Meditaatio parantaa suoliston mikrobistoa

Meditaation vaikutus suoliston mikrobistoon on tämän päivän aiheeni. I Love Me -messut ovat nyt takanapäin ja olipa upeaa! En oikein pysty sanoin kuvailla, miten liikuttunut olen kaikista niistä kohtaamisista ja sydämellisistä hetkistä, joita sain kokea messujen aikana. Kiitos jokaiselle teistä, jotka tulitte juttelemaan ja jakamaan tarinanne.

Olen muuten todella yllättynyt ja kiitollinen keholleni siitä, miten hyvin se jaksoi messut. Seisoin ja puhuin non-stop perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Jalkani eivät väsyneet ja äänikin kantoi. Maanantaina menin kyllä suoraan aamusta kelluntatankkiin palautumaan ja meditoimaan.

Suoliston mikrobisto ja meditointi

Tänään olen kirjoittanut seuraavaa Juurisyyt-kirjaani ja syventynyt mielenkiintoiseen aiheeseen, joka yhdistää kaksi itselleni tärkeää teemaa: meditaation ja mikrobisto. Tutkimukset viittaavat siihen, että säännöllisellä meditaatiolla voi todellakin olla positiivinen vaikutus suoliston mikrobistoon, mikä voi edistää sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia.

Meditaatio, ollessaan henkinen, mielen tason harjoitus, saattaa positiivisesti vaikuttaa yksilön terveyden säätelyyn mikrobiota-suoli-aivo-akselin kautta. Tutkimus, joka käsitti pitkäaikaisen (useita vuosia) syvän meditaation tiibetiläisten buddhalaismunkkien keskuudessa, paljasti merkittäviä eroja suoliston mikrobiston rakenteessa verrattuna kontrolliryhmään. Erityisesti tietyt bakteerisuvut, kuten Prevotella ja Bacteroides, rikastuivat meditaatioryhmässä. Lisäksi meditaatioryhmässä rikastuivat hyödylliset bakteerisuvut (Megamonas ja Faecalibacterium) ja tietyt metaboliset reitit. Nämä muutokset liittyivät tiettyjen riskitekijöiden, kuten kokonaiskolesterolin ja apolipoproteiini B:n plasma-tasojen laskuun, mikä viittaa mahdolliseen sydän- ja verisuonitautien riskin vähenemiseen muiden hyötyjen joukossa.

Meditaatiota voi siis käyttää rikastuttamaan suolistoa, lompakon lisäksi 😀

Tutkimuksen lopputulema oli, että pitkäaikainen ja säännöllinen meditointi saattaa vähentää ahdistuksen ja masennuksen riskiä sekä parantaa immuunijärjestelmän toimintaa suoliston mikrobiston modulaation kautta. On ehdotettu, että vuosien ajan harjoitettu säännöllinen syvä meditointi saattaa auttaa säätelemään suoliston mikrobistoa ja mahdollisesti vähentämään fyysisen ja henkisen sairauden riskejä.

Vaikka mainitut löydökset tarjoavat vilauksen mahdollisesta yhteydestä meditaatiokäytäntöjen ja suoliston mikrobiston välillä, on syytä huomata, että tällä alueella tehtyjen kattavien tutkimusten määrä on vielä rajallinen. Lisätutkimuksia tarvitaan ymmärtämään näiden vaikutusten täysi laajuus ja mekanismi. Oli miten oli, tähänkin asiaan tulee näyttöä jatkuvasti lisää!

Jos olet kiinnostunut syventämään meditaatiomatkaasi, meditaatiopakettini löydät täältä. Paketissa on myös useita meditatiivisia tarinoita, jotka sopivat lapsille. Meditatiivisia tarinoita löytyy myös Taikamatka-lastenkirjassani, joka on nyt käännetty ruotsiksi.

Lisäksi haluan mainita, että useissa suunnittelemissani Sopo-tuotteissa on metsän mikrobeja. Nämä luonnon omat voimavarat voivat auttaa tukemaan immuunijärjestelmääsi ja tuomaan luonnon lähellesi joka päivä.

Kombona meditaatiot ja metsän mikrobit voivat siis olla todellinen tehokuuri suolistosi pitkäaikaiseen terveyteen!

Maria

Lähteet:

https://neurosciencenews.com/meditation-microbiome-health-22276/#:~:text=Regular%20deep%20meditation%2C%20practised%20for,open%20access%20journal%20General%20Psychiatry

https://www.news-medical.net/news/20230117/Long-term-deep-meditation-may-help-to-regulate-the-gut-microbiome-for-better-health.aspx#:~:text=Regular%20deep%20meditation%2C%20practiced%20for,finds%20a%20small%20comparative%20study

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36760344/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/deep-meditation-might-it-change-the-gut-microbiome-to-boost-health#:~:text=The%20gut%20microbiome%20may%20impact,the%20regulation%20of%20physical%20and

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top