Mikä päivä, mikä raskausviikko?

Raskaus on mennyt tähän asti kyllä niin ihanasti! Todella vieläkin tapahtuu sitä että ihmiset onnittelevat ja minähän kiitän ja vastaan ”Kyllä se olikin ansaittu Emma”. Luulen siis, että ihmiset onnittelevat Reinon Emma-patsaasta, vaikka moni on onnitellut minua raskaudesta.

Unohdan siis suurimman osan ajasta olevani raskaana ja sitten hämmennyn, kun en tiedä mistä ihmiset onnittelevat! Ihanan positiivinen ongelma. Edellisissä raskauksissa tiesin minuutilleen, mikä raskausviikko milloinkin oli meneillään. Hyvä jos tällä kertaa muistan raskauden keston kuukauden tarkkuudella.

Ystävänpäivä kummitädin kanssa

Ystävänpäivän vietin parhaan ystäväni tankotanssija Oona Kivelän kanssa, josta tietenkin tulee myös uuden tulokkaan kummitäti. Ja sain taas onnitteluita ja kyselyitä siitä mones raskausviikko nyt on meneillään. Kävimme ensin aamupalalla Kuuma-kahvilassa, joka on meidän molempien lempipaikka. Siellä söimme legendaariset avokadoleivät ja minä kirjoitin kokonaisen postauksen kosmetiikankäytöstä ja hiusten värjäyksestä rasakusaikana siinä istuskellessamme.

Aamupalan ja töiden jälkeen menimme Allas Seapoolille uimaan, saunaan ja avantoon. Leppoisa liikunta tekee niin hyvää raskaana! Myös Oona on käynyt ”jäämies” Wim Hofin kurssin. Teimme siis altaalla hengitysharjoituksia ja pulahdimme avannossa (avantoahan ei varsinaisesti suositella raskaanaoleville, mutta olen käynyt varsin säännöllisesti jo ennen raskautta, niin en usko että siinä on riskejä).

Altaalla joku kysyi minulta, millä kuulla olen. Minulla ei ollut hajuakaan! Ehkä kolmannella, neljännellä tai kai jo viidennellä?

Raskauslaskuri kertoo raskauden keston

Tänään tsekkasin asian raskauslaskurista, ja nyt pyörähti käyntiin tosiaan jo viides raskauskuukausi! Tosiaan edellisissä raskauksissa suorastaan kyttäsin noita laskureita ja oli joka päivä tietoinen siitä, mikä viikko ja päivä oli meneillään. En ole enää niin varma, onko se niin järkevää hyvinvoinnin kannalta. Joskus voi olla vaan parempi hetkeksi ”unohtaa” olevansa raskaana.

Uinti- ja saunareissun jälkeen kävimme syömässä hyvin. Yksi asia kyllä on, joka muistuttaa minua raskaudesta: nälkä. Nälkä ei ole onneksi koko ajan, vaan minulla on valtava nälkä aamusta kello kahteen iltapäivällä. Tuntuu, että voisin syödä tuon koko ajan!

Mukavaa viikonloppua!

PS. Tässä muutamia aiheita, joista olen ajatellut kirjoittaa pian:

 • neuvolan rokotusohjelma
 • raskaudenaikainen matala hemoglobiini ja miten siihen voi vaikuttaa muuten kuin rautalisällä
 • mitä on raskauspahoinvointi ja miten sitä voi helpottaa
 • miten iltatähden odotus poikkeaa edellisistä raskauksista

Muitakin aiheita saa ehdottaa!

 

19 Comments

 1. Sarahim
  16.2.2018

  Mullakin kaksi ekaa raskautta(2008&2010,olivat suht helppoja,mut tää 2015 oli tosi raskas. Paha olo koko 9kk ja oksensin ennen ja jälkeen syömisen.oksensin myös ku kävelin,ei toivettakaan että ois voinu lenkkeillä..ja loppua kohden lapsivettä oli 6kg vauvan tarpeisiin,harmi vaan tää vauva painoi arvion mukaan 2,2kg? ihanaa kyllä lukea sinun blogiasi,paljon tulee ajattelemisen aiheita…vaikka en tietenkään kaikkea allekirjoittakaan..mutta sehän kuuluukin asiaan.

  Vastaa
  1. Maria
   16.2.2018

   Jokainen raskaus on tosiaan erilainen. Mutta ihana asenne sinulla! Just samaa mieltä siinä, että kaikessa ei tarvitse olla samaa mieltä. Kaikkea hyvää <3

   Vastaa
 2. Lurre
  16.2.2018

  Mielenkiintoisia postausaiheita sulla mietinnässä 🙂

  Vastaa
 3. Tiude
  16.2.2018

  Mua kiinnostaa se, että käytkö ultraäänissä ja onko ne kuinka turvallisia sikiön kannalta? Myöskin sokerirasitustestiin varmaan ikäsi puolesta ainakin joutuisit, mutta aiotko käydä?

  Vastaa
 4. Piu
  16.2.2018

  Iso peukku tuolle rokotusohjelmalle! Itse kannatan perusrokotusten antamista, mutta en aio influenssa-rokotetta antaa lapselleni, enkä myöskään itse ole niitä koskaan ottanut. Ensimmäisen pneumokokki-rokotteenkin lapsi sai vasta puolen vuoden iässä, mielestäni vauva oli kahden kk iässä liian pieni saamaan niin montaa rokotusta kuin rokoteohjelmassa tarjotaan. Usein vanhemmat eivät tiedä, että useat rokotteet voidaan antaa vähän myöhemmin (paitsi esim.rota) ja jaksottaa niin, ettei kerralla tule montaa pistosta.

  Vastaa
 5. Tiina
  16.2.2018

  Peukku täältä myös rokotusohjelmalle!
  Me pilkoille virallisen rokotusohjelman palasiksi ja olemme antaneet vain yksi piikki/kerta. Pneumokokki ja influenssa jätettiin kokonaan ottamatta, koska lapsi on toistaiseksi ainokaisemme, emmekä juurikaan käy puistoissa tms lastenvaltaamilla paikoilla. Toki nuo taudit voi muualtakin saada, mutta jos juuri pneumokokin taudit alkaisi meillä jyllätä, ei ole liian myöhäistä ottaa rokotetta.
  Jään innolla odottamaan tulevaa!

  Vastaa
 6. Second Soul
  18.2.2018

  Moi!
  Halusin tulla blogiisi kertomaan kiitokseni vielä DNRS-menetelmän julkituonnista. Perheemme on saanut sen myötä elämämme takaisin ja kaikki on taas enemmän kuin hyvin. Itse asiassa paremmin kuin ennen. Kiitos vielä. Pahoittelut mainostuksesta, mutta pakko mainita, että tuon synkän ajanjakson aikana pakokeinona toimi musiikin kirjoittaminen, jonka lopputuloksen voi käydä halutessaan kuuntelemassa. Sanoituksiin on purettu kaikki tuon ajanjakson tuska ja murheet.

  https://m.youtube.com/watch?v=a-1C_HOd2h8

  Vastaa
  1. Maria
   18.2.2018

   Kiitos! Ihana saada tällaisia viestejä!

   Vastaa
 7. Iida
  18.2.2018

  Heippa! Mielenkiintoisia postausaiheita tulossa.

  Minun mielestä olisi myös kiinnostavaa lukea seksileluista! En tiedä onko tätä aihetta sopiva ylipäätään toivoa, mutta aihe pohdituttaa itseä mm. materiaalien (muovit…) ja ekologisuuden (kierrätysmahdollisuudet) suhteen. Myös liukuvoiteiden kemikaalit mietityttävät. Lukisin erittäin mielelläni miten näissä asioissa voisi tehdä fiksun kuluttajan valintoja! 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   19.2.2018

   Joo, tämä onkin kiva aihe!

   Vastaa
 8. Kaisa
  18.2.2018

  Hei, juttuaihetoivomuksena olisi teidän vaate/tavaravalinnat ja pakkaaminen ulkomaanreissuille 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   19.2.2018

   Ihan nolottaa kertoa, että mulla on ollut se edellisen vuoden matkatavarapostaus valmiina jo vuoden. En vaan oo saanut sitä julkaistua. Lupaan julkaista sen tällä viikolla!

   Vastaa
 9. Ässä
  19.2.2018

  Hei Maria! Mitä mieltä olet lasten suuresta ikäerosta? Sinullakin taitaa tulla useampi vuosi lasten ja vauvan iän välille? Itsellä 5-vuotias ja paine sisaruksen tekemisestä on stressannut sillä ikäeroa tulee niin monta vuotta.

  Vastaa
  1. Maria
   20.2.2018

   Huoli pois! Meillä tulee lapsilla 7 ja 9 vuotta ikäeroa ja uskon sen olevan ihanaa. Vauva saa kaksi isoa huolehtivaa ja vastuullista sisarusta. Ja pienin saa olla meidän maskotti. Odottaminen lasten kanssa yhdessä on ollut aivan ihanaa. Uskon, että vauva-aikakin menee helpommin kun saa apua isommilta lapsilta.

   Vastaa
   1. Ässä
    20.2.2018

    Kiitos vastauksesta. Olet ihanan positiivinen Maria 🙂

 10. Jonna
  5.4.2018

  Hei,

  Voisitko avata tarkemmin, mitä syöt päivän aikana? Olen itse viikolla 7 raskaana ja tuntuu, että voisin syödä kokoajan! Olo on myös väsynyt, niin liikkuminen on toistaiseksi hyvin vähäistä. En haluaisi kerryttää hirveää kilomäärää. Olen siis myös kasvissyöjä.

  Vastaa
  1. Maria
   5.4.2018

   Joo! Pitäisi kyllä tehdä tästä postaus. Aloitan nyt pitämään ruokapäiväkirjaa! Kävin eilen neuvolassa, 4 kg tullut tähän mennessä. Ja olo on tosi virkeä ja energinen.

   Vastaa
 11. […] Tässä postauksessa pohdin, miten erilaista olikaan odottaa kolmatta vauvaa. En ollut enää samalla tavalla pakonomaisesti kiinnostunut siitä, millä viikolla olen. Muutenkin, kolmas odotusaika oli aivan erilainen kuin edelliset. […]

  Vastaa
 12. Mariel
  13.2.2019

  Rokotusartikkeli kiinnostaa kovasti!
  T. Kahden rokottamattoman ja neljän rokotetun lapsen äiti. Ensinmainituilla ei yhtään lääkärikäyntiä takana.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top