Pienet ystävämme

Pahoittelut. Kiireistä, niin kiireistä on…
Lauantaina kävimme katsomassa aika jännää hämähäkkinäyttelyä Taidehallissa. Siellä oli arkkitehti-taiteilija Tomás Saracenon, hämähäkkien avustuksella, tekemiä teoksia. Kiinnostavaa, varsinkin jos sattuu olemaan 3-vuotias poika…

 

Huone, jossa oli suurennusmalli (pienoismallin vastakohta) oikeasta hämähäkinverkosta oli lasten lemppari. Lapset olisivat viihtyneet siellä koko päivän.
Seurasin teoksen lisäksi mielenkiinnolla muiden äitien kurinpidon taidonnäytteitä. Monenlaisia psykologisia keinoja oli käytössä, kun äidit yrittivät ylipuhua lapsiaan tulemaan pois ja lähtemään kotiin tuolta ihan seitin ahtaimmasta paikasta. Taidemuseossa kun ei viitsisi korottaa ääntäänkään…
Haastavaa! Jos siis haluat testata neuvottelutaitojesi tason, mene uhmaikäisen kanssa Taidehalliin.

Maanantaina poika tuli koulusta mukanaan hieno maalaus. Hämähäkkejä tietenkin. Toisessa kädessä oli viesti opettajalta: yhdestä koulun ryhmistä oli löytynyt TÄITÄ.
Ilmeisesti se on kai aika normaalia kouluissa ja päiväkodeissa syksyisin? Silti juoksin suoraan kauppaan ostamaan jotain myrkkyä. Heti.
No, en minä mitään myrkkyä löytänyt, vaan täiden häätöön tarkoitettua luontaistuotetta. Eikä sieltä päästä löytynyt täitäkään. Poikaa harmitti, ettei saanut ötökkäystäviä.
Mutta jotain hyötyä tästäkin. Sain nimittäin molemmilta lapsilta vihdoin loputkin vauvakarstat pois! Olen aiemmin kokeillut vaikka mitä keinoja tuloksetta. En tiedä, auttoiko tämä aine vai käsittely täikammalla. Samantekevää, karsta on nyt poissa.
Suosittelen kokeilemaan!

Osallistuimme näyttelyssä työpajaan, jossa kuvattu video tulee nettiin tämän viikon aikana. Laitan linkin tännekin.
Ai, ja saan vielä ahdettua yhden ötökän tähän loppuun mukaan: Iltapuhteena hinnoittelen tässä läjän vauvatavaroita ja muutakin sälää itsepalvelukirpputoria varten.
Ei muuta kuin että let’s go luteet…
Oh, no… Öitä!
 

9 Comments

 1. Tiina
  19.9.2012

  Kiitos ihanasta postauksesta, taidan olla koukussa blogiisi. 😉 Ja ihastuin Fideliin jo tv-ohjelmassa, niin suloinen lapsi! Niinku varmaan muutkin blogisi lukijat, oisin voinut seurata perheenne elämää kauemmin Iholla-sarjassakin. 🙂 Ihania perhepäiviä teille!

  Vastaa
  1. Maria
   19.9.2012

   Kiva kuulla, kiitos!

   Vastaa
 2. Tiina
  19.9.2012

  Kiitos ihanasta postauksesta, taidan olla koukussa blogiisi. 😉 Ja ihastuin Fideliin jo tv-ohjelmassa, niin suloinen lapsi! Niinku varmaan muutkin blogisi lukijat, oisin voinut seurata perheenne elämää kauemmin Iholla-sarjassakin. 🙂 Ihania perhepäiviä teille!

  Vastaa
 3. Kaimasi
  20.9.2012

  Olen tallentanut vain ne jaksot Iholla-sarjasta, missä te ootte ja katsonut vain ne. 🙂 Ehkä vähän noloa, mutta Fidel on niin lutunen ja muiden elämäntilanteet ei ihan niin hyvin käy yksiin omani kanssa. Tää blogi on ihana, oon mega-fani!

  Vastaa
  1. Maria
   21.9.2012

   Hah! Hauskaa!

   Vastaa
  2. Maria
   24.9.2012

   Ihana kuulla!

   Vastaa
 4. jenna
  24.9.2012

  Niin ja minä pelkään että tulee toinen iholla-sarja ja siihen ei löydetä niin täydellisiä naisia kuin viimeksi! Vaikka ensin tuntui ettei koko sarjassa tapahdu mitään…. mutta mitä enemmän sitä katsoi… sitä enemmän jäi koukkuun. Aivan ihana ohjelma! Olin elämäntilanteeltani ehkä Helin ja Esinin kanssa samassa tilanteessa… mutta luonteelta aivan erilainen. Mutta silti… oli nainen sitten äiti tai lähes 50v yksityisyrittäjä yksinhuoltaja tai 16v teini, niin jokaista sanaa ja tekoa ymmärsi täysin! Nainen vain on kummallinen kapistus….

  Vastaa
 5. Anni
  25.9.2012

  Onko teidän Luna punatukkainen? Kovasti näyttäisi kuvissa siltä 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   26.9.2012

   Kyllä se taitaa olla, toivottavasti ei haalistu! Pidän tilastoa siitä, kuinka moni ohikulkija mainitsee jotain tytön porkkanapäästä päivän aikana. Ennätys taitaa olla 9!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top