Raskaana ja lomalla

Tuntuu ihan höpsöltä tiedottaa asiasta näin, mutta kai se pitää jossain vaiheessa joka tapauksessa tehdä. Julkaisin tänään muutaman kuvan täältä Thaimaasta, jossa olemme perhelomalla koko tammikuun. Ilmeisesti joku alkoi kuvieni perusteella analysoida vatsanseutuani, sillä kuulin että Jodelissa (Jodel on jonkinlainen juoruilu-some) käydään keskustelua siitä, olenko raskaana.

Ja olenhan minä! Ja se on ihanaa!

View this post on Instagram

Plans for today: Beach. Coconut. #raskaana

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on

Olin viime vuonna matkalla kolmistaan lasten kanssa, mutta tänä vuonna puolisoni Reino järjesti itselleen pitkän keikkatauon. Olemme olleet osin samoilla seuduilla kuin minä ja lapset viime vuonna, mutta lisäksi olemme käyneet sellaisissa paikoissa, joihin en viime vuonna lasten kanssa yksin uskaltautunut. Ensimmäinen lomaviikko on ollut aivan uskomattoman ihana!

Puhelimet ovat olleet kiinni, en ole pahemmin vaivautunut somettamaan enkä bloggaamaan. Ja se on ollut hyvä ratkaisu myös raskauden kannalta. Aion nimittäin viettää todella stressittömän raskausajan. Stressi ja äidin tunteet raskausaikana nimittäin vaikuttavat vauvan terveyteen jopa koko eliniän.

Erilainen raskaus

Nyt kolmannella kerralla ja vielä DNRS-aivotreenin läpikäyneenä tuntuu, että tämä on aivan erilainen raskaus kuin kaksi aiempaa. Silloin mietin joka sekunti raskautta ja tarkkailin oloani. Laskin raskausviikkoja ja päiviä, luin sikiön kehityksestä ja tarkkailin keskustelupalstoilta muiden samoilla viikoilla olevien oireita ja ajatuksia.

Miten hullua ja järjetöntä toimintaa hyvinvoinnin kannalta!

Nyt olen suorastaan päiväkausiksi unohtanut raskauteni ja sitten taas yhtäkkiä muistan asian. Ja joka kerta kun muistan asian, tunnen lämpöisen onnen ja ilon sisälläni. Mutta jotenkin oudolla tavalla voisi sanoa, että asenteeni raskautta kohtaan on ”ihan sama”. Älkää ymmärtäkö väärin, minusta on ihana olla raskaana, mutta en viitsi ajatella tai varsinkaan stressata tai mennä tunnekuohuihin asiasta.

Edellisillä kerroilla en myöskään olisi varmasti lähtenyt kuukauden matkalle kaukomaille. Mutta täällä sitä nyt ollaan. Olemme viikon aikana käyneet jo pitkillä veneretkillä snorklaamassa, thai-nyrkkeilykurssilla, ajaneet polkupyörillä ja samalla skootterilla koko perhe, meloneet autioille saarille ja syöneet superherkullista thairuokaa, pidelleet meritähtiä kädessä ja vaikka mitä!

Hyvinvointia raskaana

Ajatuksissani on kirjoittaa monta raskausaiheista postausta. Esimerkiksi ruokavaliosta, raskaudenaikaisista mielihaluista, ajatusten vaikutuksesta oloon aion kirjoittaa. Ja tietty myös siitä, onko ok silittää toisen raskausvatsaa.

Olen huomannut jo nyt, miten suuri vaikutus ajatuksilla on hyvinvointiin. Olen kokeillut ja huomannut, että aivotreeni auttaa raskauspahoinvointiin sekä alkuraskauden väsymykseen.

Nyt olen siis 12. raskausviikolla, mitä monet pitävät sellaisena turvallisena rajana raskaudesta ilmoittamiseen. Tuttaville ja ystäville olen kertonut jo heti ensimmäisestä testipäivästä lähtien. En vain suorastaan tiennyt missä vaiheessa tästä tänne blogiin kannattaa kirjoittaa. Minua ei sinänsä huolestuta asiat mitä voi tapahtua. Tiedän että kaikki menee niin kuin pitää.

Terkkuja Thaimaasta!

View this post on Instagram

🌴🐚Terkut bungalowin terassilta.

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on

37 Comments

 1. Ninni
  14.1.2018

  Ihana uutinen! Onneksi olkoon! Täytyy sanoa, että vartalosi näyttää niin kauniilta ja sinä niin hyvinvoivalta, etten olisi raskautta arvannut. Hyvää raskausaikaa!

  Vastaa
  1. Maria
   14.1.2018

   Kiitos! <3

   Vastaa
 2. Terhi
  14.1.2018

  Onnea Maria ❤❤❤❤❤ ja Reino ❤❤!!! Ihana uutinen ?

  Vastaa
 3. Siiri
  14.1.2018

  Oikein ihanaa ja leppoisaa raskausaikana! Koko perheelle ❤️ asia, kun perheeseen tulee vauva!

  Terveisin Mummo från Åboland

  Vastaa
 4. Tarja Ikonen
  14.1.2018

  Ihana uutinen,onnea.?
  Olet varmaan jossain maininnut aurinkorasvoista mutta
  KKysynpä kuitenkin:Mitä käytät ja käytätkö kasvoille
  suurempi kertoimisia kuin vartalolle?
  Nautihan ihanuudesta ja d-vitamiinista.☀️?

  Vastaa
 5. Tiina
  14.1.2018

  Onpa ihanaa, onnea!

  Vastaa
 6. Peppi
  14.1.2018

  Aivan ihana uutinen!! Paljon onnea koko perheelle!! Juurikin kuulostaa hyvä, stressitön raskaus, syntyy onnellinen vauva. Näytät todella hyvinvoivalta! Ihanaa lomaa!

  Vastaa
 7. Eevi
  14.1.2018

  Onnea! Minulla sama ajatus kun kolmatta nyt odotan (kuopus 8v), että aijon vain nauttia raskaudesta ja oll itselle erittäin hyvä ihminen. En ole oman elämäni prinsessa vaan kunigatar. Oireet kärsin onnellisena . Rv 15 menossa.

  Vastaa
 8. elina
  14.1.2018

  Hehkut onnellisuutta ja terveyttä, ihanaa ja stressitöntä raskausaikaa teille!

  Vastaa
 9. Ulla
  14.1.2018

  Mahtava uutinen! PALJON ONNEA IHANAT JA MUKAVAA LOMAA❤??????

  Vastaa
 10. Ulla
  14.1.2018

  IHAN UUTINEN! PALJON ONNEA JA MUKAVAA LOMAA❤??????

  Vastaa
 11. Nimetön
  14.1.2018

  Paljon onnea! <3

  Vastaa
 12. Peppi
  14.1.2018

  Onnea! Täällä menossa samoilla viikoilla, toinen tulossa, ja olisin kovin kiitollinen jos vinkkaisit vaikka lyhyestikin minkälaisesta aivojumpasta olet saanut apua raskauspahoinvointiin. Ihanaa lomaa:)

  Vastaa
  1. Maria
   17.1.2018

   Ihan pähkinänkuoressa. Etsin tietoa raskauspahoinvoinnista ja se on kyllä tosi tiiviisti sidoksissa stressiin (stressiä, henkistä, fyysistä tai emotionalista voi olla vaikkei sitä edes tiedosta). Mulla auttoi meditaatio, sen tiedostaminen, että raskauspahoinvoinnille ei ole ”fyysistä syytä”, vaan se on enemmän reaktio. Lisäksi aloin miettiä, mitä ”hyötyä” raskauspahoinvoinnista on. Se sai minut puhumaan raskaudesta ja minulle tuli pakottava tarve kertoa puolisolle että on huono olo. Kaipasin siis ehkä huomiota. Aloin tiedostamaan, että voin kohdata nämä tunteet ja pyytää hoivaa, suojelua ja huomiota myös ilman pahoinvointia. Mutta kirjoitan tästä lisää loman jälkeen!

   Vastaa
 13. Agu
  14.1.2018

  Paljon onnea koko perheelle!

  Vastaa
 14. Maria K.
  14.1.2018

  Onnea ja varjelusta!? Kolmas raskaus oli mullakin ihan eri juttu. Symppaan!?

  Vastaa
 15. Maria K.
  14.1.2018

  Onnea hirmuisesti!? Kolmas raskaus oli mullakin ihan eri juttu.. Symppaan ?

  Vastaa
 16. Sanna
  15.1.2018

  Kertakaikkisen ihanaa ja mahtavaa, sydämelliset onnittelut!! <3

  Vastaa
 17. Lurre
  15.1.2018

  Ihanaa, paljon onnea! ♥

  Vastaa
 18. Ihana uutinen, paljon onnea <3 Nauti raskaana olosta 🙂

  Vastaa
 19. Mari
  15.1.2018

  Onnea ihanaa! Itse myös raskaana kolmatta kertaa ja aika lähellä jo laskettua aikaakin. Olen seurannut sinua instassa ja syksyllä jo oikein odotin ja toivoin että voi kun sinäkin olisit raskaana! Sinun ja Reinon onni jotenkin säteili ja kumpusi jo silloin teistä molemmista. Ajattelin että olisi ihana myös lukea sinun ajatuksiasi raskaudessa. Ja nyt olet ? olen niin iloinen ❤ Kaikkea hyvää ja täällä menen edellä raskaudessa mutta seuraan varmasti myös sinun ajatuksiasi ja matkaa odotuksesta ❤

  Vastaa
 20. Anne Lehtinen
  15.1.2018

  Onnea vauvasta!!

  Vastaa
 21. Milla
  15.1.2018

  Oi onnea ? ❤️

  Vastaa
 22. Eveliina
  15.1.2018

  Ihanaa, onnea! Itselläni ensimmäinen raskaus ja melkein samat viikot. Tää postaus antoi nyt jo voimaa ja mielenrauhaa raskauteen. Jään innolla odottamaan tulevia juttujasi <3

  Vastaa
  1. Maria
   17.1.2018

   Kiitos ja onnea myös!

   Vastaa
 23. Pirkko Karttunen
  15.1.2018

  Hei Maria! Voisitko ystävällisesti vastata sähköpostiini, miten onnistuit tilaamaan DNRS package 2 suomeksi,kun sivuiltani löydän vain Package 1 suomeksi. Ja saako sen kirjankin jo suomeksi. Englanti on minulle vaikea erityissanaston vuoksi.
  En oikein tiennyt, miten saan sinuun yhteyden, olen kiinnostunut paranemisestasi. Tsemppiä kaikkeen.

  Terveisin Pirkko Karttunen

  Vastaa
  1. Maria
   17.1.2018

   Hei, suomenkielisenä saa vain Package 1. Mutta se on täysin riittävä tervehtymiseen! Jos haluat, Rewired for healing-kirjan voi ostaa yksittäin.

   Vastaa
 24. K
  16.1.2018

  Sinun teksteihisi uppoutuu mielellään ja niistä ammentaa aina niin paljon. Hengitysharjoitus on esimerkiksi jäänyt elämään varsinkin stressaavampiin hetkiin elämässä. Onnea kovasti raskauden johdosta! Se olisi tännekin erittäin toivottu asia..ollut jo pidemmän aikaa. Mitä sinä ajattelet hedelmöityshoidoista tai lapsettomuuden luonnonmukaisista hoidoista? Olisi mukava kuulla ajatuksiasi asiasta.

  Vastaa
  1. Maria
   17.1.2018

   Kiitos viestistä! Minullahan tosiaan on kokemusta lapsettomuushoidoista ja kirjoitan aiheesta heti kun tuntuu siltä. Aihe on ehkä ollut liian kipeä, vaikka tuosta elämänvaiheesta on jo yli 10 vuotta!

   Vastaa
 25. Tuuli
  17.1.2018

  Ihanaa, onnea!

  Vastaa
 26. Katja
  17.1.2018

  Onnea raskaudesta! Mäkin olin kolmatta lasta odottaessani rento ja stressitön. Ei sitä tarvinnut enää miettiä ja pohtia. Oli vain iloinen. Ja kyllä nro kolmen kanssa on ollut helpompaa kotonakin. Se on se kokemus mikä tuo varmuutta ja rentoutta. Onnea vielä.

  Vastaa
  1. Maria
   18.1.2018

   Kiitos! Ihana kuulla, että on helpompaa. Mä uskon täysin, mullahan on niin monta apuria nyt.

   Vastaa
 27. […] raskauksissa en olisi missään nimessä uskaltanut lähteä kaukomatkalle raskaana. Mikä sai mielipiteeni muuttumaan ja matkustamaan kuukaudeksi Thaimaahan […]

  Vastaa
 28. Kaukokaipuu
  29.1.2018

  Mua kiinnostais kuulla mitä mieltä olet kaukomatkailuun liittyvistä riskeistä raskauden aikana, tarkemmin ottaen mahdollinen dengue-kuume tai zika-virus? Ootko selvitellyt näitä tai miten koet riskit?

  Oma tilanteeni on se, ettei itseäni huoleta ja osaan olla stressaamatta, kun faktoja on selvitellyt ja neuvolastakin näytetään vihreää valoa. Ongelmaksi onkin muodostunut lähipiiri, jonka mielestä otan järjettömän riskin jos lähden rv 15 Aasiaan, joka kuuluu esim Zika-viruksen riskialueisiin. Kyse olisi viikon reissusta eikä todellakaan minnekään keskelle viidakkoa. En siis epäröi lähtöä, muiden reaktiot vain pääsivät yllättämään.

  Ehkä se kysymykseni onkin, että miten suhtautua muitten pelkoihin ja välttää huono omatunto, jos koen matkustamisen turvalliseksi paljon reissanneena ja Aasiassakin itse asuneena. Sitä kun voi Suomessakin jäädä auton alle jne…

  Vastaa
  1. Maria
   31.1.2018

   Tavallaan onneksi olin lasten kanssa ei-raskaana Thaimaassa jo vuosi sitten. Silloin oltiin yltäpäältä itikanpistoksissa ja ehdin panikoida pois alta tuon denguen. Kyselin kaikilta paikallisilta ja länsimaisilta hotellin- ja ravintolanpitäjiltä, että pitäisikö nyt olla huolissaan että saadaan dengue. Kaikki sanoivat etteivät ole koskaan kuulleet kenenkään saaneen sitä. Näin siis Krabin seudulla, missä oltiin.

   Vastasin vielä zikasta toiseenkin kommenttiin näin:

   No onneksi siis kävin lääkärissä. Thaimaassa on 60 miljoonaa thaimaalaista ja varmaan yli 30 miljoonaa turistia ja siellä on ollut neljä epäilystä zikan aiheuttamista ongelmista. Näistä ei mikään varmistunut zikan aiheuttamiksi. Jotenkin tuntuu siis hyvin pieneltä tuo riski. Yhtälailla voitaisiin suositella ettei Suomeen kannata matkustaa alle 6kk ikäisen kanssa kun voi saada vaikka tuhkarokon tms.

   Vastaa
   1. Kaukokaipuu
    31.1.2018

    No näin itsekin ajattelen, ollaan samoilla linjoilla 🙂

    Asuin itse kaksi vuotta Thaimaassa ja kuulin koko sinä aikana vain satunnaisista dengue-kuume tapauksista. Näille kyseisille päivähyttysille kun on myös otollisempia paikkoja ja kausia (sisämaa, rämeiköt, sadekausi) ja vähemmän otollisia. Suojautuakin voi ja näin varmistella itse asiaa.

    Kiitos kun ehdit lomallakin olla aktiivinen ja vastailemaan viesteihin. Nauti Thaimaasta! <3

 29. […] neuvolassa ei puhuta! Minäkin kävin neuvolassa ja kerroin lähteväni kuukaudeksi Thaimaahan. Jos olisin perustyyppi, olisin käyttänyt koko kuukauden koko vartalolle niveaa tai muuta […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top