Kaupallinen yhteistyö Silmusalaatti
Mitä on elämänenergia?
Keväällä kun mullasta alkaa nousta versoja, oksiin ilmestyy piukeita nuppuja ja linnut laulavat elämänsä kyllyydestä, tuntuu että kaikki ympärillä muistuttaa ihmeellisestä prosessista. Enkä voi olla taas uudelleen hämmästelemättä mitä on tämä elämä, syntymä ja kuolema.
Ja mistä ihmeestä tämä kaikki saa voimansa? Miksi! Mikä on se ihmeellinen älykkyys, joka kaiken taustalla piilee? Mikä se vaikutin, joka saa kävelemään opettelevan taaperon nousemaan ylös joka kerta kaatumisen jälkeen ja millimetrin mittaisen siemenen kasvamaan kymmenmetriseksi puuksi?
Tätä voisi kutsua sanoilla elämänenergia tai elämänvoima. Jotkut puhuvat jumalasta ja toiset tietoisuudesta. Tiede, tai ehkä paremminkin pseudoskeptikot eivät yleensä tunnista tätä materian taustalla piilevää ilmiötä.
Näkökulmia ja kokemuksia elämänenergiasta
Itämaisessa elämänkatsomuksessa tuota voimaa kutstutaan qi’ksi tai pranaksi. Energiahoitoihin perehtynyt suomalainen fysikkan tohtori Johanna Blomqvist kertoo aiheesta kirjassaan Energiahoidoista kvanttifysikkaan. Hän esittää, että länsimaissa qi’tä vastaava termi on suble enegy eli hienojakoinen energia.
Eben Alexanderin kirjassa Kaikkeuden sylissä käsitellään myös tätä teemaa. Alexander on neurokirurgi, joka vaipui aivoihin pesiytyneen vakavan tulehduksen seurauksena koomaan. Kooman ollessa syvimmillään neurokirurgi eli ultratodellisen tietoisuuden tilan, jossa hän koki olevansa osa tuota ihmeellistä elämänenergiaa.
Neurokirurgin teorian mukaan aivot ovat oikeastaan vain suodatin, joka rajaa kokemuksen todellisuudesta estää yhteyden tuohon kaikkeuden energiaan. Sama ilmiö on todettu myös tutkimuksissa.
Elämänenergiaa ruuasta, josta tulee hyvä olo
Joogafilosofian mukaan pranaa, eli elämänvoimaa on kaikkialla, mutta sen määrä tai tiheys vaihtelee. Itse asiassa elottomissa olennoissa katsotaan olevan elämänenergiaa. Masentuneessa tai stressaantuneessa ihmisessä pranaa on kuitenkin vähemmän kuin hyvinvoivassa ja rennossa ihmisessä. Myös ruuissa pranan määrä vaihtelee. Tästä ilmiöstä puhuvat lukuisat joogit, kuten Sadhguru tällä informatiivisella videolla.
Pranaa paljon sisältäviä ruokia ovat tuoreet vihreät kasvikset, hunaja, siemenet ja erityisesti idätetyt siemenet. Pranaa on enemmän, mitä lähempänä ruoka on alkuperäistä, hyvinvoivaa muotoaan. Idätetyt siemenet ovat elinvoimassaan ravintopydamidin perusjalka. Pieni siemen on täynnä elämän potentiaalia, tietoisuuden halua ilmetä siinä.
Olen itse intuitiivisesti alkanut tuntea elinvoiman ruuassa. Jos syön rankasti prosessoitua ruuankaltaista elintarviketta, voi todella huomata elämänenergiansa ja jopa elämänilon hiipuvan. Silloin tarvitaan tietoista korjausliikettä. Jos itselläni on vähänkään huono päivä, meditoin ja nautin elämänenergiaa nostattavia ruokia. Vaikkapa Silmusalaattia suoraan purkista. Myös lapset ovat oppineet meillä tämän tavan. Raikkaat idut on meillä ihan perus välipala, joka voidaan syödä sellaisenaan.
Ja on idätetyissä siemenissä muutakin kuin elämänenergiaa! Silmusalaatin teettämän tutkimuksen mukaan idut sisältävät muun muassa paljon sinkkiä, jonka tiedetään muun muassa tukevan flunssasta toipumista. Ehkä silmut ovat siis yksi hyvän vastustuskykymme osatekijä.
Tutut Silmusalaatit, Alfa alfa (perinteinen suosikkini), Rouskuva, Tulinen ja Parsakaali löytyvät nyt uusista ekologisista pakkauksista, joissa on 95% vähemmän muovia. Uudet värikkäät pakkaukset löytyy kauppojen vihanneshyllyistä.
Silmusalaatit sopivat hyvin salaatteihin, leivän päälle tai vaikka hampurilaisiin – reseptejä löytyy paljon! Minun suosikkini on kuitenkin syödä kokonainen paketti suoraan suuhun.
Kokeile sinäkin!
29.8.2020
Hienot blogisi ovat kouluesimerkki siitä, kuinka valtavirtalääketiede suhtautuu henkisyyteen. Vielä jokin aika sitten kaltaisesi tapaukset passitettiin pykiatriseen
hoitoon. Tsemppiä edelleen!