat eivät todista mitään – niitä saa lukea vaikka Vartiotorni-lehdestä, jotka ovat korniudessaankin paljon vakuuttavampia kuin tällaiset nettiin kirjoitetut ihastelut. Ei vaan toimi, jos ei ole lyödä pöytään oikeita todisteita, ja tarinat eivät ole todisteita.

    En ylläty, jos huomaan, että kommenttini poistetaan pikaisesti.

  2. Very disappointed...
   1.12.2017

   Olen kanssasi samaa mieltä, tällainen videokurssi on naurettava. Homesairauksia tai monia muitakaan yllälueteltuja sairauksia ei voi parantaa videokursseilla ja positiivisella ajattelulla. Trust me, tiedän mistä puhun. Sairastan itse monia tuosta listassa lueteltuja sairauksia, lisäksi työskentelen sisäilmaongelmien (ja sitä kautta myös homeiden) parissa, enkä ole kuunaan vielä nähnyt että homesairaus tai sisäilmaongelma paranisi dvd -kurssilla. Tulee mieleen juuri Kajagoogoon vartiotornista Nokia Missio! ja sieltä tuleet saarnat. HAA! Sokea näkee, katsokaa ihme!

   Vähättelit sitten juuri kirjoituksessasi monet tieteellisesti tutkitut ja fyysisiksi sairauksiksi kansainvälisesti todetut sairaudet mielen tuotteiksi, ja parannettaviksi humpuukilla. Hyvä hyvä!

   Vastaa
   1. Maria
    1.12.2017

    Ei ole epäilystäkään, etteikö kyseessä olisi fyysinen sairaus. Se mistä se johtuu on kuitenkin virheelliset kytkennät aivoissa. Meitä tällä menetelmällä parantuneita on jo kymmeniä, ellei jo sata, joten ei voi sanoa etteikö tällä parantuisi.

 2. Nimetön
  4.9.2017

  Uskon kyllä että psyykkisiä syillä on suuri merkitys ihmisen paranemiskokemuksessa niinkuin sairastumisissakin. Mutta silloin ei olekaan todellista,esim.labrakokein saatua näyttöä sairaudesta vaan ainoastaan ihmisen omat tuntemukset sairaudesta,yliherkkyydestä jne. Sairaus voi tietysti olla ihmiselle itselleen todellinen kokemus eikä sitä ole syytä vähätellä. Ja kaikki ( vaarattomat) keinot on tietysti sallittuja jos ne ihmistä itseään tuntuvat helpottavan ja kukkaro sallii.Listallasi onkin paljon juuri tällaisia ”epämääräisiä ” diagnooseja, joissa myös psyykellä on suuri merkitys. Esim.krooninen kipu jolle ei löydy selkeää syytä,krooninen väsymys jne. Vaarana näissä itsehoidoissa on kuitenkin se ettei jotain todella vakavaa sairautta poteva hakeudu lääkärin hoitoon ja hoidon saaminen pitkittyy ja potilaan käy huonosti. Otan esimerkiksi syövän,diabeteksen,sydänsairaudet jne. jotka myös voivat oireilla alkuun hyvinkin epämääräisin oirein. Myös lasten suhteen olisin hyvin varovainen.Aikuinen voi kieltäytyä halutessaan lääketieteellisistä hoidoista,mutta pieni lapsi on suojattomampi jos vanhemmat eivät vie häntä tutkimuksiin vaan alkavat ” hoitaa” ominpäin. Toki tukihoitoina monia vaihtoehtohoitojen voi käyttää hoitavan lääkärin kanssa yhteisymmärryksessä. Vuotavan suolen oireyhtymässä voi taustalta löytyä vaikka pahanlaatuinen kasvain.Itsehoito on silloin järkyttävä vaihtoehto. Kuka ottaa vastuun jos hyväuskoinen ihminen yrittää parantua videokurssin avulla?

  Vastaa
 3. Järkyttynyt
  4.9.2017

  Parantaako tämä menetelmä kenties myös hometyöpaikalla vaurioituneen keuhkokudoksen, joka näkyy ihan kuvissakin? Mun mielestä tämä on täyttä soopaa ja pelkkää rahastusta.
  Tällä menetelmällä saattavat parantua ehkä sellaiset ”homesairaat”, joilla sairaus on oikeasti johtunut korvien välin ongelmista. En usko, että myrkyille voi kukaan siedättyä.
  Ja mitä virkaa on rakennusterveysasiantuntijoilla, jos kerran home ei ole ongelma vaan korvienvälit…..Lääkäreilläkään ei ole enää mitään virkaa kun kaikki sairaudet parantuvat tällä menetelmällä. Jippii 😀

  Vastaa
  1. Maria
   4.9.2017

   Tällä menetelmällä parantuu myös ihan fyysiset oireet ja monet vauriot. Suosittelen lämpimästi.

   Vastaa
   1. Kajagoogoo
    4.9.2017

    Tuollaisesta lausunnosta saattaa päästä vankilaan. Oletko valmistautunut petossyytöksiin?

   2. Annukka
    5.12.2017

    Hei Maria.

    On todella edesvastuuntonta, että kehtaat ilman pätevää koulutusta ja kokemusta väittää, että tällä menetelmällä voidaan parantua todellisista fyysisistä sairauksista! Vastuuntuntoinen ja viisas ihminen odottaisi niitä ”tulossa olevia” tutkimustuloksia, ennen kuin lähtee rahastamaan epätoivoisia ihmisiä. Julkisuuden henkilöltä odottaisi hiukan enemmän tervettä järkeä.

   3. Maria
    5.12.2017

    Suosittelen lukemaan jutun uudelleen. En missään kohdassa väitä että voi parantua, kerron oman kokemukseni. Kaikkea hyvää sinulle <3

 4. Nimetön
  4.9.2017

  Kerropa toki myös koko hoidon hinta.

  Vastaa
  1. Maria
   4.9.2017

   Edullisin setti on noin 230€

   Vastaa
 5. Paula
  4.9.2017

  Tuosta linkistä mistä tilataan, niin menee englanninkielisille sivuille. Voiko setin jotenkin erikseen tilata suomenkielisenä vai onko halvin setti automaattisesti suomenkielinen?

  Vastaa
  1. Maria
   4.9.2017

   Edullisin setti on kokonaan suomenkielinen ja se lähetetään Suomesta.

   Vastaa
   1. Tuija Sulisalo
    5.9.2017

    Olen hajusteyliherkkä, homeiset rakennukset aiheuttavat astmatyyppisiä oireita ja muillekin ”hitusille” reagoin usein: pahoinvointia, ääni lähtee, yskittää. DNRS-menetelmä epäilyttää kovasti luonnontieteilijää, mutta toki kiinnostaakin. Olisihan se ihan uskomatonta, jos oireista pääsisi eroon. Lähdinpä sitten tutkimaan videovaihtoehtoja DNRS-sivuilta, mutta silmään pisti heti, että suomenkieliset käännökset ovat todella huonot, näyttävät konekäännöksiltä. Millainen on käännösten laatu dvd:illä?

 6. Nimetön
  4.9.2017

  Minä uskon menetelmään ja toivon paranemista itseni ja kaikkien muiden homerakennuksissa sairastuneiden puolesta. Toki paraneminen on yksilöllistä niin kestoltaan kuin oireiltaan, kaikkia tämäkään ei varmasti auta. Olisi hyvä, jos Hesarin artikkelissa ja muissa Hopperin menetelmää käsittelevissä teksteissä nostettaisiin esiin parantumistarinoiden lisäksi kehittäjän painotus siitä, että vaikka oireista voi parantua, ovat hajusteet, kemikaalit ja oireita aiheuttaneet homealtistumiset terveydelle haitallisia. Kehittäjä ei siis kannusta parantuneita ympäröimään itseään aineilla, jotka alun perin ovat sairastumisen aiheuttaneet, vaan peräänkuuluttaa tietoisuutta näiden vaaroista ja herkkyydestä niille. Tämä on mielestäni tärkeää ja harmillisen vähän esillä.

  Vastaa
 7. Mandi
  4.9.2017

  Minulla on erittäin korkeantason asiantuntijan diagnoosi kroonisesta homesairaudesta sekä vaikeasta monikemikaaliyliherkkyydestä ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä. Lähdin DNRS-menetelmään mukaan koska se oli ensimmäinen hoitokeino jolla on pystytty todistetusti edellä mainituista diagnooseista parantumaan. Tiedon tästä sain juurikin tästä blogista. Elämäni paras päätös, ehdottomasti. Olen onnellinen että en antanut tuon asiattoman kritiikin vaikuttaa itseeni. Olen tervehtymässä täydellisesti, olen saanut elämäni ja tulevaisuuteni takaisin!! Aivojen kyky parantua on käsittämätön. Kyse on siis edelleen neurologisesta kuntoutuksesta, EI psyykkisestä, vaikka molemmat tapahtuvatkin aivoissa. Vaikka oireeni olivat hyvin fyysisiä, tämä menetelmä saa ne oikeasti pois täysin ja lopullisesti. Kiitos Maria että pidät asiaa esillä ja tuot toivoa toivottomille!

  Vastaa
  1. Kajagoogoo
   4.9.2017

   Nimi ja sairauskertomus nimineen ja tarkkoine oirekuvauksineen sekä todisteineen julkiseksi, niin katsotaan vakuuttavuutta sen jälkeen. Myyntipalstalle voi kirjoittaa vastauksia niin myyjä, hänen kaverinsa ja sukulaisensa kuin muut saman tavaran myyjät – tai vain hölmöille naureskelevat ihan piruuttaan.

   Mitkään kertomukset eivät todista yhtään mitään. Pitää olla mitattua faktaa.

   Vastaa
 8. Home aiheuttaa jopa syöpää
  4.9.2017

  Olen parantunut neljässä vuodessa valtavasti ravinnon, ravintolisien ja toksisen sisäilman välttämisellä. Keho korjaa itse itsensä. Saako keho stressireaktion turhaan? Vai johtuuko se toksiinien ja kemikaalien pommituksesta? Itse en luopuisi kokonaan herkkyydestäni enää, sillä olen pitänyt itseni ja läheiseni terveenä, kun tunnistan myrkylliset tilat. Mikään neurologinen treenaus ei paranna menetettyä kilpirauhasta, homekasvustoa keuhkoissa, arpikudoksia keuhkoissa jne. Mitä tuhoa siitä keholle aiheutuukaan, kun keho on opetuttu olemaan reagoimatta sitä rasittavaan myrkkykuormaan? Eivät myrkyt sisäilmassa neurologisella harjoittelulla vaarattomiksi muutu.

  Vastaa
 9. Juulia
  4.9.2017

  Tästä menetelmästä on hirveästi väärinkäsityksiä.

  Kukaan ei väitä, että home olisi turvallista, päinvastoin. Tottakai homekoulut on korjattava. DNRS auttaa kuitenkin palauttamaan sairastuneen ihmisen aivojen limbisen järjestelmän sellaiseen tilaan, jossa ne ovat alunperin olleetkin. Tilaan, jossa valtaosan ihmisistä aivot ovat ja tilaan, jossa ne eivät heti hälytä ja aiheuta fyysisiä oireita pienenkin home- tai kemikaalimäärän kohdattuaan.

  Kyse ei ole myöskään sairauden kieltämisestä tai psykologisoinnista. DNRS on neurologinen kuntoutusmenetelmä, jonka avulla parannetaan fyysisiä sairauksia. Se perustuu sille tosiasialle, että ihminen on konaisuus. Jokainen homeesta sairastunut varmaan tietää, että sairastuneen keho reagoi homeeseen usein myös silloin, kun nenä ei sitä haista. DNRS auttaa sammuttamaan tällaiset kehon tiedostamattomat, fyysiset reaktiot. Kun aivot muuttuvat, fyysiset reaktiotkin muuttuvat.

  Vastaa
 10. Marjut Stubbe
  4.9.2017

  Miten sähköherkät pystyvät hyödyntämään materiaalin,joka on DVD:llä?

  Vastaa
 11. Joana
  4.9.2017

  Kiitos Maria tästä ja toivon ylläpitämisestä näissä asioissa! Olinkin odottanut sitä, että kerrot harjoituksien toimivuudesta sinulle. Olen onnellinen puolestasi ja toivon että saisin myös itselleni apua menetelmästä. Home- ja kemikaaliherkkyydet yms hankaloittavat niille herkistyneiden elämää valtavasti. En uskokaan, että menetelmän tekijä olisi tarkoittanut sitä, että ihmisen olisi sen jälkeen suotavaa oleskella pitkiä aikoja haitallisessa ympäristössä, tai että kenenkään muunkaan olisi tai ylipäätään jatkaa turhien kemikaalituotteiden käyttämistä. ?

  Vastaa
 12. Rahastusta
  4.9.2017

  Aika soopaa. Tosin, luulotautiin ja itse itselle määriteltyihin sairauksiin saattaa olla ihan hyvä apukeino. Eli sairauksiin, joita ei oikeasti edes sairasta, vaan kyse on jostain ihan muusta. Ongelma siis todella on korvien välissä näillä henkilöillä, jotka väittävät parantuvansa vaikka mistä hyppimällä väripallukoiden päällä ja hokemalla erilaisia mantroja. Jospa se hurmoksellinen uskominen tällaiseen tuo hyvää oloa ja auttaa rauhoittumaan. Ja sitten voikin ilolla paasata ihmeparantumisen ilosanomaa ja jatkaa tyhmien ihmisten arvostelua, joka myöskin näyttää kuuluvan menetelmäuskovaisten toimintatapotoihin. Sisäilmasairauksia ja sisäilman myrkyistä aiheutuneita sairauksia aivojumppa ei kuitenkaan paranna. Mitään tieteellistä näyttöä kun ei ole tästä olemassakaan.

  Vastaa
  1. Vastuutonta
   6.9.2017

   Juuri näin. Ne kenellä yliherkkyysongelmat ovat alun perinkin korvien välissä, niin varmasti näin siitä parantuvat! Oikeasti allergiset ihmiset sen sijaan kärsivät tälläisistä ”asiantuntijoista”, koska heidän oireitaan ei oteta enää vakavasti. Maria myös yksinkertaistaa asioita rankasti. Eivät perustu faktoihin nämä tutkimukset.

   Vastaa
   1. Ross
    9.9.2017

    Loistavaa että joku kantaa vastuuta. Kerrotko nyt miten erotat ne ihmiset jotka oikeasti ovat yliherkkiä ja allergisia niistä joiden ongelmat ovat vain korvien välissä? Eikö korvienväliallergiset kaipaa parannusta ja hoitoa? Eikö heidän tuntemuksensa ja ihoreaktiot ole oikeita? Kiitos viestistäsi, sait minut hymyilemään leveästi korvienvälituunauksellesi. =D

  2. Ross
   9.9.2017

   Vastasit itse omaan viestiisi. Se on outoa että ihmiset jotka ovat kriittisimpiä, eivät ole koskaan yrittäneet edes ko keinoa tai hoitoa. Suomalaisilla taitaa olla joku eieiei-geeni. Olen usein törmännyt eieiei-ihmisiin. Urputetaan jopa toistenkin puolesta että ei toimi, älä edes yritä.
   On olemassa kokonainen puolue tälläisille ajatuksille. Outoa!

   Vastaa
 13. MaikkisT
  5.9.2017

  Todella mielenkiintoista lukea tästä asiasta ensimmäistä kertaa Helsingin sanomista ja kiinnostuin todellakin.

  Ongelmani on jonkinlainen krooninen väsymysoireyhtymä, aikaisemmin olin hyväkuntoinen ja llikuin paljon, mutta nyt en jaksa tehdä oikein mitään ja paljon on tutkittu ja suljettu sairauksia pois. Olen periaatteessa ”uksonut”, että kerran vielä paranen, mutta lääkärit eivät ole antaneet toivoa: ”Kroonisesta väsymysoireyhtymästä ei ehkä koskaan parane” he kommentoivat ja alitajunnassa olen myös alkanut ajattelemaan näin, ja menettänyt tovoni ihan kokonaan.

  Nyt kuitenkin toivoni on palannut ja uskon, että tästä menetelmästä on apua. Tarkoitus olisi tilata tuo suomenkielinen paketti, heti palkkapäivänä. 🙂

  Vastaa
 14. A
  5.9.2017

  Teinköhän vikatikin, kun eilisen Hesarin jutun jälkeen tilasin kiireissäni Hopperin kirjan enkä dvd:itä? Palan halusta päästä kokeilemaan menetelmää ja koska lukeminen on itselleni paras tapa omaksua tietoa, klikkasin heti kirjan tilauskoriin asiaan tarkemmin perehtymättä. Tiedätkö, onko kirjassa sama materiaali kuin dvd:illä?

  Vastaa
  1. PARANTUVA
   5.9.2017

   Et tehnyt vikatikkiä tilatessa ensin kirjaa. Sehän on edullinen tapa aloittaa DNRS:ään tutustuminen. Jos innostut kirjan tarinoista, niin tilaa sitten DVD:t. Mä tilasin DVD:t, harjoituskirjan ja kirjan. Olen katsonut DVD:t lukemattomia kertoja – tulen niistä aina hyvälle tuulelle ja opin niin niistä aina lisää uutta ja mielenkiintoista! 🙂

   Vastaa
 15. PARANTUVA
  5.9.2017

  Iloitsen parantumisestasi Maria !!! Hienoa, että jaat parantumistarinasi meidän kaikkien luettavaksi 

  Itsekin olin myös ympäristöärsykkeisiin ylireagoiva monioireinen nainen. Diagnoosilistani on pitkä ja erilaisia lähes kaikkia mahdollisia testejä, kokeita ja hoitoja olen käynyt läpi. Joistakin hoidoista on ollut apua, mutta apu on ollut aina vain väliaikaista. Julkiselta puolelta olen saanut lähinnä henkistä tukea – onneksi edes sitä (oireitani ei ole teilattu vaan ne otettu vakavasti, koska useat testit näyttivät niin vakavilta), yksityiseltä olen saanut rutkasti enemmän apua (omalla rahalla maksanut kaikki testit ja lääkärit sekä hoidot). Söin kaiken maailman lisäravinteita, joista ei juurikaan ollut apua. Rahaa kului niihin ihan tolkuttomasti! Siitä ei ollut apua, että eräs lääkäri sanoi ettei näistä oireista voi parantua ja välttely on ainut hoito. Olin hyvin musertunut ja masentunut moisen kuultuani. Oireet pahenivat kovasti tämän lauseen kuultuani.

  Kuulin tästä DNRS-metodista ekan kerran keväällä ja aloin kesälomallani treenata. Kehoni ja mieleni ovat alkaneet rauhoittua ja uskallan jo paljon enemmän tulla ja mennä eri paikkoihin. Alan saada elämääni takaisin. Asenteeni on muuttunut. Epätoivon tilalle on tullut toivo. Välttelyn tilalle on tullut asteittainen altistaminen. Masentuneisuuden tilalle on tullut elämänilo. Väsymyksen tilalle on tullut energiaa. Ja oireilun tilalle on pikkuhiljaa tulossa tyyni ja rauhallinen olotila ärsykkeisissäkin tilanteissa. Riemun juhlaa oli kun en enää oireillut terapeutilla kynttilöihin, enkä oireillut apteekissa toisten asiakkaiden hajusteisiin enkä oireillut käveltyäni homeisen purkutalon ohi.

  Me DNRS-treenarit ymmärrämme, että Hopperin menetelmä ei poista rakennuksista, asunnoista, kouluista, työpaikoilta eikä päiväkodeista homeita. Me DNRS-treenarit ymmärrämme, että Hopperin menetelmä ei poista maailmasta oireiluttavia kemikaaleja eikä sähkömagneettista säteilyä. Mutta me DNRS-treenarit ymmärrämme nyt, että tästä kehon ja mielen ylireagoinnista voi treenaamalla päästä eroon.
  On mahdollista saada elämänsä takaisin sen kaikessa täyteläisyydessään 
  Eli ylireagointiin ON MAHDOLLISTA saada apua ja välttely EI OLE ainut hoito.

  Ei terveet talot tulee korjata ja ei terveet rakennusmateriaalit tulee vaihtaa terveellisempiin.
  Hienoa, että Suomessa tehdään jo työtä näiden asioiden eteen. Kiitos kaikille näille ammatti-ihmisille!
  Ja meidän ympäristösairaiden tulee saada kunnon oikeat diagnoosit. Se, että vain yksi lääkäri kirjoittaa edes jonkinlaista diagnoosia ei ole alkuunkaan riittävää, mutta kiitos myös tälle lääkärille!
  Ja kiitos kaikille, jotka tekevät kunnon diagnoosien saamiseksi työtä! Oireilu ympäristöärsykkeisiin ja kehon eri vaivat siihen liittyen ovat todellisia. Ja ne tulee ottaa vakavasti.
  Homeet saavat pahaa aikaiseksi kehossa. Ne eivät ole kenellekään terveellisiä. Ei minun keholle eikä sinun keholle. Onneksi homeiden vaikutuksesta terveyteen tehdään jo arvokasta tutkimustyötä. Kiitos kaikille ammatti-ihmisille, jotka panostavat tähän!

  Mutta on outoa ja harmillista, että jotkut näkevät DNRS-metodin suurena uhkana ja että sen harjoittaminen veisi muka pohjaa pois kaikelta muulta työltä. Ei se ole uhka eikä se vie pohjaa miltään muulta tutkimustyöLtä pois. Ihan hassu ajatuskin. Ainut mitä se tekee on se, että se auttaa! Ymmärrän, että kaikki eivät kykene treenaamaan DNRS-metodin mukaisesti. Se ei vain kaikilta onnistu. Se, että tämä treeni tehdään ihan itse on joillekin liikaa-he eivät kykene siihen. Siksi onkin harmillista, että DNRS-metodi on patentoitu eikä sitä voida julkiselta puolelta sellaisenaan tarjota. Ehkä tähän tulee jossain vaiheessa muutos kun parantuneita alkaa olla satoja ja tieto tämän metodin toimivuudesta leviää laajemmin. Sillä vaikka tätä metodia kuinka vastustaisi, niin ei sen leviämistä voi halveksumalla estää.

  Ymmärrän, että jos on oikein syvään juurruttanut itseensä ajatuksen, että välttely on ainut hoito ja että oireisiin ei ole olemassa hoitoa. Niin tällaisella ajattelulla ladatut ihmiset eivät pysty aloittamaan treeniä vaan ovat täysin palkein sitä vastaan. Ymmärrän tämän, mutta toivon, että he käyttäisivät energiansa johonkin ihan muuhun kuin tämän metodin teilaamiseen!

  Mutta minä jatkan treenailua, koska olen oikeasti alkanut voida paremmin ja olen jo nyt vain hetken treenattuani saanut jo ystäviltä ja kollegoilta positiivista palautetta kuinka vaikutan jo voivan paremmin. Energiatasoni on nyt jotain aivan muuta kuin mitä se oli keväällä. Keväällä jo pohdin jäämistä pitkälle sairauslomalle ja sitä kautta osa-aikaeläkkeelle. En ole kertaakaan treenin aloitettuani miettinyt enää moista. Olen täysin palkein mukana työelämässä ja aion vastaisuudessakin olla.

  Tunnen jo kymmeniä ihmisiä, jotka ovat täysin parantuneet oireistaan tällä metodilla ja he ovat palanneet takaisin työelämään. Miettikää mikä säästö yhteiskunnalle kun tämän metodin avulla ihmiset palaavat takaisin työelämän palvelukseen. Ja monia koululaisia on voinut palata kouluun kotikoulun sijaan.
  Tätä pitäisi oikeasti enemmän tutkia! Tämä metodi säästää yhteiskunnan varoja!

  Meidän ympäristöärsykkeisiin reagoivien ei ole järkevää olla toisiamme vastaan vaan näkin paljon järkevämpänä vaihtoehtona toisia arvostavan ja hyväksyvän ilmapiirin!

  Moni treenari tekee myös treenauksen lisäksi arvokasta työtä sen eteen , että ympäristöoireilevat saisivat jatkossa paremmin tukea ja apua!

  Haluatko sinä parantua? Minä haluan ja minä aion parantua 

  Vastaa
 16. Oikeasti sisäilmasairas
  5.9.2017

  Todellakin. Bisnes is bisnes 🙁

  Vastaa
 17. Aion kokeilla
  5.9.2017

  Heille, jotka epäilevät ja pitävät tätä menetelmää huuhaana, suotakoon mahdollisuus mielipiteisiinsä. On hyvä kuitenkin muistaa, että tämän kaltainen aivotreeni on noninvasiivinen eli siinä ei kajota kehoon eikä aivoihin leikkauksella eikä lääke- tai luontaistuotteilla. Tällöin myös hoidon sivu/haittavaikutukset eivät ole samanlaisia eli näkisin menetelmän siinä mielessä turvallisena. Ja eiköhän jokainen, joka menetelmää alkaa oireisiinsa harjoittaa ole käynyt useastikin lääkärien seurannassa, joten riski dramaattisten sairastumisien ja kuolemantapausten välillä on aika pieni. Menetelmähän vaatii kykyä ajatella ja perehtyä asiaan, joten väärinymmärrykset ja -käytökset lienevät harvinaisia ellei mahdottomia.

  Ensimmäisen kommentoijan tavoin toivon, että patentoitua menetelmää voisi jatkossa harjoittaa vapaammin ja myös julkisen puolen terveydenhuollossa, mutta siihen saattaa mennä vielä joitakin vuosia. Toisaalta ovathan pilates, jooga ym. muut menetelmät levinneet ympäri Suomen ja niitä voi harjoittaa ohjatusti koulutettujen vetäjien avulla maksua vastaan, joten miksi ei joskus tätäkin? Oikealla opastuksella ja ryhmän tuella on iso merkitys ja hyvältä kuulostavat nuo Facebook- ja Whatsapp-ryhmät.

  Odotan myös lisää tutkimuksia aiheesta sekä pitkäaikaisseurantoja pysyvistä vaikutuksista. Tutkimustyö on tunnetusti hidasta, joten odotella vielä pitää. Sitä ennen tsemppiä kaikille, jotka uskaltautuvat ja pystyvät itseään hoitamaan ja elämää rajoittavista oireista parantumaan! Toivon myös, ettei jonkun parantuminen ole poissa joltakulta toiselta 😉

  Vastaa
 18. Iiris
  5.9.2017

  Minua hämmentää monien sairaaksi itsensä kokevien vihamieliset kommentit ja asenne. En voi käsittää. Menetelmä kuulostaa loogiselta ja on tarjonnut monelle avun, miksei sitä kokeilisi? Haittavaikutusten mahdollinen kirjo lienee melko suppea.

  Vastaa
  1. Vakavasti työpaikan sisäilmasta sairastunut
   6.9.2017

   Aion kokeilla menetelmää. Toki pyrin välttämään sisäilma ongelmaisia tiloja ja hajustettuja pyykinpesu- ja huuhteluaineita niiden sisältämän formaldehydin vuoksi. Edellä mainittuja ei voi kokonaan edes päivittäin täysin välttää. Myrkylliset aineet sisäilmassa ovat iso riski saada vakavia pysyviä sairauksia kuten syöpä ja keuhkoahtauma ym. Tällä asialla ei saisi leikitellä eikä ainakaan pienten lasten vanhempien kannata antaa altistuksen jatkua.

   Vastaa
 19. Turre
  5.9.2017

  On kauhean valittettavaa että tässä hyvä viesti kääntyy itseään vastaan. Ei DNRS mikään ihmeparannus ole eikä sitä sellaisena pitäisi mainostaa, ”ostin DVD:n ja parannuin kaikista vaivoistani” tyyppinen kommentointi aiheuttaa vain äkkijyrkkiä negatiivisia reaktioita kuten näistä kommenteista on helppo nähdä.

  On yleisesti hyväksyttyä tietoa että STRESSI aiheuttaa hyvin monenlaisia vakaviakin oireita että myös altistaa sairauksille. Yliherkkyydestä kärsivä on kroonisessa stressitilassa ja voi osin siksikin huonosti, ja kun stressin saa kuriin myös sen aiheuttamat oireet alkavat helpottamaan. Stressin oireet ja sivuoireet ovat niin moninaisia että niistä eroon pääseminen voi tuntua (ja kuulostaa) lähinnä ihmeparannukselta vaikka syy-seuraus on hyvinkin yksinkertainen.

  Olen itse pari vuotta sitten kokenut lyhyen mutta äkäisen monikemikaaliyliherkkyyden joka uhkasi sortaa elämän tyystin raiteiltaan. Hyvin nopeasti se myös talttui kun kaikenlaisen huuhaan keskeltä viimein löysin limbisen järjestelmän uudelleenharjoittamisen konseptin. DNRS on kaupallinen tavaramerkki samalle asialle.

  Jos englanti sujuu niin suosittelen lukemaan tämän: http://joeylott.com/conditions/multiple-chemical-sensitivity-and-retraining-your-brain/

  Artikkeli selittää fysiologisen taustan ja sisältää yksinkertaisen DNRS-henkisen harjoitteen jolla minä yliherkkyyksistäni tokenin, ei maksa penniäkään. Suosittelen lämpimästi. Maksuttomuus on sekä minusta että artikkelin kirjoittajasta tässä yhteydessä tärkeä asia koska se pitkälti eliminoi huuhaaksi ja rahastamiseksi syyttelyn.

  Vastaa
  1. Murmeli
   8.9.2017

   Hei Turre,
   haluaisin tietää enemmän siitä, kuinka tuon linkin takana olevaa keinoa käytännössä harjoitit? Luin tekstin ja ymmärsin sen, mutta jotenkin jäi sellainen vaillinainen olo asiasta. Voisitko kirjoittaa mulle sähköpostiin, miten asiassa toimit? Olisin kiitollinen. Yst. terv. mianol67@gmail.com

   Vastaa
   1. Maria
    9.9.2017

    Ihan mielenkiintoinen. Sanoisin että DNRS:ssä on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä harjoitus. Eli todella kattava luento aivojen toiminnasta tuo inspiraatiota ja luottamusta siihen, että menetelmä toimii. Lisäksi tosi tärkeä on tiedostaa vanhoja ratoja tukeva toiminta ja stopata ne mahdollisimman hyvin. Ja tietenkin huomiota pitää kohdistaa myös kielenkäyttöön, niin pään sisäiseen kuin suusta tulevaan. Kielen tulee tukea parantumista myös 6kk ajan.

  2. Relaxin
   10.10.2017

   Kiitos tästä hurjasti! Työttömyyteni vuoksi en ole raaskinut tätä settiä tilata, mutta tässähän se idea sanotaan selvästi 😀 Tämmöiseksi olenkin harjoittelun ajatellut, nyt vain rentoutumaan. Juuri äsken toimin taas väärin, kun panikoin homeen hajusta..

   Vastaa
 20. Oikeasti sisäilmasairas
  5.9.2017

  Aika jännä, että kommenttini on poistettu? Ilmeisesti Marian saama taloudellinen hyöty tästä huuhaan markkinoinnista täytyy yrittää pitää salassa…

  Vastaa
  1. Maria
   5.9.2017

   Asiattomat viestit tosiaan poistan, sillä haluan pitää keskustelun positiivisena ja asiallisena. Tästä löydät ajatuksiani bloggaamisesta, affi-diileistä sekä blogiyhteistöistä. Se ei muuta faktaa, että menetelmä toimii ja on saanut jo suuren joukon yliherkkiä takaisin töihin.

   https://www.kaksplus.fi/blogit/kotitalouskriisi/miten-ja-miten-paljon-blogilla-tienataan/

   Vastaa
  2. En parantunut
   10.9.2017

   Olen monta kertaa yrittännyt sanoa että itse en parantunut tällä menetelmällä. Kommentti poistetaan aina. Jos se on asiatonta kertoa kokemuksen ettei ole parantunut, niin sitten se on sitä kyllä puhdassa businessmielessä.

   Vastaa
   1. Maria
    11.9.2017

    Poistin, sillä samoilla ip-tunnuksella tuli kommentteja, joissa sanoit olevasi myös lääkäri. Trollien viestit poistan 😀
    Lisäksi viesteistäsi näki, ettet ole sisäistänyt DNRS-menetelmän periaatteita. Kuten kirjoitin, ei riitä että tietää miten harjoitukset tehdään, vaan harjoituksia pitää tehdä tunti päivässä 6kk ajan, joillain tuloksissa kestää kauemmin.

   2. En parantunut
    12.9.2017

    On tullut monta kertaa samasta ip osoitteesta etten parantunut koska olet poistannut kaikki viestit missä yritin kertoa että tämä ei toimi kaikille ja yritin uudestaan. Mutta lääkäriksi en ole ikinä väittännyt enkä väitäisin olevan, eli sekoitat nyt toisen henkilön kanssa. Tiedän hyvin harjoitteet, ja ystäväni teki niitä myös vuoden aikana, mutta on pahemassa kunnossa nyt. Miten trolli voi olla samalla henkilö joka osaa jotain harjoituksista mutta sinun mielestäsi ei osaa hyvin (sama argumentti aina jo menetelmä ei ole toiminnut joillekin), eikö trollit ovat vähän pahempia nettiolentoja.

 21. Ross
  6.9.2017

  Hei. Tilasin tuon paketin ja odotan innolla että pääsisin tekemään harjotuksia. Eikö FB ryhmään pääse ennenkuin on kurssin tehnyt? Et ainakaan ole minua hyväksynyt. Luulen että siitä olisi apua juuri tässä vaiheessa.

  Vastaa
  1. Maria
   6.9.2017

   Ryhmä on vain treenaajille, sillä siellä noudatetaan keskustelussa dnrs-periaatteita (jotka opetetaan dvd-kurssilla ja harjoituskirjassa). Laita heti viestiä, kun olet katsonut dvdt, niin lisään ryhmään!

   Vastaa
 22. vn
  6.9.2017

  Kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Neuroplastisuutta on tutkittu ja on todellinen ilmiö. Tässä menetelmässä on perää, se voi vähentää herkkyyttää ja reaktioita erilaisiin ärsykkeisiin. Samaan aikaan osa kommentoijista on oikeassa, että altistaminen ihmisille epäterveellisille asioille aiheuttaa haittaa ihmisen terveydelle. Tämän takia on ihan tarpeellistakin, että kroppamme reagoi epäterveellisiin asioihin. Tämä juttu onkin kohdistettu niille, jotka reagoivat YLIherkästi.

  Mutta niinkun Turrekin kommentoi, tämä DNRS on vaan yksi kaupallistettu tuote. Etsivä ja taitava tiedonjanoinen varmasti ajan kanssa voi löytää netin syövereistä työkalut vastaavanlaisiin menetelmiin ilman 230 euron dvd-setin ostamista. Tuo kyllä vähän töksähtää kommentteja lukiessa, että vertaistukiryhmää löytyy, kuhan on käynyt dvd-setin läpi. Piti käyä oikein lukemassa ”lahko” ja ”kultti” -sanojen määritelmät wikipediasta.

  Vastaa
 23. Maarit
  6.9.2017

  Suomenkielinen DVD-paketti tilattu ja jännittää kamalasti. Katselin noita selviytymistarinoita ja itketti kamalasti. Olen sairastanut kammottavaa uupumusta nyt 4 vuotta, enkä ole saanut mistään mitään apua, paitsi jotain unilääkettä, vaikka nukun 10-12-tuntia vuorokaudessa ja olen aina väsynyt.

  Tavallaan tilanne oli jo niin paha, että olin menettänyt toivoni ihan kokonaan, edessä oli vain mustaa ja toivoin omaa kuolemaani jo ihan päivittäin. Elämässä ei ollut enää mitään.

  Nyt on pieni toivonkipinä, koska aina siellä alitajunnassa on ollut sellainen tunne, että voisi olla jostain tällaista, tavallaan ns ”itseaiheutettua”, mutta kun kukaan ei ole sitä vahvistanut, kunnes vasta nyt.

  Toivonkipinä on ja pieni valon pilkahdus näkyy. Odotan niin kovasti pakettia ja nyt tuntuu siltä, että puserran sitä energiaa harjoitteluun vaikka hammastahnatuubista!

  Vastaa
  1. Milla
   6.9.2017

   Minä niin tunnistin tästä kirjoituksestasi jotain itsestäni. Asiat lähtivät itseasiassa menemään parempaan jo silloin, kun aloin kuulla kavereilta DNRS-treenin toimivan. Vaikka oma paketti oli vasta laitettu tilaukseen ja sitä sai odotella 2 viikkoa. Toivo annettiin takaisin.
   Kyllä sinäkin paranet.

   Vastaa
   1. Maarit
    7.9.2017

    Ihana kuulla, että kohtalotovereilla on samanlaisia fiiliksiä.

    Kun on monta vuotta saaanut lääkäreiltä vain lämmintä kättä ja kasan epämääräisiä reseptejä ja syönyt lääkkeitä roppakaupalla, niin vasta nyt on sellainen fiilis, että kyllä tästä vielä selvitään.

    Mietin juuri hetki sitten, että olin 2 vuotta tutkittavana astman takia yliopistollisessa keskussairaalassa ja käytin paljon astmalääkkeitä, kunnes vuosi sitten olin perusteellisessa polkupyörätestissä, jossa todettiin, ettei minulla ole astmaa. Vain muutama kuukausi aikaisemmin astmalääkäri oli täysin varma, että minulla on vaikea astma.

    Sekin oli asia, jota mieleni edelleen analysoi, kun kerran erikoislääkäri jotain toteaa, niin toki minä uskon ja luotan häneen. Vai miten se nyt sitten menikään?

    Odotan innolla pakettia ja paranemista.

   2. Maria
    7.9.2017

    Aivan mahtavaa! Laita viestiä, jos haluat fb-ryhmään!

   3. Maarit
    10.9.2017

    Jäin miettimään, että miksi pakettia pitää odottaa 2 viikkoa, jos se kerran tulee Suomesta? Ja se on jo maksettu.

   4. Maarit
    18.9.2017

    Hei, laitoin pyynnön päästä fb-ryhmään. Kiitokset sinulle!

 24. Nimetön
  7.9.2017

  Hei! Olet tehnyt hienoa ja arvokasta työtä ko asioiden parissa, hatunnosto sille. Mutta minun on pakko puuttua asiaan joka vaivasi todella paljon tuohon menetelmään liittyen. Moni nuori (jopa lapsi) ja asioihin perehtymätön saattaa ihailla sinua ja ottaa sinusta mallia itselleen. Joten kyseenalaistan sen, mitä kerrot tuulilasinpesunesteiden ”haistelemisesta”. Itse miellän tuon aineen haistelemisen jo lähelle imppausta ja se voi olla todella vaarallista, juuri näille asioihin perehtymättömille henkilöille. Tunteeko jokainen menetelmää käyttävä kemikaaliselosteen ja niiden vaaralausekkeet??? Jos ei, niin he ottavat ohjeitasi matkimalla tiedostamattoman riskin! Lasinpesunesteissä voi olla metanolia tai etanolia ja höyryistä on haittavaikutuksia, jotka tulee tietää ja miettiä tarkemmin ennenkuin mitään tuollaista edes harkitsee tekevänsä. On olemassa varmasti haitattomampiakin aineita, joilla näitä menetelmiä voi kokeilla! Siihen en ota kantaa toimiiko menetelmä vai ei, aina on hyvä että on vaihtoehtomahdollisuuksia, mutta niiden tulee olla silti terveydelle mahdollisimman turvallisia. Toivoisin siis Maria, että kirjoittaisit tähän vaara-asiaan liittyvän tekstin, kun kuitenkin oletan sinun lukeneen näistäkin kemikaaleista ym koulutukseesi liittyen ja ymmärtävän mitä voit esimerkilläsi osoittaa, hyvässä ja pahassa (ota siis huomioon väärin ymmärrys/väärinkäyttö aineissa kertomissasi asioissa). Kun on tutkittu, että aineiden käyttö voi johtaa aina seuraavaan ikävämpään ns vahvempaan aineiden käyttöön sekä väärinkäyttöön! Toivoisin että suosittelisit jatkossa ehdottomasti vähemmän haitallisia aineita tämän menetelmän käyttöön. Turvallisuus/ valistustekstiäsi odotellessani; ystävällisestu yksi kukkahattutädiksi muuttunut ja lausunnoistasi säpsähtänyt huolestuja.

  Vastaa
  1. Maria
   7.9.2017

   Kiitos. Nyt tuntuu, että on tullut pieni väärinkäsitys. Ei sitä lasinpesunestettä tosiaan ole tarkoitus haistella sen enempää, kuin DNRS-harjoituksessa on tarve. Sitä voi olla vaikea käsittää, millainen efekti lasinpesunesteestä tuli monikemikaaliyliherkistyneelle ennen parantumista. Lisäksi minua eivät nuoret tai lapset somessa seuraa, vaan oman ikäiset aikuiset naiset enimmäkseen. Mutta hyvä kun sanoit, olin ehkä epäselvä. Aina voi tarkentaa ilmaisuaan!

   Vastaa
 25. Mind_full
  10.9.2017

  Hienoa, että menetelmän toimimisesta on jo kokemuksia. Itsekin voisin kokeilla, meneehän lääkkeisiin ja ajoittaiseen toimintakyvyttömyyteen moninkertaisesti tuo 230 euroa. Minun arvioissani menetelmä yhdistää mindfullnessia (pysähtyminen omiin tuntemuksiin arvostelematta niitä) ja varsinkin hypnoositerapiamuotoihin kuuluvaa itsesuggestiota (perustuu toistuville harjoituksille ja mantroille ks. https://en.wikipedia.org/wiki/Autosuggestion#Autogenic_training).

  Uusimmalla neurotutkimustiedolla vakuuttaminen auttaa uskomaan, että voimme ohjelmoida itseämme valinnoilla uudestaan. Minkä tahansa opittujen rutiinien muuttaminen on kuitenkin työn ja tuskan takana. Vahva usko tieteeseen ja sen tuottamaan tietoon muutosvoimana on tässä se juttu, jota itse pidän hyvänä asiana erilaisiin enkeliterapioihin ym. verrattuna.

  Inhimillisten takaiskujen voisi kuvitella treenaavan ottamaan asia loppujen lopuksi yksilöllisesti, omiin käsiin joustavasti ja itselle sopivin ”vahvuuksin”? Toki, esimerkiksi Barbara Ehrenreich on kirjoissaan osuvasti käsitellyt itsesuggestion rajoituksia mm. rintasyövän ym. hoidoissa: eiväthän ne monimutkaiset syy- ja seuraussuhteet aina ihan kokonaan ole omissa käsissä, eivätkä kaikki sentään aivoista johtuvia mekanismeja? Vai ovatko? Täytyypä tehdä tästä itselle joku riisuttu, kriittinen versio, ikuinen kokeilija ja epäilijä kun olen. 🙂

  Vastaa
 26. Maarit
  13.9.2017

  Yllättävää, että nyt aiheesta tuntuu olevan joka puolella, viimeisimmän esimerkin luin Markku Partisen blogista, jossa hän oli osallistunut Lontoossa POTS-seminaariin ja muutama puhuja oli puheessaan juurikin ottanut tämän aiheen esille. Tai ehkä tähän kiinnittää nyt enemmän huomiota, kun on siihen hiukkasen lukenut: https://partinen.blogspot.com/

  Paketti tuli tänään ja opiskelu voi alkaa. 😀

  Vastaa
  1. Maria
   15.9.2017

   Loistavaa! Kiitti linkistä, tosi kiinnostavaa asiaa tuolla blogissa muutenkin.

   Vastaa
 27. Niina
  15.9.2017

  Hei Maria,

  kiitos mahtavasta postauksesta. Tilasin itselleni edullisimman ohjelman. Tuote on kuitenkin tällä hetkellä tullissa ja huomasin vasta sen tilaamisen jälkeen, että se lähetetään Jenkeistä. Miksi näin? Tässä postauksessasi mainostit, että sen pitäisi saada ilman tullimaksuja suoraan Suomesta. Nyt vähän harmittaa.

  Vastaa
  1. Maria
   16.9.2017

   Outoa, mulle on kyllä sanottu että lähtee Suomesta se edullisin setti. Ja moni jo lähettänytkin viestiä että jos tullut perille postissa. Hmm.

   Vastaa
   1. Niina
    18.9.2017

    On outoa :/. täytyy kai ottaa yhteyttä sinne asiakaspalveluun.

 28. Honna
  20.9.2017

  Moikka!

  Jäin miettimään, voisiko DNRS:stä olla hyötyä hyperakusian ja misofonian parannuksessa. Olen vasta itse diagnosoinut nämä: en pysty olemaan kotona, kun en siedä yläkerran naapurista kantautuvia ääniä. Äänet voimistuvat muutamien kuukausien saatossa, vaikka aluksi niitä ei juuri kuulu. Muut kuulevat ne hyvin heikkoina (jos ollenkaan), joten äänet eivät todellisuudessa ole tavallisia kerrostaloääniä kovempia. Itsekään en niitä kuullut heti muuton jälkeen, mutta myöhemmin aloin kuulla ne todella häiritsevinä. Täsmälleen samalla tavalla on käynyt kahdessa asunnossa sen jälkeen, kun ongelma alkoi ensimmäisen raskauden aikana reilu vuosi sitten. Todellakin, ongelmani on, että kuulen ääniä – se klassinen vika korvien välissä!

  Et listaa tätä vaivaa mahdollisena DNRS-parannuskohteena, ja kattavaa listaa on varmasti mahdoton tehdäkään. Ymmärrän, että et voi vastata menetelmän kehittäjän puolesta, mutta oman arviosi mukaan, voisiko DNRS:stä olla apua? Eikös hyperakusiassa ja misofoniassa ole kyse yhdestä ympäristöyliherkkyydestä ja limbisen järjestelmän väärin oppimisesta, tai näin olen ainakin rajallisen tutkimukseni perusteella käsittänyt? Kerroit, että oksitosiini lisää aivojen plastisuutta, joten myös raskauden aikainen puhkeaminen viittaisi mahdollisesti limbisen järjestelmän häiriintymiseen ja siispä DNRS:n toimivuuteen tässäkin tapauksessa.

  Fyysisiä oireita ei ole, mutta tekeminen ja ajatukset häiriytyvät, ja jonkin tasoista stressiä aiheutuu. Eli sitäkin mietin, mitenköhän lieviä oireita DNRS:n avulla voi parantaa, kun ei minulla tosiaan mitään kovin vakavaa ole (vielä) ilmennyt..?

  Kiitos paljon menetelmän esiin tuomisesta!

  Vastaa
  1. Maria
   21.9.2017

   Hei, ehdottomasti! Tuo ei sairautesi/yliherkkyytesi ole listalla, mutta täysin sama mekanismi on kyseessä. Eli olet herkistynyt altisteelle, joka ei muille aiheuta haittaa, mutta sinun aivosi ovat tehneet virhekytkennän äänen kohdalla. Suosittelen lämpimästi DNRS:ää!

   Vastaa
 29. […] Aloitin tuolloin ympäristöyliherkkyyksien hoitoon kehitetyn ohjelman itsekin. Nyt olen käynyt läpi ohjelman vaatiman 6kk harjoitusjakson. Kun aloitin ohjelman, en olisi ikipäivänä arvannut, että DNRS-menetelmän vaikutukset voivat […]

  Vastaa
 30. Markku
  29.9.2017

  Moi
  Onko sulla yhteystietoja sinne Suomen toimistoon mistä DVDt tulee?

  Vastaa
 31. […] DNRS-matkan läpikäyneenä näen asian niin eri tavalla kuin ennen! Ymmärrän mielen voiman […]

  Vastaa
 32. Mikko
  13.10.2017

  Mahtavaa, että kirjoitat näistä jutuista! Kiitos 🙂

  Mites, koitin lähteä tilaamaan suomenkielistä settiä ja sivusto heitti international shipping toimituskulut 30 usd? Eikös paketin pitänyt tulla Suomesta?

  En tilannut vielä.

  Kiitos jos tiedät asiasta!

  Vastaa
  1. Maria
   13.10.2017

   Kiitos! Edullisin paketti lähetetään kyllä Suomesta, mutta siihen tulee mukaan nuo postituskulut silti.

   Vastaa
   1. Mikko
    13.10.2017

    Oukei, kiitoksia nopeasta vastauksestasi! 🙂

 33. Niina
  26.10.2017

  Moi Maria!

  Olen tehnyt harjoitteita nyt noin nelisen viikkoa ja olen saanut jo suuria muutoksia aikaiseksi. Olen niin iloinen! Olen kirjautunut dnrs-yhteisö foorumiin mutta olisi niin mukava päästä kuuntelemaan muiden suomalaisten kokemuksia ja saada motivaatioita vielä jatkamiseen. En ole facebookissa mutta kovin mielelläni tulisin mukaan suomalaisten whatsapp-ryhmään, jos vain mahdollista? Kiitos paljon!

  Vastaa
  1. Maria
   26.10.2017

   Ihana kuulla! Laitan sulle ryhmäkutsulinkin whatsapp-ryhmään sähköpostilla, jos onnistun. Palataan asiaan!

   Vastaa
   1. Niina
    26.10.2017

    Moi! Okei. Kiitos paljon Maria!

   2. Maria
    26.10.2017

    Lähetin sähköpostiin. Ilmoita onnistuiko!

 34. […] Lisää hyvinvointiin liittyviä kirjoituksiani: Paranin yliherkkyydestä DNRS-menetelmällä […]

  Vastaa
 35. […] Annie Hopper – Wired Healing (DNRS-menetelmän kehittäjän kirja) […]

  Vastaa
 36. […] joutunut varsin kiperiin tilanteisiin, koska olen kertonut parantuneeni homeyliherkkyydestä sekä monikemikaaliyliherkkyydestä aivojen plastisuutta …. Koska menetelmä toimii, jotkut voivat tästä tehdä johtopäätöksen että yliherkkyyteni oli […]

  Vastaa
 37. JS
  3.12.2017

  ”näin myöhemmin voi todeta, että kärsin jonkinasteisesta väsymysoireyhtymästä”

  En todella voi ymmärtää, että voit väittää sairastaneesi CFS-sairautta. Onko sinulle annettu diagnoosia?
  Ymmärräthän, että meidän oikeiden CFS-potilaiden elämä on jo muutenkin tarpeeksi vaikeaa, ilman tämmöisiä postauksia!
  Nimittäin postauksestasi saa nyt sen kuvan, että kyseisellä DVD.llä saisi parannettua sairautemme.

  Toivon todella, että poistat kyseisen lauseen. Ihan vain sen takia, että me tuhannet diagnisoidut CFS-potilaat joudumme jo muutenkin taistelemaan viranomaisten kanssa, saati että tämmöistä väärää tietoa levitetään ihmeparantumisista limbisen järjestelmän muokkaamisen avulla.

  CFS on neurologinen sairaus. Siinä kehon mitokondrioissa on mennyt palikat sekaisin. Ja valitettavasti kyseinen DNRS ei auta.

  Ystävällisin terveisin,

  CFS vertaistukiryhmä

  Vastaa
  1. Kati Ahonen
   3.12.2017

   Hei Maria,
   Voit tutustua lähemmin cfs/me sairauteen ja sen
   vakavuuteen Suomen Cfs-yhdistyksen
   kotisivuilla. Jos haluat asiasta lisätietoa,
   kerromme mielellämme lisää.
   Ystävällisin terveisin,
   Suomen Cfs-yhdistys ry
   http://cfsmery.fi/

   Vastaa
   1. Maria
    3.12.2017

    Suosittelen myös tutustumaan DNRS:ään. Ryhmässä on jo monia jotka ovat parantuneet CFS:tä DNRS-menetelmällä. 🙂

   2. Fanni
    26.12.2017

    Cfs:n sairastunut henkilö ei parane tämän avulla.
    Onko sinulla itselläsi diagnosoitu cfs?
    Bisnestä oikeasti sairaiden ihmisten kustannuksella.
    Surullista. Toivottavasti otat koppia cfs yhdistyksen sanoista.

  2. Maria
   3.12.2017

   DNRS-menetelmällä CFS:stä parantuineita on jo paljon. Olen tutustunut erittäin tarkkaan sairauteen ja toivon, ettet väheksy kokemustani. Se oli nimittäin todella rankkaa aikaa. Mitokondriot ovat nimenomaan solujen energiakeskuksia, joihin voi vaikuttaa tietoisesti.

   Vastaa
   1. JS
    3.12.2017

    Sinulla ei siis ole diagnoosia CFS-sairaudesta?
    Miten siitä sitten voi parantua, kun sitä ei edes ole diagnisoitu?
    Miksi dnrs ei ole otettu lääkäreiden toimesta hoitokeinoksi kaikkiin näihin sairauksiin jota listalla on, jos se kerta toimii?

    Tiedoksesi, että tunnen Silja Arokarin (kenen lehtikirjoitukset olet linkittänyt) henkilökohtaisesti.
    Medialukutaito on hyvin tärkeä asia jos lähtee postaamaan erittäin vaikeista sairauksista.

    En kiellä, etteikö kyseinen psykoterapiaan viittaava dnrs sopisi jollekkin, esim. stressistä kärsivälle.

    Mutta Kroonista väsymysoireyhtymää se ei todellakaan paranna.
    Tälläkin hetkellä mm. Krista Lahtinen (katso googlesta) makaa lähes kuoleman kielissä sairaalassa (hänellä on CFS). Jos tuo mainostamasi hoito auttaisi, niin luuletko että se ei olisi jo parantanut puolta maailman väestöstä?

   2. Maria
    4.12.2017

    Menetelmän tehosta ollaan parhaillaan tekemässä tutkimuksia. Ehkä menetelmää sitten suositellaankin enemmän. Kuitenkin monet ovat täysin parantuneet CFS:stä menetelmällä. Toivon kaikkea hyvää sinullekin! Mukavaa joulun odotusta.

   3. Elina
    4.12.2017

    Maria Nordin kirjoittelustasi käy hyvin selväksi, ettei osaamisesi, koulutuksesi ja tietotaitosi riitä cfs sairauden ynnärtämiseen. Sairautta ymmärtää hädin tuskin sitä vuosia tutkineet erikoislääkäritkään, silti kuvittelet olevasi näiden erikoislääkäreiden ja professorien yläpuolella kun esität nyt keksineesi parannuksen monimutkaiseen infektiosairauteen? Kuinka dnrs poistaa vaikkapa bakteerit kehosta, tai korjaa synnynnäisesti löysän sidekudoksen? Kuinka dnrs saa hapen kulkemaan aivoihin ja lihaksiin?
    Olet opetellut ulkoa valmiit ja hienolta kuulostavat markkinalauseet limbisestä järjestelmästä, mutta se että leikit nyt cfs sairauden asiantuntijaa, on valitettavasti vain noloa ja vähättelee niitä ihmisiä jotka ovat vuodepotilaina sairauden vuoksi.

    Toimintasi on vastuutonta ja loukkaavaa sairaita ihmisiä ja pitkän linjan erikoislääkäreitä kohtaan, ja tapasi jakaa omia yksittäisiä kokemuksiasi tieteellisenä faktana on törkeää. Toivottavasti ymmärrät muuttaa edes kirjoitustapaasi, ja lakkaat jakamasta näkemyksiäsi siitä ”kuinka jokainen paranee ken haluaa”.

    Hienoa että omiin stressireaktioihisi olet saanut menetelmästä apua. Älä kuitenkaan niputa liikunta- ja toimintakykynsä menettäneitä ihmisiä kanssasi samaan kategoriaan.

   4. Maria
    5.12.2017

    Tosi harmi sinun itsesi kannalta jos et halua tutustua asiaan syvällisemmin. Aivot ovat kuitenkin kehon kapellimestari, eli aivojen hyvinvoini vaikuttaa ihan kaikkeen kehossa. Siihen menetelmän teho perustuu. Esimerkiksi aivojen stimulointi vaikuttaa suoliston mikrobiomiin, joka vaikuttaa myös tulehdukseen. Aivot vaikuttavat myös mitokondrioihin, jotka ovat tärkeässä osassa CFS:ää jne. Ainoa joka häviää jos Sinä et usko parantuvasi olet Sinä itse. Ja sinulla on siihen kaikki oikeus, eikä kukaan sinua sen takia syytä. Toivon sinulle vilpittömästi kaikkea hyvää <3

   5. Elina
    5.12.2017

    Uskon ja tiedän kyllä parantuvani, a olenkin parantunut paljon pitkän linjan erikoislääkäreiden tutkituilla hoidoilla, mutta en arkkitehdin puoskaroinnilla tai kaupallisilla uskomushoidoilla.

   6. Siiri
    7.2.2018

    Hei Maria,
    Olen suorastaan liikuttunut osoittamastasi tietotaidon määrästä. Kun sanot perehtyneesi CFS-sairauteen, pystytkö selittämään minulle mikä on väsymysoireen ja CFS:n ero?

   7. Maria
    8.2.2018

    Pystyn, mutta sillä ei ole kovinkaan merkitystä. Kuten huomaat, DNRS-menetelmä sopii todella monenlaisiin sairauksiin ja terveyden häiriöihin.

 38. Fanni
  26.12.2017

  Eli cfs kuolemia ei olisi päässyt tapahtumaan jos olisivat treenanneet ajattelutapojaan enemmän?

  Vastaa
  1. Maria
   28.12.2017

   Kyseessä ei ole vain ajattelutapojen muokkaus, DNRS vaatii paljon treeniä ja työtä. Tietenkään CFS-kuolemia ei olisi ollut, jos ihminen olisi parantunut. Onneksi meitä on Suomessakin jo lähes 300 hengen joukko, joissa todella moni saanut apua. Ikävää, mutta menneisyydelle ei voi muuta kuin hyväksyä, mutta nyt kun tiedetään että on menetelmä, joka auttaa, kannattaa niiden jotka haluavat parantua, sitä kokeilla. Rauhaa ja rakkautta sinulle <3

   Vastaa
 39. Marja
  5.1.2018

  Moi Maria!

  Onko sinulla tietoa tai kokemusta, voiko ohjelmaa suorittaa raskausaikana? Kaiken järjen mukaan se hyödyttäisi silloin erityisen paljon, mutta pohdin silti asiaa. Olen rv 19 ja haluaisin aloittaa ohjelman mahdollisimman pian. Haluaisin päästä ärtyneen suolen oireyhtymästä, joka vaikuttaa mm. yöuniin, mielialaan ja sosiaalisiin tiöanteisiin heikentävästi.

  Vastaa
  1. Maria
   5.1.2018

   Suosittelen ehdottomasti aloittamaan raskausaikana, sillä silloin aivot ovat erityisen plastiset! Suosittelen lämpimästi! Olisi ollut ihana tehdä dnrs:ää raskausaikana! 🙂

   Vastaa
 40. Miia
  5.1.2018

  Luin postauksen ja innostuin kovin. Kärsin pahasta ärtyneen suolen oireyhtymästä, hiivatulehduksista, allergioista, joille ei löydy syytä. Opiskelijana minulla ei ole varaa tilata DVD-pakettia. Tiedätkö miten voisin perehtyä harjoitus metodeihin halvemmalla?

  Vastaa
  1. Maria
   5.1.2018

   Olen nyt itse tutustunut Gupta-menetelmään. En tiedä, voisiko se olla edullisempi? Suosittelen kyllä lämpimästi että säästät ja hankit DNRS-paketin, siitä on apua koko elämän ajan. Saisitko ostettua vaikka jonkun kaverin kanssa kimpassa?

   Vastaa
 41. MARJA
  10.1.2018

  Moi!

  Olen nyt tilaamassa DNRS -pakettia, mutta mietin, kumpi kannattaisi tilata, 1. vai 2. (joka on suosituin)? Jos tilaa 1., jääkö jostain tärkeästä paitsi? Mitä kautta olisi muuten mahdollista myydä setti oman käytön jälkeen, onko tietoa? Tietenkin lähipiirissä saattaa ilmaantua kiinnostusta minun kokemuksen jälkeen, mutta tällä hetkellä olen tilaamassa pakettia mieheni kanssa.

  Vastaa
 42. Minna
  25.1.2018

  Hei!

  Jäi mietityttämään muutama asia artikkelin (luin myös seuraavan) ja kommenttikentän luettuani. Kerrot sairastaneesi kroonista väsymysoireyhtymää (CFS) ja parantuneesi siitä. Haluaisin tarkennusta seuraaviin kysymyksiin ennen kuin harkitsen menetelmää.

  1. Mihin perustat tietosi, että raskauden aikana aivot ovat erityisen plastiset? Mitä tuo plastisuus tarkoittaa?

  2. Kuinka suuri osuus tuosta 300 henkilöstä on diagnosoituja ME-potilaita? Entä lapsipotilaiden osuus?

  3. Jonkinasteinen väsymysoireyhtymä? Millaisin kriteerein ja menetelmin se on tutkittu sinulta? Tarkoitatko neurasteniaa?

  4. Ovatko parantuneet “CFS-potilaat” diagnosoituja tapauksia?

  5. Milloin käynnistämäsi tutkimus on valmis? Missä tämä tutkimus tehdään?

  6. Miten fyysisten vaurioiden poistuminen on todennettu?

  7. Mitä tarkoittaa “virheelliset kytkennät aivoissa”?

  Vastaa
  1. Maria
   28.1.2018

   1. Suosittelen kirjaa The Brain that Changes itself. Siinä on oksitosiinin vaikutuksesta aivoihin. Tässä oma kirjoitukseni siinä esitettyjen tutkimusten pohjalta:
   https://www.kaksplus.fi/raskaus/maria-nordinin-kolumni-odottaja-paivita-aivosi-nain-se-onnistuu/
   https://www.kaksplus.fi/blogit/kotitalouskriisi/odotus-ja-imetysaika-arvokasta-aikaa-aivojen-kannalta/

   2. Kuinka suuri osuus tuosta 300 henkilöstä on diagnosoituja ME-potilaita? Entä lapsipotilaiden osuus? Suurin osa on diagnosoitu. Tässä ryhmässä on äärimmäisen vakavia tapauksia. Yleensä lievistä oireista kärsivät eivät ole tarpeeksi motivoituneita harjoittelemaan tuntia päivässä 6kk ajan. Tietämistäni lapsista kaikilla on diagnoosi.

   3. Jonkinasteinen väsymysoireyhtymä? Millaisin kriteerein ja menetelmin se on tutkittu sinulta? Tarkoitatko neurasteniaa? Silloin kun minulla tätä epäiltiin, melkein 20 vuotta sitten aiheesta ei ollut paljoakaan tietoa.

   4. Ovatko parantuneet “CFS-potilaat” diagnosoituja tapauksia? Kyllä.

   5. Milloin käynnistämäsi tutkimus on valmis? Missä tämä tutkimus tehdään? Nyt on käynnissä useita tutkimuksia, Jenkeissä, Kanadassa ja Suomessa. En tiedä milloin valmistuvat!

   6. Miten fyysisten vaurioiden poistuminen on todennettu? Esimerkiksi keuhkojen toimintakokeilla. Magneettikuvilla jne.

   7. Mitä tarkoittaa “virheelliset kytkennät aivoissa”? Tämä voi tarkoittaa tosi monenlaista. Itse olen omassa harjoituksessani kääntänyt lauseen ”Hyvinvointini ja tavoitteideni kannalta haitallisia kytkentöjä aivoissa”. Eli sinänsä kemikaaleille tai homeelle tai fyysiselle rasitukseelle ylireagoinnissa ei ole mitään väärää, mutta se on oman elämänlaatuni ja tavoitteni kannalta haitallista. Ja sen voi tosiaan muuttaa tietoisella harjoittelulla.

   Vastaa
 43. PauliinaS
  3.2.2018

  Kirjoitit aiemmin kilpirauhasen autoimmuunisairaudestasi, jonka tilaa gluteeni on pahentanut. Onko gluteeniyliherkkyyden paraneminen vaikuttanut myös tähän niin ettei gluteeni enää vaikuta kilpirauhaseesi? Itselläni menossa juuri gluteeniton ruokavaliokokeilu homealtistumisen aiheuttamaan autoimmuunityreodiittiin..

  Vastaa
  1. Maria
   4.2.2018

   Joo! Oon syönyt nyt gluteenia päivittäin, eikä mitään oireita enää. Olen niin onnellinen tästä! 😀

   Vastaa
 44. Veera
  24.2.2018

  Pitkään sairastaneena innostuin asiasta, ja ajattelin että tuota haluaisin kokeilla.. mutta sitten menin katsomaan tuotteiden tilausta… eihän tällaisella tavallisella pitkään sairaseläkkeellä olleella, hyvin niukasti elävällä ihmisellä, ole ikinä varaa ostaa noin kallista pakettia!? Ihan itku tuli silmään.. ja ajatus siitä että onko tämä taas tällainen ”rahastetaan sairailla” juttu? Vaikea sanoa kun ei voi kokeilla toimiiko. Että näin 🙁

  Vastaa
  1. Maria
   25.2.2018

   Monet ovat ostaneen paketin kaverin kanssa. Ehkä löydät jonkun 🙂

   Vastaa
 45. angervo
  28.2.2018

  Hei Maria! Mitkä näistä sun oireista oli lääkärin diagnosoimia, ja miten ne on nyt katsottu parantuneeksi? En yhtään epäile, ettetkö kokisi itse kokemiesi oireiden hälventyneen. Mutta monestihan aika moni noista oireista on alun alkaenkin psyykkistä alkuperää. Itse näin vakavista parantumattomista sairauksista, mm. autoimmuunisairauksista kärsivänä tuntuu pahalta, että tällaista täysin epätieteellistä huuhaata mainostetaan näin vastuuttomasti. Toivottavasti vähän miettisit, miten asioista kirjoitat. Luulisi myös sun akateemisen koulutuksen omaavana ymmärtävän, ettei tällä ole mitään tieteellistä pohjaa… Harmittaa vain jos joku oikeasti sairas menee epätoivon hetkellä tuhlaamaan rahaansa tällaiseen.

  No, joka tapauksessa aurinkoista kevättä sinulle ja perheellesi!

  Vastaa
  1. Maria
   1.3.2018

   Minulla on todettu homesairaus, monikemikaaliyliherkkyys ja hashimoton tauti. Näistä olen päässyt kokonaan eroon. En koe tarvetta mennä lääkäriin todetakseni näiden parantuneen, sillä se on ihan selvää. Paitsi hei, kilpirauhasarvot tutkittiin nyt raskauden takia ja ne olivat optimaaliset! Ennen aina oli vajaatoiminnan rajalla. Lääkäri kuitenkin haluaa, että tutkitaan kilpirauhasarvot koko raskauden ajan, joten saan näistä hyvää dataa. Kaunista päivää!

   Vastaa
 46. […] paransi suoliston mikrobiston lajistoa. Toinen todiste tästä on se, että monet ovat DNRS-aivotreenin avulla saaneet suurta apua suolisto-ongelmiin sekä ruoka-aine allergioihin sekä […]

  Vastaa
 47. […] hyvin: Parisuhteen ongelmat selvitettiin ja myös stressaavan raskauden ja pikkulapsiajan kärjistämistä terveysongelmista olen parantuntut viimeisen vuoden aikana. Olemme kokemuksen viisaampia ja vahvempia. On ihanaa saada uusi tulokas tähän […]

  Vastaa
 48. […] monet, että olen parantuntut home- ja kemikaaliyliherkkyydestä aivotreenillä. Lopetin aktiivisen treenin syksyllä ja pian sen jälkeen tulinkin […]

  Vastaa
 49. […] on lähettänyt minulle kysymyksiä liittyen DNRS-menetelmään, jonka avulla paranin yliherkkyyksistä. Kyseessä on jonkinlainen väärinkäsitys, jonka mukaan DNRS-aivotreeniin […]

  Vastaa
 50. […] Mutta mitä haluan vielä lopuksi korostaa on, että vaikka monet ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa vastustuskykyyn, niin vielä haitallisempia aineita löytyy omasta kehostamme. Stressi ja stressihormonit on yksi tekijä, jonka tiedetään vaikuttavan erityisen haitallisesti omaan mikrobiomiimme sekä vastustuskykyyn. Joten. Vaikka kemikaalialitstus ei ole hyvä asia, kannattaa silti oppia elämään stressaamatta ympäristön ja sisäilman kemikaaleista. Itse opin tämän taidon vasta DNRS-menetelmän avulla, jossa korostetaan tervettä, ympäristötietoista elämäntapaa (DNRS-menetelmän ansiosta paranin home- ja kemikaaliyliherkkyydestä). […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top