Näin aktiivihiili puhdistaa hampaat

Supersuosittu tuote Safkanet-verkkokaupassa on ollut aktiivihiiltä sisältävä Warpaint-hampaidenvalkaisujauhe. Olemme saaneet erittäin innostunutta palautetta tämän mustan jauheen valkaisevasta tehosta. Tyytyväisiä Warpaintin käyttäjiä on jo tuhansia. Hampaat todella valkaistuvat ja luonnollinen valkeus pääsee esiin, kun kahvin, teen ja elämäntapojen aiheuttamat tummentumat saadaan pois kiilteen pinnalta.

Warpaintissa kun ei ole peroksidia, eikä muita kovakouraisia kemiallisia valkaisuaineita tai muita herkistäviä väri- tai säilöntäaineita. Mutta mihin tuotteen valkaisuteho todellisuudessa perustuu?

hampaat-620x252
Ero ensimmäisen käyttökerran jälkeen

Aktiivihiili nappaa likaa

Hiiltä on käytetty erilaisisten epäpuhtauksien puhdistamiseen jo tuhansia vuosia. Hiilestä on hyötyä erilaisten myrkytystilojen hoidossa, sillä aktiivihiili sitoo itseensä erilaisia aineita. Hiiltä on käytetty myös erilaisten tulehdusten hoidosssa. 1700- luvun lopulla Englannissa huomattiin aktiivihiilen hyödyt sokerin valkaisussa, jota pidetään aktiivihiilen ensimmäisenä käyttökohteena.

Warpaint-hampaidenvalkaisujauheen pääraaka-aine on erittäin hienojakoinen, kookoksen kuoresta valmistettu, aktivoitu hiili. Palamisreaktion avulla tuotettu hiili aktivoidaan, jolloin hiileen muodostuu erittäin tiheä huokosrakenne. Hiilen aktivointi voidaan suorittaa joko kemiallisesti tai fysikaalisesti eli kuumaa höyryä apuna käyttäen. Aktivoidulla hiilellä on parempi adsorbtioteho kuin tavallisella hiilellä.

Aktiivihiilen valkaisuteho perustuu ilmiöön, jota kutsutaan tieteessä adsorbtioksi. Hiilen rakenne on sellainen, että se sitoo pinnalleen tiettyjä molekyylejä. Hampaan pinnalla aktiivihiili nappaa itseensä tummentumia aiheuttavat molekyylit ja hampaan pinta vaalenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top