Odottavan äidin hieronta Namina-hoitolassa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ NAMINA*

Rakastan hierontoja. Ennen kävin hieronnassa aina jos hartiat tai selkä olivat jumissa. Pariin vuoteen minulla ei ole ollut mitään ”syytä” käydä hieronnassa, koska selkä tai niska eivät ole olleet kipeät. Ja hetken elinkin sen takia hierontatyhjiössä.

Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin oppinut käymään ”hemmotteluhieronnoissa” ihan ilman mitään fyysistä tarvetta hieronnalle. Olen käynyt kuukauden tai parin välein useimmiten pää- tai jalkahieronnassa, sillä tuntuu että ne rentouttavat minut parhaiten.

Hieronta raskauden aikana lisää hyviä hormoneita

Raskaus aiheuttaa monenlaisia muutoksia, niin hormonitoiminnassa kuin kehon asennoissa. Tästä voi seurata erilaisia jännityksiä, jotka tarvitsevat ekstrahuomiota. Ja toisaalta, vaikka raskaus ei tuntuisi fyysisesti missään, kosketus tekee erittäin hyvää raskaanaolevalle. Kosketuksen teho perustuu oksitosiinihormoniin, jota ryöpsähtää niin kosketuksen kohteen aivoissa. Oksitosiini rauhoittaa elimistön hälytysjärjestelmiä ja vähentää stressiä, jonka tiedetään olevan erityisen haitallista raskausaikana. Stressihormonit vaikuttavat nimittäin myös raskaana olevan kohdussa olevaan vauvaan. Kosketuksen vaikuksesta stressihormonit vähenevät ja jopa kipukynnys nousee.

Vaikka kosketusta saa lapsilta ja puolisolta, uskon, että kosketusta ei voi ikinä saada liikaa. Varsinkin kun ottaa huomioon, miten paljon stressitekijöitä nykyaikaisen perheen elämässä on.

Odottavan äidin hieronta

Kävin tammikussa Thaimaassa pari kertaa hieronnassa ja täytyy sanoa, että hieman jouduin jännittämään, ettei hieroja vaan tee liikkeitä jotka painaisivat vatsaa, vaikka olin kyllä kertonut hierojalle olevani raskaana.

Siksi onkin ihana että Naminassa on erikseen Odottavan äidin hieronta. Sain kokeilla hierontaa Katajanokalla sijaitsevassa hoitolassa, jossa on myös ihana iso höyryhuone. Tiloissa voisi hyvin järjestää vaikka baby shower -juhlat. Ennen olen käynyt vain Tehtaankadun toimipisteessä, joka on myös ihana.

Odottavan äidin hieronta eroaa tavallisesta hieronnasta muutamalla tavalla. Oleellisin on varmasti asento. Hieronnan ajan oli ensin toisella kyljellä, sitten toisella. Hyvän asennon saamisessa auttoi jalkojen väliin laitettava tyyny. Hieronnassa on otettu myös huomioon, ettei sen aikana painella erityisesti akupisteitä, jotka voivat vaikuttaa kohtuun tai synnytykseen.

Hieronnan aikana pääsin ainakin tavoitteeseen: eli vaivuin syvään rentouden tilaan, jossa aika unohtui. Samalla näin mielikuvissani synnytyksen ja siirsin ihania rentouden tunteita siihen kokemukseen.

Itse olen siis määrännyt itselleni tämän raskauden ajaksi hierontakuurin.

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top