Ihonpuhdistusaine superfoodeista

Hyvä periaate on laittaa iholle vain aineita, joita voisi myös syödä. Ruokakaapin aineksista saakin aikaiseksi upeita iholle hyvää tekeviä kosmetiikkatuotteita.

Ihon puhdistukseen sopivan balmin saa aikaiseksi herkullisista aineista. Itse olen todella tarkka siitä, mitä syön. En myöskään halua iholleni turhia lisäaineita tai synteettisiä kemikaaleja. Ruokakaapin ainekset ovat turvallisia iholle laitettuina. Mutta kun kyseessä on superfoodit – poikkeuksellisen ravinnerikkaat ruoka-aineet, ovat ainekset myös ihoa ravitsevia. Iholle levitettävät kosmetiikkatuotteet imeytyvät jopa verenkiertoon asti.

Turvallinen ja ravitseva puhdistusbalsami on helppo valmistaa itse. Tällä puhdistusaineella poistat niin meikit, että päivän aikana iholle kertyneet ilmansaasteet. Sheavoin lisäksi tähän puhdistusaineeseen käytetään kaakaovoita, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia, magnesiumia ja muita hivenaineita sekä antioksidantteja. Kookosöljyn sen sijaan tiedetään rauhoittavan ihoa, sillä se on luonnostaan hieman antiseptinen. Jopa monet aknesta kärsivät ovat saaneet helpotuksen kookosöljystä. Joskus sanotaankin, että rasvaiselle iholle rasvaista. Ihonhoito on usein aika hieman mystistä!

Tähän puhdistusbalmiin voi lisätä oman maun mukaan porkkanaöljyä tai muita eteerisiä öljyjä. Jos eteeriset öljyt jättää pois, soveltuu tuote todennäköisesti myös tuoksuallegikoille sekä monikemikaaliyliherkille. Jos pidät siitä, että puhdistusaineessa on hieman hankaavaa vaikutusta, voi balmiin lisätä hieman marjajauhetta. Esimerkiksi Acai-marjajauheen kuidut tuovat hellää puhdistustehoa, mutta lisäksi Acain vitamiinit ja antioksidantit toimivat myös iholla.

Puhdistusbalsami kaikille ihotyypeille:

 

Eteeriset öljyt oman maun mukaan (1-3 tippaa)

  • – porkkanaöljyä
  • – laventeliöljyä
  • – rosmariiniöljyä

 

Puhdistustehoa

 

Sulata sheavoi, kaakaovoi ja kookosöljy varovasti vesihauteessa. Varo kuumentamasta liikaa, sillä rasvat eivät saa kuumentua yli 42 asteen! Lisää lopuksi mahdolliset eteeriset öljyt ja marjajauhe. Sekoita vielä kerran huolellisesti. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Sulje purkki ja anna seoksen jähmettyä huoneenlämmössä. Valmis puhdistusbalmi säilyy noin puoli vuotta.

Käyttö:

Ota purkista nokare balmia puhtaalla lusikalla tai lastalla. Hiero ainetta sormien välissä ja iholla. Pyyhi aine kasvoilta kostealla paperilla, puhdistussienellä tai froteelapulla. Pese rasva pois pesulapusta tai puhdistussienestä saippualla käytön jälkeen.

safkanet.fi/kauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top