Vaseliinin sijaan luonnonkosmetiikkaa iholle pakkasella

Vaseliinia on iät ja ajat käytetty kuivan ihon, huulten ja haavaumien hoitoon. Vaseliini on erittäin edullinen, maaöljypohjainen raaka-aine, jota saadaan öljynjalostuksen sivutuotteena. Ennen vaseliinia kutsuttiinkin petroolihyytelöksi.

Yleisen harhaluulon mukaan vaseliini ehkäisee pakkasvaurioita. Kosmetiikassa vaseliinin löytyy tuotteen ainesosaluettelosta nimellä petrolatum. Kosmetiikan ja lääkevoiteiden lisäksi vaseliinia käytetään mm. voitelemaan saranoita ja lukkoja. Vaseliini saa ihon hetkellisesti tuntumaan pehmeältä.

Vaseliini voi kuitenkin aiheuttaa pakkasenpuremia, sillä se tekee iholle vettä läpäisemättömän kalvon. Kun ihosta höyrystyvä kosteus jäähdyttää ihon pinnan ja syntyy paleltumia ja pakkasvaurioita.

Myös muita muoviyhdisteitä sisältävä kosteusvoide voi aiheuttaa saman ilmiön. Tämän takia ennen pakkaseen lähtöä ei kannata pestä kasvoja. Ihon oma rasva suojaa ihoa parhaiten pakkaselta ja tuulelta. Jos voidetta haluaa ehdottomasti laittaa, kannattaa kasvojen rasvaus tehdä ainakin tuntia ennen uloslähtöä laadukkaalla luonnonkosmetiikkatuotteella.

Vaihtoehtoja pakkasvoiteeksi Safkanet.fi -verkkokaupan valikoimissa

Flow Kosmetiikka Sheavoi – erittäin herkälle ja kuivalle iholle, lapsille
Wilderness Tyrni-Puolukka kasvovoide – anti-age, kuivalle, herkälle iholle, sisältää luonnollisia tuoksuvia ainesosia
Aurinkoisia talvipäiviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top