Pää auki ja järjestykseen

paauki
Lego-säilytyspää on AlphaGeek.fi -verkkokaupasta

Tuntuuko että pää räjähtää vaatekasoja ja sikin sokin lojuvia leluja ympäri asuntoa keräillessä? Siltä minustakin tuntuu.

Voe voe. Se olisi joulusiivouksen aika.
Luin tutkimuksen, jossa kerrottiin, että eniten eripuraa kotona aiheuttaa siivous. Niin se on  meilläkin. Nautin kyllä järjestyksestä, mutta en pysty siihen, en joka päivä. Siivoan vasta kun ärsytyskynnys ylittyy, raivolla. Tai roolihahmoon verhoutuneena.
Muita perheenjäseniä kaaos ei tunnu haittaavan ollenkaan.
Oli onnenpotku päästä vieraaksi Anna Perhon Superarkea -ohjelmaan. Minut oli kai kutsuttu esimerkkinä ihmisestä, joka ei stressaa kodin sekasorrosta. Se on melkein totta.
Stressaannun kyllä, mutta osaan kääntää ajatukseni nopeasti oleelliseen kahteen oleelliseen ajatukseen: Meillä on terveellinen koti. Epäjärjestys on vain vaatekasoissa tai lattioilla lojuvissa tavarjoissa, ei minun päässäni. Tämän vahvisti ohjelman toinen vieras, Katri Manninen, jolla oli aiheesta faktatietoa. Hänen osuudet kannattaa kuunnella erityisen tarkkaan.
Ohjelman varsinainen vieras on kolmen lapsen äiti Minna, joka uskalsi kertoa siivous- ja kontrollointivimmastaan. Vaikka minä kuvittelen olevani hänen täydellinen vastakohta, tunnistan silti monta tunnetta joista hän kertoi.
superarkea
Linkki videoon tässä.
Mutta kyllä minä silti haluan, että meillä olisi edes joskus siistiä. Joulu olkoon yksi niistä hetkistä.
Aloitan joulusiivouksen jo tänään ja aion jatkaa sitä koko viikon. Olen kirjoittanut lastenhuoneen kynnykseen varoituksen.
kuva
Kirjoitin tämän jo vuosi sitten kultaisella tussilla, ehkä musta tehoaa paremmin.
Ken uskaltaa tämän viivan lelu kädessä ylittää, syököön jouluna poron pierua!

6 Comments

 1. Uraäiti
  15.12.2014

  Hihii, tsemppiä urakkaan! 😀 Et kai kuitenkaan aio kaappeja siivota? Muistathan sen sanonnan, että kaapit kannattaa siivota jouluksi, jos aikoo viettää joulua kaapissa…?

  Vastaa
  1. maria
   15.12.2014

   Kiitos! En tiedä miksi, mutta aloitan suursiivouksen aina kaapeista. Ja niihin se usein jääkin…

   Vastaa
 2. Cecilia
  19.12.2014

  Hei! Sinulla on aina niin mielenkiintoisia ja luovia ideoita niin nyt kysyisin olisiko ehdotuksia mitä miehelle joululahjaksi!? Tulit ensimmäisenä mieleen kun aloin miettimään mistä blogista inspiraatiota hakisin! Ihanaa joulunaikaa teille!

  Vastaa
  1. maria
   19.12.2014

   Apua. Meillä ei aikuisten kesken kovinkaan lahjota. Tänä vuonna aion ostaa miehelle leuanvetotangon ja villakalsarit. Lätkämailaa se toivoo… Mutta myös Melvitan luomu-deodorantteja menee. Ja tervashamppoota.

   Vastaa
   1. Cecilia
    19.12.2014

    Meilläkin ollaan yritetty minimoida ostokset, mutta silti on aina kiva jotain antaa. Kiitos ideoista! Sun blogia on ihana lukea! Jatka samaan malliin!

   2. maria
    19.12.2014

    Kiitos! Mahtavaa joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top