Mun mysli

Olen ihan muroina. Olimme eilen Helsingin Leikkiluolassa pojan kaverin synttäreillä. Hauskaa oli, kunnes poika reväytti niskansa kiipeilypomppulinnan liukumäessä. Ja olinko juuri viime viikolla lukenut Tukesin tiedotteen sisäleikkipaikkojen turvallisuudesta.
Tarkastin paikan, jossa poikaa sattui ja väitän, että vika on leikkivälineen muotoilussa. Mäki oli tosi jyrkkä, mutta epämääräisen muotoinen ja arvaamattomasti lopussa ponnahtava. Aiemmin olen jotenkin tyhmästi luottanut siihen, että nämä välineet on suunniteltu tarkkaan.
Onko teille sattunut mitään ikävää sisäleikkipaikoissa? Pitäisikö ilmoittaa onnettomuudesta sinne paikan pitäjälle vai ylireagoinko?
Olen opiskellut maisema-arkkitehtuuria ja tutustunut tarkkaan leikkipuistojen leikkivälineisiin ja niiden suunnittelua rajoittaviin määräyksiin. Suomessahan on todella hyvin suunniteltuja, turvallisia ja leikkiin innostavia leikkipuistoja.
Kaikissa välineissä, joissa pääsee putoamaan yli 60cm korkeudelta pitää olla joustava turva-alusta. Mutta tässä on porsaanreikä. Talvellahan turva-alustan päällä on useimminten kivikova jää. Leikkikoulukaverilla murtuikin toissa viikon pakkasilla käsi leikkivälineestä pudottua.
Olisiko ratkaisu korkeiden kiipeilytelineiden poistaminen käytöstä talvikuukausina? Toivottavasti onnettomuudet on sen verran harvinaisia, että tuollainen tuntuisi hätävarjelun liiottelulta.
Enkä missään nimessä ole ylisuojelevaista sorttia. Vapaa leikki, kiipeily, hyppely ja pomppiminen on sallittua. Mutta kun väliin laittaa jonkin tuntemattoman välineen, koko homma muuttuu.
No, nyt pojan pää ei käänny, mutta näyttää muuten toimivan. Sellaista höpinää.
Alkuperäinen tarkoitukseni oli vain laittaa tämä mysliohje:
IMG_2202
Ennen aamukahvia.
IMG_2204
Ok. Kyllä tää tästä.
mysliohje
+ murut leipä- ja keksipussien pohjalta. Ravistele.
Kuukausi maidotonta kokeilua takana. Yhtäkkiä iski kamala jogurttihimo. Onneksi sitä saa maidottomana. Ja mysliä gluteenittomana…
Hyvää sunnuntaita!
Yheteistyonostokuva_pohjaplain
 

5 Comments

 1. rosa
  23.3.2014

  Hui! Toivottavasti tulee niskat äkkiä kuntoon, mua kanssa välillä kauhistuttaa ne sisäleikkipaikat ja aika harvoin sellaisissa käydäänkin. Mutta kyllä muutamien puistojenkin kiipeilytelineen huolestuttaa pinenen lapsen kanssa, tuntuu että ne on tehty joko tosi pienille tai tosi isoille, vajaa kolme vuotias on vähän väliin tippujana..
  Kiitos mysliohjeesta! 🙂 Miten maidoton on toiminut? Mä olen kyllä silloin tällöin syönyt esim salaatissa tai ruoassa juustoa, mutta muuten jättänyt maidot pois.. Ainoa muutos jonka olen huomannut on se että makean himo on hellittänyt, mutta suolaista tekee kamalasti mieli?! Karkista tulee huono olo, joten nyt syön sitten sipsejä. Huoh!

  Vastaa
 2. peppilotta
  23.3.2014

  Hurjan kuuloista! Toivottavasti niska palautuu pian normaaliksi. Itse olen katsellut puistojen turva-asioita. Siellä on keinujen alla pehmeää turvahiekkaa, taloyhtiön vain kovaa hiekkaa. Tärkeää lapsen saada mennä ja touhuta turvallisissa puitteissa. Ihana mysliohje, kiitos siitä!

  Vastaa
  1. maria
   26.3.2014

   Kiitos viestistä! Nyt niska vaikuttaa jo melkein normaalilta.

   Vastaa
 3. Karkki
  23.3.2014

  Just tein alkuviikosta omaa mysliä murskatuista pähkinöistä, rusinoista, kaurasta ja soijarouheesta. Mietin, mitähän voisin sinne vielä laittaa, nyt tuli ratkaisu: raakasuklaa ja kookos….namnamnam! Ehkä kuivatut mansikat ja banskut!

  Vastaa
  1. maria
   26.3.2014

   Kuivatut mansikat sekaan! Siitä tulisi viikonloppujen herkkumysli!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top