Kahden kerroksen väkeä

Uusi ulottuvuus. Linna. Torni. Tiikerin pesäluola. Kiipeilypuu.
Meille vanhemmille kerrossänky on väline, millä saadaan lapset pinottua siististi pakettiin muutaman neliömetrin alueelle.
Lapsille kerrossänky on maaginen vekotin. Se on paikka erilaisille leikeille, ensimmäinen ikioma tila ja lähtökohta unelmoinnille.
Itse, ainoana lapsena, olen voinut vain haaveilla kerrossängystä. En tiedä kumpaa halusin lapsena enemmän: siskoa, vai siskoa, jotta saisin kerrossängyn.
Lupasin meidän lapsille kerrossängyn joululahjaksi jo syksyllä, kun arvelin, että pikkusiskolla olisi tässä vaiheessa tarpeeksi järkeä päässä. Yhtään ennen emme olisi tälläistä kiipeilyhaastetta voineet ottaa.
Kun kerrossänky tulee taloon, lapsiin täytyy jo hieman luottaa.
Etsin oikeaa sänkyä valehtelematta monta kuukautta. Pohdin mikä kerrossänky olisi paras lapsille, joilla on kahden vuoden ikäero. Vaihtoehtoja oli: uusi vai käytetty, itsesuunniteltu vai valmiina ostettu? Jopa mittatilaustyönä tehty parvi oli yksi vaihtoehto.
Seinä, jota vasten lasten sängyt ovat on tarkalleen 192cm ja 4mm pituinen. Eli olen googlaillut sanoilla kerrossänky 190cm ja kerrossänky 180cm ja niin edelleen. Olin jo kallistumassa pikkulasten kerrossängyn puolelle, kunnes törmäsin jatkettavaan kerrossänkyyn. Pelastus!
Kerrossänky, joka kasvaa lasten mukana! En edes tiennyt, että tällaisia on olemassa!
Joulun paras lahja, josta on iloa koko perheelle, tuli kotiimme Veken kalusteelta.
IMG_1421
IMG_1327
IMG_1345
IMG_1378
Kuvan sänky on siis Ellen jatkettava kerrossänky

 • Patjaleveys 75 cm, patjapituus 137,5 – 184 cm.
 • Ulkomitat: leveysy 88 cm tikkaiden kohdalta +6 cm, korkeus 140 cm.
 • Ylä- ja alasängyn välinen tila 64,5 cm.
 • Toimitetaan osina paketissa.
 • Sängyt voidaan erottaa kahdeksi erilliseksi sängyksi.
 • Sängyssä sälepohjat.
 • Painoraja: yläsänky 90 kg ja alasänky 90 kg

Sänky on täyspuuta, mikä on minulle tärkeää. Kerroin materiaalivalintojen vaikutuksesta sisustuksessa tässä kirjoituksessani. Sänky oli lisäksi helppo koota.Ellen_jatkettava_kerrossanky_valkoinen
 
Ok, jokaisella asialla on kääntöpuoli.
Nolo paljastus, mutta meillä käy usein niin, että siinä vaiheessa yötä, kun iskä olisi tulossa nukkumaan, on minut piiritetty ja aikuisten sänky miehitetty pienillä lapsilla. Silloin iskä on mennyt usein pojan sänkyyn nukkumaan.
Nyt  kun uusi kerrossänky on säädetty puolitoistametriseksi, se ei ole enää mahdollista. Tai ainakaan kovin mukava kokemus.
Luulin, että uuden sängyn myötä vanhempien viereen hiippailun kierre olisi katkennut. Mutta yöllinen trafiikki unilelu kainalossa sen kun jatkuu.
Millä keinoin olette saaneet lapset nukkumaan omissa sängyissään koko yön?

10 Comments

 1. JenniMaria
  28.12.2013

  Tarroilla! Otettiin käyttöön unitarrat. Jokaisesta kokonaan omassa sängyssä nukutusta yöstä poika sai tarran. Hän oli tuolloin noin 3-vuotias, joten sanoin vain, että ”Kun tarroja on tarpeeksi, niin tapahtuu jotain kivaa!” Kiinnitimme A4:n keittiön kaapin oveen ja aina aamulla, kun koko yö oli nukuttu omassa sängyssä, liimasimme yhdessä tarran paperiin. Noin 30:n tarran jälkeen poika sai palkintonsa: kävimme HopLopissa riehumassa. 🙂 Nyt poika (4 vuotta) nukkuu pääsääntöisesti yönsä omansa sängyssä, mutta tulee ajoittain myös meidän sänkyymme nukkumaan!

  Vastaa
  1. maria
   28.12.2013

   Jes! Ihan mahtava idea. Kokeilen tätä heti.

   Vastaa
  2. Essi
   1.1.2014

   Ihan tosi mahtava idea !! 🙂

   Vastaa
 2. mii
  28.12.2013

  Puhutte lapsille siitä että omassa sängyssä nukutaan, ja kun lapsi hiippailee yöllä viereen niin reilusti vaan palautatte takaisin omaan sänkyyn. Eli yhdenlaista unikoulua. Alkuun voi olla hankalaa, mutta äkkiä ne lapset oppii 🙂

  Vastaa
  1. maria
   28.12.2013

   Tätä on kokeiltu. Ongelma on, että en herää (ainakaan joka yö) siihen, että lapset tulevat viereen. Eli monesti vasta aamulla huomaan, että olen nukkunut tosi huonosti ja lapset ovat vieressä. Eli siksi kallistun unitarrametodiin.

   Vastaa
 3. Titiuu
  1.1.2014

  Niin iso sänky, että kaikki mahtuu! Meillä 180cm leveyttä! Tosin kyllä se silti tuntuu pieneltä kun sänkyyn ängetään äiti, isä ja kaksi alle 4v. Milloin on varpaat silmässä, pää isin tyynyllä, pää äidin jalkojen päällä, peitto varastettu jne…

  Vastaa
 4. pätkä
  10.1.2014

  Hei, valitettavasti en osaa sanoa, miten lapset saa nukkumaan omissa sängyissäään (herään useimmiten sohvalta, kun oma paikka sängyssä on yön aikana vallattu), mutta tuosta kerrossängystä kysyisin: onko se ihan jämäkkä ja tukeva vaikka onkin jatkettava? Olen yrittänyt metsästää n. 180-190 cm kerrossänkyä kissojen ja koirien kanssa. Sinänsä sängyn ei tarvitsisi olla jatkettava, kun tulisi meillä suoraan täyteen mittaansa, mutta jos ei siitä jatkettavuudesta ole haittaakaan, niin tuo voisi olla meille sopiva. Ainakin se näyttää kivalta ja tukevalta.
  Niin ja kiitos hyväntuulisesta blogista!

  Vastaa
  1. maria
   10.1.2014

   Kiitos vertaistuesta! Sänky on meillä nyt sellaisena puolitoistametrisenä ja ainakin näin se on todella tukeva. Uskon, että myös pidemmäksi vedettynä tukevuus säilyy. Olen kyllä vieläkin todella tyytyväinen sänkyyn!

   Vastaa
 5. Tiukkapipo
  18.2.2014

  Kiellä tulemasta viereen. Karua, mutta toimii. Halittelua ja sylittelyä päivällä & illalla tarpeeksi….

  Vastaa
  1. maria
   19.2.2014

   Sehän se! Kun olenkin juuri tätä mieltä. Mutta yöllä, kun he tulevat viereen en herää. Vaan nukun huonosti…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top