Pine mouth eli pinjasuu – outo syndrooma pilasi pääsiäiseni

pinjasuu pinjansiemenet

Meillä oli ihana pääsiäinen, mutta osaltani yksi tärkeä osa pääsiäisestä meni täysin mönkään. Otimme varaslähdön lomaan ja menimme Tallinnaan muutama päivä ennen varsinaista pääsiäislomaa. Olimme pari yötä isäni luona, sillä espanjalainen isoäitinikin tuli vierailulle Tallinnaan.

Ostin Tallinnan Stockalta vähän naposteltavaa, hyviä juustoja, vähän leipää ja paljon pähkinöitä ja siemeniä. Valitsin luomua, mutta en tarkastanut alkuperämaata. Tein dramattisen virheen.

Vetäisin sinä iltana isoja kourallisia pinjansiemeniä suuhuni sen enempää pohtimatta. Seuraavana päivänä tein vielä salaattia, johon laitoin kaikkea ihanaa ja paahdettuja pinjansiemeniä, jotka jäivät matkalta yli.

pinjasuu

Yön yli nukuttuani se alkoi. Kaikki minkä suuhun laitoin maistui karvaalle räjähtävän voimakkaasti. Muistin tämän tapahtuneen ennenkin.

Pine mouth eli pinjasuu jo toista kertaa!

Kun esikoinen oli vauva, sain ensimmäistä kertaa kokea mitä on pinjasuu eli pine mouth. Luulin olevani raskaana kun kaikki maistui oudolle. Esikoinen oli kuitenkin alle puolivuotias, joten mietin että onpa tärpännyt nopeasti. Pitkään hoin ääneen outoja makutuntemuksia, kunnes puoliso huomasi saman! Kaikki maistui hänestäkin pahalta. Sitten aloin googlata ja löysin syyn pinjansiemenistä.

Kyse on siis oudosta syndroomasta, joka seuraa pinjansiementen syömistä. Sen seurauksena kaikki maistuu pahalle, joko metalliselle tai karvaalle. Itse kuvailisin makua vahvan oluen maulle. Ja se ei ole kiva maku, kun se tulee kaikesta mitä syö.

Ensimmäisellä kerralla tein myös salaattia, jossa oli omenaa ja pinjansiemeniä. Aloin pohtia, voisiko ilmiö johtua tästä? Olen nimittäin syönyt pinjansiemeniä kymmeniä kertoja tässä välissä, eikä reaktiota ole tullut.

Edellisellä kerralla myös puolisoni sai syndrooman. Tällä kerralla hän ovelana noukki siemenet lautasensa reunalle ja säästyi tältä ikävältä vaivalta. Minusta oli aika kurjaa laittaa koko pääsiäinen perheelle ihania ruokia, joista en itse kovin nauttinut. Banaaniletut, paahdetut kasvikset, jälkkärit, kaikki maistui pahalle. Laitilan Kukko ja luomukaritsa olivat ainoat asiat, jotka maistuivat minusta siedettävälle.

Viimeksi syndrooma kesti kaksi helvetillistä viikkoa. Minulla ei ole tarve laihduttaa. Ehkä jo uskallan nielaista helpotuksesta, makuaisti tuntuu palautuneen normaaliksi.

Pääsiäiseni oli siis ihana, mutta hyvin karvas.

PS. Oletko sinä koskaan kokenut pinjasuuta?

7 Comments

 1. tinz
  22.4.2017

  Haha, no ehkä kannattaisi minun kokeilla, jospa se auttaisi laihtumaan ;D

  Vastaa
 2. Nimetön
  22.4.2017

  Moi! Jäi kiinnostamaan että muten alkuperämaa vaikutti?

  Vastaa
  1. Maria
   22.4.2017

   Ehkä, ehkä, Kiinasta tulevissa on jokin lajike joka tätä aiheuttaa. Mutta sitä ei tiedetä tosiaan varmaksi.

   Vastaa
 3. Manna
  25.4.2017

  No teidän perheelle sitä tapahtuu hyvässä ja pahassa ja enimmäkseen pahassa!

  Vastaa
  1. Maria
   26.4.2017

   Jaa, no en onneksi ihan noin sitä koe. 😀

   Vastaa
 4. Nimetön
  25.4.2017

  Hei! Muistanko oikein, oliko teillä käytössä lasisten juomapullojen lisäksi alumiinisia? Lasiset kun on niin PAINAVIA! Mutta onko alumiininen ihan turvallinen?

  Vastaa
  1. Maria
   26.4.2017

   Kyllä oli. Ikävä kyllä MOLEMMAT juomapullot hävisi Thaimaahan… Nyt meillä on käytössä nämä: https://safkanet.fi/tuotemerkki/lifefactory/

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top