Taikamatka – meditatiivinen satukirja Suomen lapsille

Sydämeni pakahtuu onnesta! Sain tänään painosta uusimman kirjani, joka on nimeltään Taikamatka. Taikamatka on meditatiivinen satukirja, jossa on kuusi interaktiivista satua sekä iltahetkiin sopiva kiitollisuusloru.

Taikamatka-kirjan kohdalla interaktiivisuus tarkoittaa sitä, että sadut ja tarinat voivat olla erilaisia vaikka joka lukukerralla. Tarinoissa on lukusia yksityiskohtia, joita kannustan vaihtamaan eri päivinä. Eli jonain päivänä lapsi on taianomaisella metsäretkellä äidin kanssa ja toisella kertaa saattaakin retkellä olla isä tai vaikkapa lapsen kummisetä.

Vielä erityisempi ominaisuus kirjassani on se, että tarinan päähahmo on tarinaa kuunteleva lapsi. Tämä on jotain aivan uutta, enkä ole ennen törmännyt vastaaviin lastenkirjoihin.

Oman kokemukseni mukaan lapset todella nauttivat kuunnella tarinaa, jossa he itse seikkailevat.

Lapsuus on viattomuuden aikaa.
Se on onnellista aikaa…
poiskiitävä unelma
viattomuuden herkkä aika
lupauksia tulvillaan.

Joan Walsh Anglund

Tarinat ja aivot

Ihmisen kehityshistorian aikana tarinoiden avulla on välitetty elintärkeää tietoa maailmasta. Ne, jotka ovat kuunnelleet tarinoita, ovat selvinneet parhaiten. Me olemme heidän perillisiä, ja siksi aivomme janoavat tarinoita. (Tämän huomaa ainakin meidän 2-vuotiaasta, joka kuuntelisi tarinoita aamusta iltaan…)

Tarinat ovat tehokkain tapa välittää monitahoista tietoa. Tarinankertojan ja kuulijan aivoaallot synkronoituvat tarinan aikana. Tarinan herättämät tunteet tehostavat oppimista.

Tarinan herättämien tunteiden laadulla on myös väliä! Uuden meditatiivisen satukirjani tarinat herättävät tunteita, jotka on yhdistetty terveyteen ja hyvinvointiin.

Apua arjen haasteisiin

Kolmen lapsen äitinä tiedän, että elämä lasten kanssa on täynnä pieniä ja suurempia haasteita. Free to Heal® -menetelmän kehittämisen myötä aloin soveltaa menetelmän periaatteita arjen tilanteisiin ja lasteni haasteisiin. Arki muuttui huomattavasti helpommin soljuvaksi!

Tämän ovat huomanneet myös tuhannet kurssilaiset, jotka ovat soveltaneet menetelmäni periaatteita lapsiin. Taikamatka-kirjan saduissa olen pyrkinyt käyttämään samoja tehokkaita psykologisia keinoja: sanoja, tunnelmia sekä mielikuvia, joiden avulla luodaan uusia assosiaatioita asioihin, jotka voivat aiheuttaa arjessa haasteita.

Taikamatka-satukirjan tarinoiden avulla voi myös tukea lasta paranemismatkalla erilaisista haasteista, kuten:

  • syömiseen ja ruokaan liittyvistä haasteista
  • ihoon ja kehoon liittyvistä haasteista
  • luntoon ja eläimiin liittyvistä haasteista
  • sosiaalisiin tilanteisiin ja suhteisiin liittyvistä haasteista
  • arjen tilanteisiin ja mielialaan liittyvistä haasteista

Taikamatka-kirjaa saa minun Sopo-verkkokauppani kautta sekä kaikista hyvin varustelluista kirjakaupoista.

Osta Taikamatka verkosta tai tilaa myymälään:

Sopo -verkkokauppa (Signeerattuna!)

Adlibris

Suomalainen kirjakauppa (kirjan voi myös tilata myymälään)

Akateeminen kirjakauppa

1 Comment

  1. An intriguing discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more about this topic, it might not be a taboo subject but generally people do not speak about these subjects. To the next! All the best!!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top