Luonnollista hiustenhoitoa – Flow hiushuuhtelut

Nopoo – menetelmälle uskoutuneet ekoilijat tuntevat jo etikan hiuksia hoitavan vaikuksen. Laimennettua omenaviinietikkaa on käytetty pitkään hiusten huuhteluun esimerkiksi ruokasoodalla tehdyn emäksisen hiustenpesun jälkeen.

Nopeasti ajateltuna erittäin happaman etikan käyttäminen hiustenhoitotuotteena saattaa hätkähdyttää. Etikan pistävä haju tuntuu hurjalta ja moni kuvittelee, että happamuus saattaisi haurastuttaa herkkää hiusta. Asia on kuitenkin juuri päin vastoin.

Nopoo = hiusten pesu ilman shampoota. Shampoon tilalla voi käyttää ruokasoodaa, emäksistä suolaa tai vaikkapa kananmunan keltuaista.

Hiuksen keratiinirakenteet supistuvat miedon happamuuden vaikutuksesta tehden hiuksesta kiiltävän, terveen ja vahvemman. Kun pH arvo menee 6 alapuolelle, hiuksen pintakerros sulkeutuu ja tiivistyy. Miedosti hapan hiushuuhde (pH alle 7) tuo hiuksiin lisää kiiltoa, koska se tasoittaa hiuksen pintakerrosta, jolloin valo heijastuu paremmin hiuksen pinnasta. On kuitenkin muistettava, että voimakkaat hapot vaurioittavat hiusta.

Flow Kosmetiikan yrtti hiushuuhteet

Kotimainen Flow-kosmetiikka on kehittänyt kaksi luomulaatuista hiushuuhdetta. Pääraaka-aineena on luomusertifioitu omenaviinietikka tuoksua sekä vaikuttavia aineita tulee kukkaisvesistä, -uutteista ja eteerisistä öljyistä. Hiushuuhde Kaneva sopii erityisesti kuiville hiuksille. Rasvoittuvalle päänahalle suositellaan Hiushuuhde Katajaa, jonka ainesosat tasapainottavat ja viilentävät ärtynyttä hiuspohjaa.

hiushuuhde

Sopiiko hiushuuhtelu värjätyille hiuksille tai herkälle päänahalle?

Kyllä. Hiushuuhtelut sopivat värjätyille hiuksille. Kun hiussuomut sulkeutuvat, pysyy hiusväri itseasiassa pidempään. Hiushuuhtelu sopii myös aralle päänahalle. Hiushuuhtelua voi käyttää vaikka joka pesun jälkeen ja se korvaa hoitoaineen täysin.

Koska hiushuuhde ei sisällä haitallisia aineita sopii se myös lasten hiustenhoitoon. Lapsen pellavapäähän syntyneet takut saa kivuttomasti auki, kun ennen harjaamista huuhtoo lapsen hiukset laimennetulla hiushuuhteella. Vaikutus tehostuu, kun aineen antaa vaikuttaa hetken.

 

Miten hiushuuhtelua käytetään?

Hiushuuhtelua voi käyttää aivan tavallisen shampoopesun, vesipesun tai nopoo-pesun jälkeen. Hiushuuhtelu on myös täydellinen kaveri shampoopalalle. Hiushuuhtelu irrottaa hiuksista shampoon jäämät ja palauttaa hiuspohjan ja hiusten luonnollisen pH:n.

Ravista hiushuuhdetiivistepulloa että uutteet sekoittuvat kunnolla, mittaa 10ml (noin kaksi korkillista) tiivistettä muovipulloon, kannuun tai kuppiin ja lisää 100-200ml lämmintä vettä. Jos hiusten latvat ovat todella kuivat ja vahingoittuneet voit tehdä myös vahvemman seoksen, johon kastat hiusten latvat. Lyhyille hiuksille riittää puolet annoksesta.

Pese hiukset shampoopalalla, huuhtele hyvin ja pyyhekuivaa ylimääräinen vesi pois. Kaada hiushuuhdetta tasaisesti kauttaaltaan hiuksiin. Voit huuhtoa hiukset halutessasi kevyesti.

hiushuuhde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top