Yks’kaks synttärit

kuva
Isoisoäidin ihailussa

Meidän lapsilla on synttärit niin lähekkäin, että kun vielä keräillään lahjapaperin jämiä sohvan takaa, pitäisi jo juhlia tytön synttäreitä.
Tällä kertaa juhlapäivä niin tuli puun takaa, että juhlajärjestelyt jäivät aivan viime tinkaan. Kutsuin osan vieraista vasta pari tuntia ennen juhlia. Ei niin kohtelaiasta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan…
Ehkä lasten juhlat voisi vaan järjestää samalla kertaa? Miten te teette, jos pienillä lapsilla on synttärit alle kuukauden sisällä?
Tytöllä ei ole vielä kovin montaa omaa ystävää, joten lapsivieraat olivat naapureita ja pojan kavereita. Faneja (sukulaisia) oli kekkereissä sitäkin enemmän. Kiihkein ihailija on ehdottomasti isoisoäiti, taiteilija-akateemikko Outi Heiskanen.
Kakkukriisissä minut pelasti (taas) Raquel. Gracias!
la foto-406
la foto-405
”Olen yksikaksi” tyttö vastaa ylpeänä ikäkyselyihin.
Isoäiti Outi on tunnettu matkoistaan, hän käy vaikka kesken juhlien sohvalle makaamaan ja matkustaa alkumereen. Mutta tällä kertaa isoisoäiti oli käväissyt tulevaisuudessa. Mukanaan hän toi silkkiin painetun kuvan lapsenlapsenlapsestaan kymmen vuoden päästä.
1466
Silkille painettu neulapiirros, Outi Heiskanen 2012

Kiitos Outi!
 

5 Comments

 1. Heh, meidän lapsethan on samalla luokalla. 🙂 Mä olen siis Felixin ja Mathilden äiti, löysin tänne muutama postaus sitten, mutta kasvomuisti ei ole mun vahvimpia puolia…
  Meillä on vähän sama ongelma synttäreiden kanssa, kaksosilla ne nyt sattuneesta syystä on samaan aikaan 😀 mutta esikoisellakin on kolmen viikon sisään, eli kaikki juhlat samaan syssyyn. Se on kuitenkin jo 7, eli yhteinen juhlinta ei kyllä enää oikein onnistu – ja onhan se tärkeää lapsille, että niillä on omat erityiset juhlapäivänsä. Kaksosten kanssa me vietettiin viime vuonna ekaa kertaa myös nimipäiviä (tosin vain perheen kesken), että molemmat sai omat juhlansa.
  Täytyy vaan toivoa, että lähipiiri ymmärtää eikä kyllästy juhlaputkeen. Ja voihan niitä vähän koittaa venyttää erilleen, juhlii toiset vähän etuajassa ja toiset vähän jälkeenpäin, ehkä?

  Vastaa
  1. Maria
   6.9.2013

   Hahaa! Hauska tavata täällä!
   Vaikka on meidän lapsilla on ikäeroa vain kaksi vuotta, vanhempi lapsi kyllä ihmettelisi, jos yhtäkkiä synttärit olisi yhtäaikaa. Lähipiirin jaksamisen kannalta tätä juhlaputkea eniten pohdin. Minusta on vain hauskaa, kun kotona on härdelliä.
   Me ei olla vietetty nimipäiviä, mutta kaksosten tapauksessa ymmärrän tosi hyvin.

   Vastaa
 2. juli
  6.9.2013

  ihana kakku ja miten kaunis silkkipiirros, se on niin ajaton. kuvassa kyllä tunnelmaa..

  Vastaa
 3. Nimetön
  6.9.2013

  Meillä on neljät synttärit samassa kuussa, minun ja kolmen lapsen. On vielä heinäkuu, jolloin on muutenkin vaikea löytää päivää jolloin kaikki kutsutut pääsisivät paikalle. Me ollaan vietetty yhteisiä ”sukulaissynttäreitä”, niin että jokainen lapsi saa oman kakun ja puhaltaa omat kynttilät. Ollaan myös juhlistettu sitä ihan oikeaa synttäripäivää, tehty jotain kivaa, tai esim. kutsuttu niitä, jotka eivät ole päässeet varsinaisiin juhliin. Joskus lapsia on harmittanut tämä ettei ole ikiomia juhlia. Kouluikäisenä ovat pitäneet kaverisynttärit vasta elokuussa koulujen alettua. Hyvä puoli tässä on se, että nyt saa huokaista helpotuksesta taas vuodeksi! Nimppareita ei vietetä (meillä on se teidän kaima 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   8.9.2013

   Neljät! Huhhuh! No siinä onkin järjestelyä! Terkkuja kaimalle!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top